FOLLOW US: facebook twitter

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: ΘΚΑΤΑ όλα!

Ημερομηνία: 14-06-2022 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, έβαλε στο μάτι η κακοκαιρία Genesis , ακυρώνοντας πολλά από τα σχέδια των εκδρομέων για εξορμήσεις σε κοντινούς κυρίως προορισμούς – οι… μακρινοί δεν επηρεάστηκαν και πολύ γιατί οι… πορτοφολάτοι εφευρίσκουν διάφορους τρόπους να… ψυχαγωγηθούν- και ειδικά η σχέση θάλασσας- λουομένων ήταν εκείνη που τορπιλίστηκε κατά κόρον! Η ομπρέλα ήταν η μόνη σταθερά σε αυτήν την εξίσωση, μόνο που ήταν ομπρέλα… βροχής και όχι παραλίας!

Τα μαγιώ, τα αντηλιακά και τα.. μπρατσάκια μείνανε τελικά στην ντουλάπα και ειδικά τα πιτσιρίκια το ρίξανε στο… μοιρολόι! Το πιο ωραίο σκίτσο θαρρώ πως ήταν του Αρκά που με μια μόνο λέξη “φωτογράφησε” την απογοήτευση του μικρού του ήρωα του Θανασάκη ,που κατηφόρησε με τα μπρατσάκια του και το μαγιό του στην παραλία, ωστόσο δεν μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του καθώς πέφτει δυνατή βροχή. Πώς αντιδρά; Με μία μόνο λέξη: «ΘΚΑΤΑ!» ΟΛΑ ΘΚΑΤΑ, θα συμπληρώσω εγώ!

Γιατί δεν ήταν μόνο η απογοήτευση των υποψήφιων εκδρομέων και υποψήφιων λουομένων- θυμάτων της καταιγίδας, μεγαλύτερη ήταν ακόμα η απογοήτευση των ξενοδόχων και επιχειρηματιών τουρισμών, που περίμεναν πώς και πως να βολέψουν κανένα “σπασμένο” από την πλήρη ακινησία της τουριστικής αγοράς και τελικά, τζίφος η υπόθεση. Παρεμπιπτόντως, το αφήγημα της κυβέρνησης ότι με το πού άνοιξε η σεζόν κατέφτασαν στη χώρα οι ορδές των τουριστών για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα, κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος , οπου οι επιχειρηματίες εκτός από τους τουρίστες ψάχνουν και τους εργαζόμενους για τους λόγους που όλοι υποπτευόμαστε ότι έφερε μαζί της κυρίως η πανδημία!

Έτσι κι αλλιώς σε λίγο θα καταντήσουμε… τουρίστες στον τόπο μας και βεβαίως σε καμιά περίπτωση ευθύνη δεν θα έχει η πρόσκαιρη κακοκαιρία Genesis. Μάλιστα όπως εύστοχα μου επισήμανε μια φίλη Κρητικοπούλα, συνδέοντας το όνομα της κακοκαιρίας με το θρυλικό συγκρότημα Genesis, μου ψιθύρισε τραγουδιστά τους διαβολεμένα διαχρονικά επικαιρους στίχους του τραγουδιού τους The Land o Confusion – για την μετάφραση “η χώρα της σύγχυσης” που ταιριάζει “γάντι” με τν τρέλα που ζούμε, όπου σε κάποιο σημείο αναφέρουν:

«Τώρα διάβασες τις ειδήσεις σήμερα;
Λένε ότι ο κίνδυνος έφυγε
Αλλά μπορώ να δω τις φωτιές ακόμα να ανάβουν
Καίγονται μέσα στη νύχτα

Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δημιουργούν πάρα πολλά προβλήματα
Και δεν υπάρχει πολλή αγάπη τριγύρω!
Δεν βλέπετε ότι αυτή είναι μια χώρα σύγχυσης;
Σε αυτόν τον κόσμο ζούμε (ωχ, ωχ, ωχ)
Και αυτά είναι τα χέρια που μας δίνονται (ωχ, ωχ)
Χρησιμοποιήστε τα και ας αρχίσουμε να προσπαθούμε (ωχ, ωχ)
Για να το κάνεις ένα μέρος που αξίζει να ζεις…
»

Ναι λοιπόν φίλοι μου, ζούμε στην χώρα της σύγχυσης και της παράνοιας, τίποτα δεν έχει λογική απ’ όσα συμβαίνουν! Κι εμείς αντί να ασχολιόμαστε με τα σημαντικά για να μπορέσουν να αλλάξουμε τον κόσμο που ζούμε, κυνηγάμε… μωβ μέδουσες! Γιατί αυτό είναι πλέον το πρώτο θέμα στις ειδήσεις , γιατί οι τσόυχτρες που θέλουν να μας παρουσιάσουν ως πρώτη είδηση, βοηθάει πολύ ως “γεγονός” στην ύπνωσή μας! Αντικατεστησαν τον πόλεμο στην Ουκρανία, την Πισπιρίγκου και το Μπάμπη, το ράλι στην άνοδο των τιμών που καθιστά απαγορευτική την είσοδο στο σούπερ μάρκετ, το ρεύμα, την ανεργία κ.ο.κ, κρύβουν όμορφα την νίκη και την άνοδο της Αριστεράς στη Γαλλία και τέλος πάντως τίποτα άλλο δεν μπορούμε να δούμε! Μας τύφλωσαν οι “μωβ τσούχτρες”!

Genesis λοιπόν, στη χώρα της σύγχυσης! Πότε είπαμε πώς είναι το επόμενο τριήμερο; Τον Δεκαπενταύγουστο; ΘΚΑΤΑ!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος