FOLLOW US: facebook twitter

Ισχυρή παρακαταθήκη η μαζική συμμετοχή

Ημερομηνία: 10-12-2021 | Συντάκτης:

-Τρεις γυναίκες-στελέχη του ΚΙΝΑΛ στην Ηλεία μιλούν στην «Πρωινή» για τον εκλογικό απόηχο

-Η Χαρά Αλτούνη, η Εύη Βεργοπούλου και η Δήμητρα Ζαφειροπούλου σχολιάζουν το το εκλογικό αποτέλεσμα του α’ γύρου


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Τη μαζικότητα του α’ γύρου και την τεράστια ανταπόκριση των πολιτών στις εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζουν με δηλώσεις τους στην Πρωινή τρία στελέχη γυναικείου φύλου από την Ηλεία, τονίζοντας ότι τέθηκαν οι βάσεις για την ανάκαμψη και την ενδυνάμωση της ελληνικής Κεντροαριστεράς.

Η δικηγόρος Δήμητρα Ζαφειροπούλου από την Κρέστενα, υποψήφια βουλευτής Ηλείας το 2019, τόνισε ότι η δυναμική ήταν το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί κι άλλο καθώς προχωράμε στον δρόμο προς τις Εθνικές Εκλογές.

«Η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ μάς βρίσκει πιο δυνατούς, πιο μονοιασμένους και κυρίως πιο αισιόδοξους για το μέλλον της παράταξής μας, μια αισιοδοξία και μια ανάταση που ίσως είχαμε καιρό να βιώσουμε. Η ανανέωση με νέα στελέχη και η εμπειρία των παλαιότερων και άξιων στελεχών μας θα αποδώσουν τα μέγιστα στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας, μακριά από λαϊκισμούς και συντηρητικές πολιτικές, επιβεβαιώνοντας ότι η Σοσιαλδημοκρατία είναι το μέλλον της Ευρώπης γενικότερα. Η μεγάλη συμμετοχή με συνολικά 270.706 ψηφοφόρους να δίνουν δυναμικό παρών, αποδεικνύει ότι το Κίνημά μας έχει ισχυρές ρίζες στην κοινωνία και αυτό θα επαληθευθεί και αυτή την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, όπου θα ολοκληρωθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού μας συνεχίζοντας έτσι την άξια παρακαταθήκη ενότητας της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά και βαδίζοντας προς το μέλλον. Έχουμε μια βαριά κληρονομιά να διαφυλάξουμε και χρειάζεται υψηλό αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι σ΄ αυτήν την κληρονομιά» ανέφερε.

Η οικονομολόγος Εύη Βεργοπούλου από τον Πύργο, επίσης υποψήφια βουλευτής Ηλείας το 2019, δήλωσε ότι μεγάλος νικητής ήταν η συμμετοχή, αφού ένα κόμμα που το 2019 είχε 450.000 ψηφοφόρους, προσέλκυσε την περασμένη Κυριακή 270.000 πολίτες στις κάλπες.

«Ένιωσαν την ανάγκη να πάρουν την τύχη του ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους. Η Ηλεία πρωτοστάτησε και αυτή στη διαμόρφωση της επόμενης μέρας. Αυτό ακριβώς είναι και το ενθαρρυντικό για τις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Τα αντανακλαστικά των ψηφοφόρων σε μια διαδικασία σαν και αυτή ήταν άμεσα, και το αίτημα ένα: Αλλαγή! Αλλαγή γενιάς, αλλαγή ιδεών, αλλαγή στον τρόπο προσέγγισης της πολικής. Όλοι μαζί οφείλουμε να εργαστούμε για την ενότητα της παράταξης, ενώ η αυτόνομη πορεία της είναι κάτι που στη συνείδηση των πολιτών έχει ξεκαθαριστεί. Είμαστε ένα σοσιαλδημοκρατικό προοδευτικό κόμμα, και με αυτές τις αξίες θα χτίσουμε το μέλλον της Ελλάδας. Οι πολίτες που μας έδειξαν εμπιστοσύνη είμαι σίγουρη πως τελικά δεν θα διαψευσθούν», επισήμανε.

Η φοιτήτρια Γεωπονικής, Χαρά Αλτούνη, από τη Μέλισσα Λεχαινών, στάθηκε στην παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.

«Με τον Παύλο Χρηστίδη δώσαμε μια γενναία μάχη, έντιμη, με ήθος και αξίες, κόντρα στους κομματικούς μηχανισμούς και τα στημένα παιχνίδια. Φάρος μας η παρακαταθήκη της αείμνηστης προέδρου μας Φώφης Γεννηματά, και για αυτό κερδίσαμε δικαίως την τέταρτη θέση. Η μαζική συμμετοχή ήταν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τη συνέχεια της παράταξής μας και αυτό το οφείλουμε στη Φώφη Γεννηματά. Δούλεψε σκληρά για να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους μας. Της το οφείλουμε να συνεχίσουμε με σεβασμό το έργο της. Της χρωστάμε, αν θέλετε, την πολιτική ύπαρξή μας. Θα είμαστε εδώ την επόμενη μέρα να σεβαστούμε την πλειοψηφία και να αγωνιστούμε για την παράταξη, για να γίνουμε πρωταγωνιστές ξανά, με την ελπίδα ότι θα ζήσουμε καλύτερα χρόνια πάλι με το ΠΑΣΟΚ.

Για τη γενιά μας, για τις προηγούμενες και για τις επόμενες, θα είμαστε εδώ παρόντες και παρούσες στην πρώτη γραμμή», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος