FOLLOW US: facebook twitter

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Το κυβερνητικό αφήγημα για το… μνημόνιο Τσίπρα!

Ημερομηνία: 19-09-2022 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Είχα πραγματικά πολύ καιρό να δω τηλεόραση και κυρίως ενημερωτικές πρωινές εκπομπές και χθες μια και ξύπνησα πολύ πρωί, ασυναίσθητα πάτησα το τηλεκοντρόλ κι ένιωσα λες και έκανα βουτιά σε….  λίμνη με βοθρολύματα!  Δεν πρόλαβε «να στεγνώσει το  μελάνι»  από την παρουσίαση του  Σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσίπρα  στη ΔΕΘ και από τις 6 τα χαράματα της Κυριακής τα πληρωμένα «παπαγαλάκια»  ξεκίνησαν την ακραία προπαγάνδα με την «κοστολόγηση» των μέτρων πριν ακόμα προλάβει να την κάνει ο ίδιος στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε!  Κι ως εκ θαύματος, μια κουβέντα είχαν όλοι να πουν συντονισμένα σαν μια καλοκουρδισμένη  ορχήστρα! «Για να υλοποιήσει αυτά τα μέτρα, θα φέρει νέο μνημόνιο»!

Χρησιμοποίησαν επικοινωνιακά την λέξη που  στοιχειώνει όλον τον ελληνικό λαό, τα  «μνημόνια», για να  αποδομήσουν με μια μονοκονδυλιά το Σχέδιο και να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας  απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ!  Μα ο λαός δεν τρώει πια κουτόχορτο, γιατί αυτό που ζούμε σήμερα, ξεπερνά το…  «Χίλιες και μια νύχτες»,  η ακραία φτωχοποίηση ισοδυναμεί με δέκα μνημόνια στη σειρά που έχουνε στρογγυλοκάτσει στο σβέρκο μας και πώς θα απελευθερωθούμε! ! Τι να μας πει η κυβέρνηση και ποιος νομιμοποιείται να  λέει αυτές τις…. παρόλες! Το κυβερνητικό αφήγημα του «νέου μνημονίου» δεν πρόκειται να βρει το στόχο του!

Αν και αμφιβάλλω ότι  οι εμπνευστές του έχουν ανοίξει ποτέ έστω και μια σελίδα από τα ποιήματα της Κατερίνας Γώγου, μάλλον τους έχουν πει  ότι  «στο μυαλό είναι ο στόχος»! Όχι όμως στο μυαλό του υποψιασμένου και κυρίως εξαθλιωμένου Έλληνα πολίτη!  Που για να πληρώσει μόνο τον ετήσιο λογαριασμό του  ρεύματος,   χρειάζεται δύο ακόμα μηνιαίους κατώτερους μισθούς – που δεν τους έχει- σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), αναλύοντας τα στοιχεία της Εurostat!  Που πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ με ένα πενηντάρι  με την προοπτική να αγοράσει τα απολύτως απαραίτητα αγαθά για να περάσει η οικογένειά του και επιστρέφει στο σπίτι με μια τσάντα… στραγάλια!

Που φοβάται να αρρωστήσει γιατί το δημόσιο σύστημα υγείας είναι διαλυμένο- βλέπε Νοσοκομεία στην Ηλεία- που για να σπουδάσει τα παιδιά του θέλει έναν ακόμα μισθό τον μήνα που δεν έχει και το φοιτητάκι θα  βρει μια ψευτοδουλειά ντελιβερά ή σέρβις σε καφέ για να πληρώσει τις σπουδές του κι αύριο που θα πάρει το πτυχίο του, δυστυχώς την ίδια δουλειά θα συνεχίσει τουλάχιστον για αρκετά χρόνια! Θα είναι ένας… πτυχιούχος ντελιβεράς, σερβιτόρος ή σεκιουριτάς , γιατί αυτό είναι το μέλλον των νέων στη χώρα μας μέχρι να πάρουν των ομματιών τους και να μεταναστεύσουν!  Κι ας πάμε και στο μαθητή, ρώτησαν μήπως πως ο μισθοσυντήρητος γονιός θα πληρώσει τα σχολικά των παιδιών του και τα φροντιστήρια με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς όταν για τις πρώτες μέρες θέλει έναν ακόμα κατώτερο μισθό για να του παρέχει τα βασικά;  Πόσους ακόμα κατώτερους μισθούς πρέπει να παίρνουμε το χρόνο για να επιβιώσουμε; Μετρήστε παρακαλώ και δώστε κι άλλα… pass!!

Άντε βρε,  είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε στη «χώρα της Επαγγελίας»  που κατασκευάσατε και  περιμένουμε τώρα το… μνημόνιο Τσίπρα για να φτωχύνουμε!! Καλά μπάνια στη Φαλάσαρνα Κυριάκο και μετά από τα τέρατα που είδα κι άκουσα σε ένα μόνο μισάωρο μέσα, σίγουρα  θα κάνω κανένα χρόνο ακόμα να ξανανοίξω την τηλεόραση για να παρακολουθήσω τα «πλυντήρια» της ενημέρωσης!  Τι ζούμε οι άνθρωποι!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος