FOLLOW US: facebook twitter

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Πολιτική… κόψε- ράψε!

Ημερομηνία: 10-01-2022 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Με την ευχή “ ο… θεός βοηθός” και όχι όπως θα έπρεπε με ενισχυμένο πρωτόκολλο ασφαλείας , ανοίγουν ξανά σήμερα τα σχολεία όπου χιλιάδες γονείς και εκπαιδευτικοί εκδηλώνουν την ανησυχία τους για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η κίνηση υψηλού ρίσκου της κυβέρνησης μέσα στην καρδιά της πανδημίας και της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον! Έκδηλη και κατανοητή η ανησυχία και ο φόβος τους ότι οι μαθητές μετατρέπονται ολίγον σε… πειραματόζωα, αφού και τα αμφιβόλου ασφαλείας σελφ τεστ έχουν γίνει από την Παρασκευή άφαντα σε πολλά φαρμακεία και πολλοί γονείς επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου για να τα βρουν

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έχουν ήδη διατεθεί 6,5 εκ. σελφ τεστ στην αγορά και ότι η προβληματική διαδρομή είναι αυτή μεταξύ φαρμακαποθήκης και φαρμακείων. Ακόμα κι αν είναι έτσι, τον γονιό και τον εκπαιδευτικό δεν τον αφορά το που “σκάλωσε” η διάθεση των σελφ τεστ, ούτε μπορεί σε ρόλο… ντετέκτιβ να προσπαθεί να τα ανακαλύψει για να προμηθευτεί έστω το περιβόητο πρώτο τεστ, αφού ακόμα και η πλατφόρμα έκλεισε το Σάββατο το απόγευμα!

Μάλιστα, με κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας παραδέχονται τις ελλείψεις που υπάρχουν και ουσιαστικά εκφράζουν την αδυναμία τους να επιλύσουν το πρόβλημα, παραπέμποντας μάλιστα στις… σχολικές μονάδες και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης που –όπως ισχυρίζονται– «έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test». Όλα αυτά, Σάββατο βράδυ κι ενώ τα σχολεία θα ανοίξουν το πρωί της Δευτέρας και χωρίς κανείς να ξέρει με ποια διαδικασία θα γίνονται- αν γίνουν τελικά- τα σελφ τεστ στα σχολεία, σε μαθητές που δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν το πρώτο «εισιτήριο» για την τάξη!

Οι πολίτες ξεσπάνε στα socail media και εκφράζουν την αγανάκτηση τους μέσω του διαδικτύου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και αν κανεις μπει στο προφίλ της Κεραμέως, ή σε διάφορες ιστοσελίδες που έχουν πρώτο θέμα την διάθεση των σελφ τεστ, μπορεί να καταγράψει την οργή των γονιών για την προχειρότητα με την οποία για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση χειρίζεται μια τόσο λεπτή υπόθεση όπως την επαναλειτουργία των σχολείων! Διαβάζοντας τα σχόλια των χρηστών του διαδικτύου, καταλαβαίνεις ότι οι περισσότεροι εστιάζουν την κριτική τους όχι μόνο στην εναγώνια αναζήτηση των σελφ τεστ, αλλά κυρίως στο ότι το τρίτο σελφ τεστ την πρώτη μάλιστα εβδομάδα, ήταν το μόνο μέτρο που πρότεινε η υπουργός για το ασφαλές άνοιγμα και φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ούτε ένα!

Μεταφέρουμε κάποια από τα οργισμένα σχόλια που διαβάσαμε χθες στο φβ όπως “ Ενισχυμένο υγειονομικό πρωτόκολλο , εννοείται το 1επιπλεον self ΜΟΝΟ για την πρώτη εβδομάδα ,γελάνε και οι κιμωλιες!” ή “ Πέρυσι με 8.000 κρούσματα κλείσατε τα σχολεία κ χτυπιόσουν εσύ προσωπικά – απευθύνεται στην υπουργό Παιδείας – για να μας πείσεις ότι η τηλεκπαίδευση ήταν ισάξια με την δια ζώσης μάθηση…Τώρα το web text δεν σου κάνει, ειναι προβληματικό! Οι προβληματικοί είστε εσείς”! “ Τι λέει ο καθηγητής. Ότι η επιτροπή και η κυβέρνηση παίζει στοίχημα με τα παιδιά μας!! Θα βγάλετε και αποδόσεις;;; να ποντάρουμε;; ότι το 50+1 είναι καθαρά δικιά σας απόφαση!»
Αυτά και άλλα πολλά , υβριστικά μάλιστα αρκετά εξ αυτών με ακραίες εκφράσεις αγανάκτησης και όχι διάθεσης πολιτικής αντιπαράθεσης στην πλειοψηφία τους, «στολίζουν» τα κυβερνητικά προφίλ στο διαδίκτυο και δεν θέλω να φανταστώ έτσι και κλείσουν σε μια βδομάδα λόγω κρουσμάτων τα σχολεία, τι θα ακολουθήσει! Ο σφυγμός της κοινωνίας καταγράφεται πλέον στο διαδίκτυο όπου δεν αντιλέγω βεβαίως ότι υπάρχει μέσα και πολύ «σκουπιδαριό» , όμως υπάρχουν και πολλές αλήθειες! Και το θέμα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι να κάνουμε «αποκρυπτογράφηση» των μηνυμάτων στο φβ, ούτε να αναπαράγουμε τον γονεϊκό ξεσηκωμό, αλλά να καταγραφεί η γονεϊκή ανησυχία!

Και η ίδια πολιτική της προχειρότητας και της ταλαιπωρίας, έχει υιοθετηθεί και για την αιτήσεις εργαζόμενων για την ένταξή τους στο πρόγραμμα των αναστολών εργασίας! Στην περίπτωση που ο εργαζόμενος έχει και νοσήσει κάποιες από τις ημέρες αυτές, πρέπει να πάρει αναρρωτική από γιατρό, να την ανεβάσει ο λογιστής του στην πλατφόρμα, να την πάρει στη συνέχεια ο λογιστής της επιχείρησης για να προχωρήσει στην αίτηση αναστολής. Κι αυτό για να του κόψουν 5-6 μέρες από την οικονομική ενίσχυση και να αφαιρεθούν από την αναστολή, ο λόγος δηλαδή για 60-70 ευρώ και μετά να τρέχει να τα πάρει από τον ΕΦΚΑ λες και δεν είναι κρατικό ταμείο το ένα, κρατικό ταμείο και το άλλο!

Ψιλικατζήδες και πολιτική… κόψε- ράψε!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος