FOLLOW US: facebook twitter

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Παρακράτος!

Ημερομηνία: 08-08-2022 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Εμβρόντητη παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία, το σκάνδαλο ολκής των παρακολουθήσεων που ήρθε να συνταράξει τα νερά της λιμνάζουσας πολιτικής ζωής του τόπου και όπως φαίνεται πολλές “καρέκλες” αρχίζουν να τρίζουν επικίνδυνα, δεν ξέρω μήπως και ο ίδιος ο “θρόνος”  έχει αρχίσει να  φλέγεται! Το θέμα βεβαίως δεν είναι η διαπίστωση και η επιβεβαίωση, αυτή υπάρχει, αλλά η από εδω και πέρα διαχείριση του πράγματος, γιατί τις λέξεις διερεύνηση, διαφάνεια, αλήθειες, τις έχουμε ακούσει πολλές φορές όταν προκύπτει οσμή σκανδάλου, αλλά το μαχαίρι στην πληγή σπάνια μπαίνει!

Ήδη προσπαθούν στο Μαξίμου με την συμβολή ορισμένων “φίλιων” Μέσων, να μας πείσουν οτι οι παρακολουθήσεις είναι κανονικότητα σε μια χώρα που βαδίζει με ρυθμούς μη κανονικότητας και εκτός πραγματικότητας! Θεωρείται φυσιολογικό το παρακράτος να παρακολουθεί και να παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα του αρχηγού του τρίτου κόμματος και δημοσιογράφων που κάνουν όπως πρέπει τη δουλειά τους, πολύ απλά γιατί σε αυτήν την χώρα ότι και να συμβαίνει θεωρείται… φυσιολογικό και συμβαίνει και με την… δική μας ευθύνη, την ευθύνη των πολιτών! Αυτό δηλαδή προσπαθούν να μας πείσουν!

Μπαίνουν φωτιές, φταίνε οι πολίτες, όλοι έχουμε την στάμπα του… εν δυνάμει εμπρηστή, ακριβαίνει το ρεύμα και οι λογαριασμοί χτυπάνε “ταβάνι”, φταίνε οι πολίτες που καταλανώνουν πολλές κιλοβατώρες, τελειώνει ο μισθός και η σύνταξη στις 10 του μήνα, φταίνε οι πολίτες που είναι… πολύεξοδοι και υπερκατανωλτικοί, βουλιάζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, φταίνε οι πολίτες που είναι… αρρωστιάρηδες, ε, όλο κάτι φταίει!  Την  δικαιολογία όπως έλεγε και η μάνα μου, την έχουν πρώτη στο στόμα γιατί καλύπτει απόλυτα την αποποίηση ευθυνών. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση των παρακολουθήσεων, αρχίζω να σκέφτομαι μήπως  ο  Ανδρουλάκης και ο Κουκάκης είναι τίποτα… βιτσιόζοι που αρέσκονται να τους παρακολουθούν από την κλειδαρότρυπα, γιατί καμιά άλλη εξήγηση δεν βρίσκω που να μπορεί να καλύψει τις όποιες άνωθεν δικαιολογίες! για  τις υποκλοπές, την υπονόμευση των θεσμών και την παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Έχω πλέον την αίσθηση ότι παρακολουθώ ξανά στον κινηματογράφο την συγκλονιστική ταινία του Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ «Οι Ζωές των Άλλων» που εκτυλίσσεται  μέσα στην παράνοια που είχε δημιουργήσει το  αμείλικτο παρακράτος της Στάζι  στην Ανατολική Γερμανία! Το καθεστώς παρακολούθησης στην –κατ’ ευφημισμόν– Λαϊκή Δημοκρατία ήταν μια κανονικότητα, και άπαντες είχαν μάθει να μη λένε καν την προσευχή τους, από φόβο μήπως ο κοριός βρισκόταν στο κεφάλι τους!  Συνειρμικά λοιπόν, τέτοιες εικόνες μου έρχονται πλέον στο μυαλό, αν και όλοι πλέον είμαστε κατά μια έννοια ‘φακελωμένοι» με την επέλαση της ψηφιακής τεχνολογίας , της κινητής τηλεφωνίας,  του ιντερνετ και των social media! Ανά πάσα στιγμη, γνωρίζουν τα πάντα για τον καθένα μας, άλλο που δεν τους ενδιαφέρει τι μπορεί να σκέφτεται η… Μαριγούλα από το χωριό! Αν όμως θελήσουν, κάλλιστα μπορούν να μάθουν πόσα κατσικάκια γέννησε η γιδούλα της! Πόσω μάλλον αν δεν τους βγαίνουν τα «κουκιά» με ενδεχόμενη συνεργασία με το τρίτο κόμμα!! Βέβαια μέσα σε όλη αυτή την τρέλα του «μεγάλου αδελφού» που ζούμε, έχουμε και τα μικρά μας… τυχερά, αφού προσθέσαμε και μια καινούργια λέξη στο  αγγλικό μας λεξιλόγιο! Μετά τα fuel pass, το power pass,και  τα vouchers για τον τουρισμό  που μονοπώλησαν ως τώρα το φετινό μας καλοκαίρι, έρχεται το…  predator  που θα μάθουνε και οι πέτρες τι σημαίνει!  Μια κυρία βεβαίως χθες, ευρισκόμενη λίγο σε σύγχυση λόγω κακής επαφής με την αγγλική γλώσσα, θέλοντας χθες να ρωτήσει τη γνώμη μου για το predator, το αποκάλεσε… predictor ! Μικρό το κακό θα μου πείτε, τεστ εγκυμοσύνης το ένα, τεστ… εγκυμοσύνης και το άλλο αφού βρισκόμαστε σε μακρά προεκλογική περίοδο κα οι πολιτικές συνεργασίες κάτι θα γεννήσουν, όπως και οι κάλπες! Άλλωστε μετά το… predator η σεναριολογία για πρόωρες εκλογές φουντώνει ξανά στο παρασκήνιο, μόνο που τώρα που βλέπουν στο Μαξίμου ότι το πουλόβερ ξηλώνεται , αναζητούν νέα στρατηγική  επικοινωνίας και ελέγχου των ζημιών! Η συνέχεια προβλέπεται ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα! Αν ο Μητσοτάκης καταφέρει και το…  γυρίσει κι αυτό, τι να πω, θέλουμε όλοι φάσκελα!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος