FOLLOW US: facebook twitter

Ήρθαν τα τεστ στα φαρμακεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 09-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Σε συσκευασίες  των 25 τεμαχίων  έφτασαν  χθες τα πρώτα selftest και  στα φαρμακεία της Ηλείας και τώρα οι φαρμακοποιοί καλούνται να τα  μοιράσουν σε ατομικές συσκευασίες  για να αρχίσουν να τα παραδίδουν σε μαθητές και καθηγητές που ήδη έχουν αρχίσει να προσέρχονται για να τα προμηθευτούν.

Στη συνέχεια, όταν θα κάνουν το τεστ, θα πρέπει να μπουν στη σχετική πλατφόρμα να δηλώσουν  αν ήταν θετικό ή αρνητικό και να εκτυπώσουν την βεβαίωση για το σχολείο.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Θεοδωρόπουλος  επιβεβαίωσε ότι τα φαρμακεία του νομού παρέλαβαν  χθες τα selftests και βρίσκονται  στη διαδικασία να τα χωρίσουν.

Συνιστά  ωστόσο στους δικαιούχους να προμηθευτούν τα selftests ώρες που τα φαρμακεία είναι ανοιχτά και να μην προσέρχονται στα εφημερεύοντα ή διανυκτερεύοντα γιατί θα προκύψει θέμα επάρκειας, δεδομένου ότι σε όλα τα φαρμακεία έχουν δώσει την ίδια ποσότητα, δηλαδή 75 τεστ σε πρώτη φάση και στην συνέχεια όταν τελειώσουν θα αντικατασταθούν.

Να σημειώσουμε ακόμα  όπως είπε και ο πρόεδρος ότι δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο το πόσα τεστ δικαιούται ο κάθε μαθητής την εβδομάδα.

«Εμείς γνωρίζαμε ότι αντιστοιχεί ένα τεστ σε κάθε μαθητή την εβδομάδα, στη συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας όμως είπαν για δυο τεστ σε κάθε μαθητή την εβδομάδα.

Περιμένουμε διευκρινίσεις…», ανέφερε.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 09/04/2021


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος