FOLLOW US: facebook twitter

Ήπια ανάπλαση στην παραλία Θινών – Παρέμβαση 125.000 ευρώ μέσω leader από τον δήμο Πηνειού

Ημερομηνία: 18-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ήπιες παρεμβάσεις ανάπλασης, συμβατές με το περιβάλλον, δρομολογεί στην παραλιακή έκταση των Θινων Βαρθολομιού η δημοτική αρχή Πηνειού, συνολικού προϋπολογισμού 125.885,21 ευρώ, χρηματοδοτούμενη από το πρόγραμμα LEADER Αλιείας.

Επιδίωξη του δήμου είναι η δημιουργία ενός υπαίθριου χώρου αναψυχής, που θα απευθύνεται κυρίως σε μικρές ηλικιακές ομάδες, αλλά θα μπορεί να φιλοξενεί με το ίδιο ενδιαφέρον όλους τους επισκέπτες. Μέσω αυτής της ανάπλασης στόχος είναι η δημιουργία ενός πόλου έλξης ο οποίος θα μπορεί να είναι επισκέψιμος τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η περιοχή, λόγω του φυσικού της πλούτου, σχεδιαστικός στόχος ήταν η ομαλή αισθητική συνένωση του δάσους και της θάλασσας.

Προτείνεται η δημιουργία μιας βασικής διαδρομής η οποία εκτείνεται σε όλο το εμβαδό του χώρου. Στην πορεία της συναντιούνται όλες οι δράσεις που τοποθετούνται στο πάρκο αναψυχής. Οι δραστηριότητες που χωροθετούνται στον υπαίθριο αυτό χώρο είναι παιδική χαρά 445τμ, χώρος διαδραστικής απασχόλησης – κυνήγι θησαυρού στην άμμο 158τμ, κερκίδα τριών επιπέδων, θεατράκι 100τμ,  λαβύρινθος με φυτά 266τμ, τεχνητοί λόφοι για παιχνίδι αναρρίχησης-ανάβασης, γήπεδο beach soccer και beach volley 150τμ, χώροι καθιστικών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος