FOLLOW US: facebook twitter

87η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας: Το Σάββατο 18/9 το φαντασμαγορικό σόου των αλόγων!

Ημερομηνία: 17-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
Όλα έτοιμα για το Σαββατοκύριακο για το μεγαλύτερο γεγονός των ημερών στην Ηλεία με την συμμετοχή δεκάδων ίππων διαφόρων φυλών από όλη τη χώρα

Μετά από έναν χρόνο υποχρεωτικής απουσίας λόγω της πανδημίας, επιστρέφει ξανά φέτος με όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό, η 87η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Σεπτεμβρίου  στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ιππικού Κέντρου Ανδραβίδας.

Στην Ιππική Έκθεση, συμμετέχουν δεκάδες ιπποπαραγωγοί από όλη τη χώρα, καθώς το ενδιαφέρον για έναν θεσμό που πρωτοξεκίνησε  το 1928  με πρωτοβουλία της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος και σκοπό την ενίσχυση της αναπαραγωγής ίππων για την αγροτική οικονομία, είναι πανελλαδικό, ενώ τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον συγκεντρώνει το υπερθέαμα των ασκήσεων ιππικής δεξιοτεχνίας.

Έτσι, το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα, στον στίβο του Ιππικού Κέντρου  Ανδραβίδας, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το φαντασμαγορικό σόου των πανέμορφων ίππων, όπου δεκάδες άλογα διαφόρων φυλών ελληνικών και ξένων θα παρελάσουν και θα εκτελέσουν ασκήσεις ιππικής δεξιοτεχνίας. Άλογα φυλής Ανδραβίδας, Πηνείας, Ζακυνθινά, Φρειζιάν, Ισπανικά κ.α θα μας μαγέψουν κυριολεκτικά με την ιππική τους αρμονία. Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας, που απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο να έρθει στην Ανδραβίδα να παρακολουθήσει το φαντασμαγορικό σόου των αλόγων, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την διασπορά του κορονοϊού, καθώς βρισκόμαστε σε μια ευαίσθητη περίοδο για την εξέλιξη της πανδημίας.

Οι ιιποπαραγωγοί όλης της χώρας, έχουν ήδη αγκαλιάσει θερμά το θεσμό και είναι ήδη εδώ για να συμμετάσχουν στην φετινή 87η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας. Οι εγγραφές των αλόγων  στο μητρώο της Ιππικής Εκθεσης που πρέπει να συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα έγγραφα εμοβλιασμών και λοιπών πιστοποιητικών, έχουν ξεκινήσει από τις  6 Σεπτέμβρη και ολοκληρώνονται σήμερα από 9.00 ως 13.00 στο Δημοτικό Μέγαρο Ανδραβίδας (τηλ επικοινωνιας 2623360401-402).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα,  την 1η μέρα, αύριο Σάββατο στις 09.45 το πρωί, θα γίνει η εξέταση των ίππων από την Ελλανόδικο Επιτροπή και η επιλογή των καλύτερων ίππων. Η Ελλανόδικος Επιτροπή, η οποία επιλαμβάνεται αρμόδια κάθε σχετική εργασία για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της Έκθεσης έχει συσταθεί με Πρόεδρο τον κ. Ιωάννη Μενεγάτο, κτηνίατρο και καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος μας τιμά με την παρουσία του πολλά χρόνια και μέλη ειδικούς επιστήμονες, κτηνιάτρους, καθηγητές κλπ.

Το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα ακολουθεί η παρέλαση και το σόου των αλόγων.

Την 2η μέρα, Κυριακή  19 Σεπτεμβρίου, και ώρα 11:00π.μ.θα γίνει η απονομή των επάθλων και η επίδειξη των βραβευθέντων.

Να σημειώσουμε ότι η Ανδραβίδα έχει μεγάλη παράδοση στην παράδοση στην παραγωγή και εκτροφή αλόγων και έχει δημιουργήσει την περίφημη φυλή της Ανδραβίδας, ενώ κάθε χρόνο κατά την διάρκεια της Ιππικής Έκθεσης, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν άλογα από διάφορες φυλές τα οποία κρίνονται ανάλογα το είδος, την φυλή και την καταγωγή τους και συνοδεύονται από επιδέξιους ταναβάτες (αλογάρηδες) είναι από όλη την Ελλάδα.

Την 87η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας διοργανώνει ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του ΝΠΔΔ Ανδραβίδας- Κυλλήνης, την Κοινότητα Ανδραβίδας και τους Ιππικό Όμιλο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τον Ιππικό Σύλλογο ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος