FOLLOW US: facebook twitter

Ιστιοφόρο με 57 μετανάστες στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 13-06-2022 | Συντάκτης:

-Επιτυχημένη θαλάσσια επιχείρηση από το Λιμεναρχείο

Aκυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος εντοπίστηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή 60 ναυτικά μίλια δυτικά νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού ενεργοποιήθηκαν παραπλέοντα πλοία και πλωτά ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ και έπειτα από δύσκολη προσπάθεια έγινε η περισυλλογή 57 μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος, εκ των οποίων οι 43 είναι άνδρες, οι οκτώ γυναίκες και οι πέντε παιδιά. Άπαντες είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο στο λιμάνι του Κατακόλου.

Μετά την ολοκλήρωση της θαλάσσιας επιχείρησης, οι άνδρες του Λιμενικού συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 26 και 28 ετών, για μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος και προέκυψε κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και τους οποίους επιχείρησαν από κοινού να προωθήσουν σε έδαφος κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά παράβαση του ν.4251/2014. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κατάκολου.

Στο Κατάκολο βρέθηκαν άμεσα ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μαρίνης Αχτύπης μαζί με τον αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Νίκο Τριβιζά, οι οποίοι ενημερώθηκαν και στη συνέχεια έπραξαν τα δέοντα για τη φροντίδα των μεταναστών.

«Οι παράνομοι μετανάστες οδηγήθηκαν αρχικά στις κτιριακές εγκαταστάσεις του λιμενικού ταμείου και θα ακολουθήσει η νόμιμη διαδικασία. Άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας βρέθηκαν από νωρίς στο σημείο. Παρόντες η Δημοτική Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία Δ. Πύργου, με τις δυνάμεις τους», ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Αχτύπης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος