FOLLOW US: facebook twitter

Ινδές κοιμούνται στα πατώματα με αρουραίους σε εργοστάσιο iPhone

Ημερομηνία: 02-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η Apple και η κατασκευάστρια iPhone, Foxconn, έχουν κατηγορηθεί αρκετές φορές για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, μία νέα καταγγελία όμως εξοργισμένων γυναικών έρχεται για να οδηγήσει στο κλείσιμο ενός εργοστασίου στην Ινδία με 17.000 εργαζόμενους, σε μία περίοδο που η Apple προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή των iPhone 13.

Μετά τη δηλητηρίαση 250 εργαζομένων από χαλασμένο φαγητό, το Reuters, μίλησε με έξι γυναίκες ξεχωριστά οι οποίες επιβεβαίωσαν τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εκεί. Καταρχάς οι γυναίκες αναγκάζονται να μένουν σε ξενώνες με 30 άτομα στο δωμάτιο και όλες κοιμούνται στο πάτωμα. Οι τουαλέτες δεν έχουν τρεχούμενο νερό και η παρουσία αρουραίων είναι καθημερινό φαινόμενο.

Apple και Foxconn παραδέχτηκαν πριν λίγες μέρες πως εντόπισαν ορισμένους ξενώνες και εγκαταστάσεις σίτισης των υπαλλήλων που δεν τηρούσαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές και το εργοστάσιο έκλεισε μέχρι η Apple να διασφαλίσει πως τηρούνται τα αυστηρά standard της πριν λειτουργήσει ξανά. Η Foxconn προχώρησε σε απολύσεις managers και δήλωσε πως λαμβάνει μέτρα για να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να πληρώνονται μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα. Η Venpa Staffing Services η οποία προσφέρει τους εργαζόμενους στην Foxconn και διαχειρίζεται τους ξενώνες, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Foxconn άνοιξε το εργοστάσιο το 2019 με την υπόσχεση προσφοράς 25.000 θέσεων εργασίας στα πλαίσια της εκστρατείας “Made in India” του Πρωθυπουργού Narendra Modi για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα. Το εργοστάσιο αποτελεί σημαντικό βήμα για την Apple στην προσπάθειά της να μεταφέρει την παραγωγή της εκτός Κίνας λόγω των τεταμένων σχέσεων Κίνας-ΗΠΑ. Οι εργαζόμενοι πληρώνονται 10.500 ρουπίες (€124) το μήνα και πληρώνουν τον εργολάβο της Foxconn για στέγαση και τροφή όσο εργάζονται στο εργοστάσιο.

unboxholics.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος