FOLLOW US: facebook twitter

«Ημίμετρο το fuel pass, προτιμότερη η μείωση του φόρου»

Ημερομηνία: 22-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Οικονομία

Προβληματισμός στους πρατηριούχους  για την αποτελεσματικότητα του

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ο κλάδος των πρατηριούχων εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αποτελεσματικότητα των νέων παρεμβάσεων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την τιμή των καυσίμων, κάνοντας λόγο για ημίμετρα αμφίβολης απόδοσης.

Ο πρόεδρος του Σωματείου πρατηριούχων υγρών καυσίμων Ηλείας, Χρήστος Στεφανόπουλος, τόνισε στην Πρωινή ότι ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο fuel Pass θα αποδώσει αυτά που προσδοκά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του να μειωθεί η φορολογία για να πέσει η τιμή κάτω από τα δύο ευρώ. 

«Δεν νομίζω ότι αυτό το πρόγραμμα επιδότησης των καυσίμων θα αποδώσει αυτά που περιμένουμε. Είναι ημίμετρα. Πρέπει να μειωθεί η φορολογία, δεν υπάρχει άλλη λύση, είναι μονόδρομος. Αν δεν γίνει αυτό, δεν θα μειωθεί το κόστος και δεν θα κατέβει η τιμή κάτω από τα δύο ευρώ. Δε θα λυθεί το ενεργειακό έτσι», ανέφερε και πρόσθεσε πως ήδη οι πολίτες έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους.

«Ο κόσμος είναι μετρημένος πλέον. Δεν κάνει καμία κίνηση χωρίς να τη μετρήσει πρώτα. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς που έχουμε κάνει, η κίνηση έχει μειωθεί κατά 25 με 30% και δεν αποκλείεται να χειροτερέψει. Ευχόμαστε να μην ανέβει κι άλλο η τιμή. Πρέπει σύντομα να πέσει η τιμή κάτω από τα δύο ευρώ για να μπορεί ο κόσμος να κυκλοφορεί πιο άνετα, να πάει στο μπάνιο του. Δεν είναι μόνο ότι ακριβαίνει η τιμή στα καύσιμα, γιατί ανεβαίνει η τιμή και στις μεταφορές και στα προϊόντα και επηρεάζεται όλη η αλυσίδα. Πρέπει να μειωθεί η φορολογία, είναι μονόδρομος», επισήμανε.          

Ο βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπλ. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε ότι είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο τη φορολογία στα καύσιμα.

«Εμείς θα κάναμε ό,τι έκανε κι η Γερμανία, η οποία πουλάει στο πρατήριο τη βενζίνη φθηνότερα από ό,τι την αγοράζει ο πρατηριούχος στην Ελλάδα από το διυλιστήριο. Κάποιο λάθος υπάρχει στην ελληνική πολιτική. Για αυτό προτείνουμε άμεση μείωση –όχι κατάργηση- του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και άλλα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει. Αυτό το μέτρο δεν θα αντιμετωπίσει 100% το πρόβλημα αλλά θα δώσει ένα σαφές μήνυμα και χρειάζονται και περισσότεροι έλεγχοι. Όμως σας θυμίζω τη δήλωση του κ. Σκυλακάκη  ότι δεν μειώνει τη φορολογία στα καύσιμα γιατί θα ωφεληθούν αυτοί που έχουν Καγέν αν φτηνύνει η βενζίνη. Άρα είναι συνειδητή πολιτική επιλογή», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος