FOLLOW US: facebook twitter

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Στων επιδομάτων τον καιρό…

Ημερομηνία: 27-06-2022 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Ταραχή με έπιασε μόλις διάβασα ότι από την 1η Ιουλίου έρχεται νέο κύμα ακρίβειας- που μπορεί μάλιστα να μην είναι λέει και το τελευταίο για το 2022 και οι ανατιμήσεις θα αφορούν σε όλο το φάσμα των προϊόντων και θα έχουν να κάνουν τόσο με βασικά αγαθά, όσο και με διαρκή! Με λίγα λόγια δεν υπάρχει ταβάνι πουθενά και κατά συνέπεια δεν υπάρχει και σωτηρία πουθενά σε αυτό το απίστευτο σκοτεινό τούνελ που μας έχουν ρίξει και που δεν ξέρουμε τελικά που οδηγεί. Και οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν σε επίπεδα πείνας! Έτσι, βαράτε στο ψαχνό μέχρι την τελική μας εξόντωση! Σε λίγο ούτε… χαρτί υγείας δεν θα μπορούμε να αγοράζουμε, αφού ξεπέρασε τα 5 ευρώ!

Η αισχροκέρδεια βαράει “κόκκινο” , κανένας έλεγχος πουθενά από μια κυβέρνηση που έχει φτωχοποιήσει τα 2/3 σχεδόν του πληθυσμού και που μας έχει βάλει στο “τρυπάκι” των επιδομάτων υιοθετώντας το “αφήγημα” των τάχα μου αντισταθμιστικών μέτρων, όπου μας αδειάζουν με το έτσι θέλω την μια τσέπη και μας επιστρέφουν στην άλλη πενταροδεκάρες! Και πρέπει να είμαστε και ικανοποιημένοι και να λέμε κι ευχαριστώ! Και η τέλεια αντίφαση, να υποστηρίζει ο πρωθυπουργός ότι επιτέλους οι Έλληνες πρέπει να φύγουν από την λογική των επιδομάτων! Γι αυτό και ονομάζει τις συγκεκριμένες παροχές… επιταγή ακριβείας ή … fuel pass, power pass και κουραφέξαλα, η αγγλιστί για τους ιθαγενείς!

Pass ή πάσο ίσον επίδομα, να καταλαβαίνει και ο γέρος άνθρωπος που δεν έχει σπουδάσει στο Harvard, που έφαγε όλη του τη ζωή στα χωράφια, στα εργοστάσια και στις οικοδομές και με τα ροζιασμένα του χέρια μεγάλωσε παιδιά κι εγγόνια και συνεχίζει να τα ζει ακόμα! Ας μην κοροϊδεύουμε λοιπόν τον κοσμάκη παίζοντας με τις λέξεις! Γιατί ως επίδομα βενζίνης σου επιστρέφει το μισό φουλάρισμα της μιας φοράς και με αυτό πρέπει να περάσεις… τρεις μήνες! Και επειδή τα μαντάτα είναι μαύρα και οι αυξήσεις στα καύσιμα δεν έχουν σταματημό, από τον Ιούλιο θα μας επιστρέψει ένα ολόκληρο φουλάρισμα του ρεζερβουάρ για ένα τρίμηνο αφού η βενζίνη θα φτάσει τα 3 ευρω! Τόσο γαλαντόμοι!

Προχθές άκουγα τυχαία στο καφέ, μια συζήτηση δύο νεαρών παιδιών γύρω στα 20, όπου ρώταγε ο ένας αν υπάρχει κανένα κοριτσάκι στον ορίζοντα και ο άλλος χαριτολογώντας του απάντησε ‘ τι λες ρε φίλε , 10 και 15 ευρώ φτάσανε τα προφυλακτικά, έτσι που μας καταντήσανε ούτε να γ@μ… δεν μπορούμε!» Και εγώ φυσικά δεν γέλασα, προβληματίστηκα! Και ο έρωτας πλέον είναι απαγορευτικός και μετά φωνάζουμε στα παιδιά “πάρτε προφυλάξεις”! Όσο ακραίο και να φαίνεται το παράδειγμα, είναι αληθινό ειδικά αν πρέπει ο πιτσιρικάς να διαθέσει όλο του το χαρτζιλίκι για να συνευρεθεί με το κορίτσι του με ασφάλεια! Μήπως να δώσουμε στους ερωτευμένους ένα… love pass κύριε Μητσοτάκη μου;

Επιταγή έρωτος, γιατί μόνο αυτός μας σώζει για να μην τρελαθούμε τελείως!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος