FOLLOW US: facebook twitter

«Ιός» αντικειμενικών αξιών βλάπτει σοβαρά την υγεία των φορολογούμενων

Ημερομηνία: 09-06-2021 | Συντάκτης:

Οι νέες αντικειμενικές αξίες συμπαρασύρουν μια σειρά από άλλους φόρους πέρα από τον ΕΝΦΙΑ από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, όπως οι φόροι μεταβίβασης.

Έμμεσα αποτελέσματα αναμένεται να έχει η άνοδος των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των ενοικίων. Μπορεί ο κανόνας προσφοράς και ζήτησης να είναι ο κυρίαρχος στο βαρόμετρο των τιμών, που ζητούν οι ιδιοκτήτες για μισθώματα, ωστόσο μια τυχόν επιβάρυνση στον ΕΝΦΙΑ, κάτι που θα προσδιοριστεί το Φθινόπωρο, δεν αποκλείεται να επηρεάσει τις τιμές.

Κι αυτό γιατί εάν δει ο κάθε ιδιοκτήτης ότι αυξάνεται το ποσό που θα καλείται να καταβάλει για τον ΕΝΦΙΑ τότε θα κοιτάξει να καλύψει, την έξτρα αυτή φορολογία. Ειδικά εφόσον έχει το ακίνητό του σε περιοχές με υψηλή ζήτηση αλλά και πλέον με υψηλές τιμές ζώνης

Πάντως οι νέες αντικειμενικές αξίες συμπαρασύρουν μια σειρά από άλλους φόρους πέρα από τον ΕΝΦΙΑ από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, όπως οι φόροι μεταβίβασης (αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές, κληρονομιές κ.α.) καθώς και δεκάδες άλλοι φόροι και τέλη, όπως ο ΤΑΠ, τα δημοτικά τέλη, τα πρόσθετα τέλη μεταγραφής συμβολαίων, εγγραφής ακινήτων στο Κτηματολόγιο, τα πολεοδομικά πρόστιμα διατήρησης αυθαιρέτων κτισμάτων, οι αμοιβές των συμβολαιογράφων κ.α.

Πηγή: news247.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος