FOLLOW US: facebook twitter

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: “Ν’ αρρωστήσει ο Άγιος Πέτρος να τη βγάλουμε και φέτος…”

Ημερομηνία: 23-01-2023 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

“Φυσά βοριάς φυσά νοτιάς κι εγώ να ταξιδεύω να βρω λιμάνι να σταθώ, νησάκι να κατέβω…” ! Αυτοί οι στίχοι ήταν οι πρώτοι που μου ήρθαν στο μυαλό τις τελευταίες μέρες  που φυσομανάει και βρέχει και πολύ με χαλάει, γιατί μάλλον είχα καλοσυνηθίσει τον καλό καιρό, με τις λιακαδούλες μας και τις γλυκιές μέρες κι ας μην έκανα ούτε μια βόλτα στη θάλασσα αν και το επιθυμούσα βαθιά.

  Να περπατήσω ξυπόλυτη στην άμμο, να ατενίζω το πέλαγος και να νοιώθω λεύτερη κι απαλλαγμένη από κάθε σκέψη κι όπως λέει κι ο ποιητής  να… σχίσω τη θολή γραμμή των οριζόντων!  Αλλά ακόμα κι αυτή η μικρούλα επιθυμία, σκάλωσε στη βασανιστική καθημερινότητα που με κρατά εγκλωβισμένη και με κάνει να σκορπιέμαι στα μικρά και ασήμαντα δυστυχώς με πλήρη αυτογνωσία! Μα πώς γίνεται καθε φορά να μην μπορώ να βρω έναν τόσο δα μκρό χρόνο για τον εαυτό μου, πραγματικά δεν το καταλαβαίνω και το αγαπημένο μου ρήμα κατάντησε μέσα σε αυτήν την συνθήκη, να είναι πλέον το “αναβάλλω”!

Και δεν είναι ότι ξεκίνησε η μέρα μου… ποιητικά, το αντίθετο θα έλεγα, είναι που θέλω να κάνω μια προσπάθεια να αποτοξινωθώ και να αποστασιοποιηθώ από όλη αυτήν την τοξικότητα που υπάρχει γύρω μας και νομίζω ότι δεν πρέπει να είμαι και η μόνη που νοιώθει έτσι. Η πρώτη μου νίκη είναι το ότι έκλεισα το “κουτί” της τηλεόρασης για να αντισταθώ σε αυτήν την φοβερή πλέον προπαγάνδα στην οποία βεβαίως ο περισσότερος κόσμος δεν τσιμπάει πια. Κλάψαμε τόσες μέρες το “βασιλιά”, μετά κλάψαμε την ΚαΪλή για τα “βασανιστήρια” που περνάει στην “κόλαση” των Βρυξελλών, σε λίγες μέρες θα ξανακλάψουμε το “βασιλιά” για τα καλά σαράντα, μετά θα ξανακλάψουμε την Καϊλή γιατί θα πλησιάζει η δίκη και σε λίγο μπαίνουμε με τα μπούνια στην προεκλογική περίοδο και θα αρχισουμε να μετράμε τα”  δώρα”-  ψίχουλα της κυβέρνησης σε ωραίο αμπαλάζ που στοχεύει απευθείας στην κάλπη!  

Κι ενώ έχει εκδοθεί ‘απαγορευτικό’ για το σούπερ μάρκετ γιατί οι τιμές είναι πλέον απλησίαστες, η αισχροκέρδεια  ειδικά μετά τις γιορτές κάνει πάρτι στην κυριολεξία, χάσαμε πια την μπάλα με την ακρίβεια στα πάντα, από τα βασικά είδη διατροφής  μέχρι την… κάλτσα, άρχισε το μπίρι- μπίρι για το «market pass» και δίνουν και παίρνουν οι υπολογισμοί κατά πώς συμφέρει την κυβέρνηση. Και η προπαγανδα για την “σωτηρία”  μας από την ακρίβεια ξεκινάει από τον υπολογισμό του ‘δώρου” που προσφέρει η κυβέρνηση και που παρουσιάζεται σε… ποσοστά παραπλανώντας στην ουσία τον κοσμάκη καθώς αναφέρεται σε μηνιαίο καλάθι αγορών που ξεκινά από 220 που φτάνει λέει ως τα 1000 ευρώ! Και δεν λέει απευθείας ότι το «market pass» ξεκινάει από 22 ευρώ για ένα μήνα γιατί τα λεφτά αυτά δεν μεταφράζονται ούτε σε δυο κιλά κρέας πια!

Και φυσικά, ο Κυριάκος και οι υπουργοί του ενώ εμπαίζουν τους δοκιμαζόμενους πολίτες με αυτού του είδους τις πολιτικές που δεν παράγουν καμία ουσιαστική πολιτική προς όφελος του κοσμάκη, βγαίνουν στο γυαλί και περιαυτολογούν για τις…  μεγάλες τους επιτυχίες στα τριάμισι χρόνια της θητείας τους! Θαύμα, θαύμα! Τους παραπέμπω στο τραγουδάκι της  Χαρούλας “Άιντε ν’ αρρωστήσει ο Άγιος Πέτρος να τη βγάλουμε και φέτος..” Αυτό θα είναι το πραγματικό θαύμα…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος