FOLLOW US: facebook twitter

Ήρθαν τελικώς οι τουρίστες στον Πύργο!

Ημερομηνία: 02-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Επίσημη πρεμιέρα χθες του διώροφου open bus που φορτωμένο κόσμο από την κρουαζιέρα έκανε την πρώτη του περιήγηση στην πόλη

Επίσημη πρεμιέρα έκανε τελικά χθες, μετά από πολλές περιπέτειες, το κόκκινο διώροφο ανοιχτό λεωφορείο Pyrgos Sightseeing and Tours που έχει σύμβαση με τον δήμο Πύργου, όπου  φορτωμένο τουρίστες από την κρουαζιέρα περιηγήθηκε στο ιστορικό κέντρο Πύργου κάτω από τα έκπληκτα μάτια πολλών κατοίκων της πόλης για την απρόσμενη αυτή αλλά χαρούμενη και αισιόδοξη εικόνα. Από τα 70 άτομα που επέβαιναν στο λεωφορείο, μια ομάδα αποβιβάστηκε στην οδό Μανωλοπούλου και ξεναγήθηκε στο κέντρο του Πύργου, ενώ μια άλλη ομάδα συνέχισε κάνοντας το γύρι της πόλης με το open bus.

Το open bus φόρτωσε χθες το πρωί κανονικά τους τουρίστες από το λιμάνι του Κατακόλου καθώς μπήκε στο χώρο του λιμένα έχοντας όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά που είχα ζητηθεί, έγινε ο έλεγχος από το Λιμεναρχείο, πήρε τον κόσμο που ενδιαφέρθηκε να κάνει τον συγκεκριμένο και διαφημιζόμενο ως γύρο του Πύργου  και κατευθύνθηκε στην πόλη γύρω στις 11.30 το πρωί. Οι έμποροι και επιχειρηματίες της περιοχής, έκπληκτοι και εκείνοι με την θετική εξέλιξη αλλά και την αισιόδοξοι εικόνα, καθώς μέχρι τώρα οι τουρίστες ήταν σχεδόν άγνωστη λέξη για την πόλη του Πύργου, εξέφραζαν την ικανοποίησή τους. Ωστόσο στόχος είναι να συνεχιστεί το δρομολόγιο και να διαφημιστεί στους τουρίστες της κρουαζιέρας για να μην καταστεί ευκαιριακός τουρισμός αλλά να κινηθεί σε μια οργανωμένη βάση με την συνεργασία της δημοτικής αρχής και του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου. Δεν ξέρουμε βεβαίως ποιες ήταν οι εντυπώσεις των τουριστών που έκαναν τη βόλτα τους στην πόλη μας, ελπίζουμε να την απόλαυσαν και να επικεντρώθηκαν στα «μελανά» της σημεία που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα και την συλλογή των απορριμμάτων. Ωστόσο χθες επειδή η δημοτική αρχή ήταν έτοιμη για την άφιξη των πρώτων τουριστών χωρίς να έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση, είχε φροντίσει το θέμα της καθαριότητας τουλάχιστον κατά την διαδρομή και περιήγηση του open bus. Κρατάμε λοιπόν την πρώτη θετική εικόνα και ευελπιστούμε να δικαιωθεί στην προκειμένη περίπτωση η επιμονή και οι προσπάθειες του δημάρχου να φέρει το διώροφο λεωφορείο στον Πύργο και κυρίως να έχει τα προσδοκώμενα οικονομικά οφέλη από την παραμονή τους στην πόλη και την επίσκεψης πεζή στην αγορά και τα καταστήματα.

Ικανοποίηση από τον δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή

Ο επιμένων νικά, δήλωσε εν ολίγοις ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής για το θέμα του τουριστικού λεωφορείου που επιτέλους έφτασε στην πόλη και εκφράζοντας την ικανοποίηση του τόνισε:

«Η άφιξη του πρώτου λεωφορείου στο  Πύργο  απαντάει σε όλους  και σε όλα και αποδεικνύει ότι  όποιος προσπαθεί και το θέλει πολύ  στο τέλος νικάει .

Σε αυτή την περίπτωση νίκησαν όλοι εκείνοι  που πίστεψαν το Δήμαρχο μέχρι την τελευταία στιγμή της θητείας του που με απόλυτη ανιδιοτέλεια και πείσμα δε σταμάτησαν  ποτέ να διεκδικούν την επανεκκίνηση της οικονομίας που βάναυσα είχε διαταραχθεί στο παρελθόν.

Η αρχή έγινε, τα πάντα σε αυτή την πόλη οριστικά αλλάζουν

Τα χειροκροτήματα των συμπολιτών μας στη Μανωλοπούλου αιφνιδίασαν ευχάριστα τους πρώτους τουρίστες και επιβεβαίωσαν περίτρανα την λαχτάρα του εμπορικού κόσμου και όλης της τοπικής κοινωνίας για ό,τι πρόκειται να συμβεί.

Από αύριο που πλέον θα πραγματοποιούνται οργανωμένες επισκέψεις τουριστών,  η πόλη μας και ο εμπορικός της κόσμος θα είναι πανέτοιμοι να τους υποδεχθούν.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος