FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο καραντίνας β΄: Τα… data μου μέσα!!!

Ημερομηνία: 13-09-2021 | Συντάκτης:

Δύο μεγάλα ‘στοιχήματα” της κυβέρνησης  με κοινωνικό αντίκτυπο και κοινό παρανομαστή τον έλεγχο της πανδημίας,  που βεβαίως  ανεβάζουν στα ύψη την αγωνία μας, μπαίνουν από σήμερα σε εφαρμογή: Το ένα είναι “το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων” που προβληματίζει γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές αλλά και λοιμοξιωλόγους που φοβούνται εξάπλωση του κορονοϊού στη μαθητική κοινότητα καθώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί θεωρούνται ελλιπή. Γιατί είναι τα ίδια  με εκείνα που αποχαιρέτισαν τα παιδιά το σχολείο τον Ιούνιο χωρίς καμία ουσιαστική βελτίωση,  όπως τάξεις με μικρότερο αριθμό μαθητών αίτημα εκπαιδευτικών και γονέων, ενώ αντιθέτως ολιγομελή τμήματα στο Λύκειο δεν θα λειτουργήσουν με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία, χιλιόμετρα και χαμένο χρόνο!

Το άλλο είναι το “μπλόκο” στους ανεμβολίαστους πολίτες και τα προνόμια των εμβολιασμένων, που θα δημιουργήσει σίγουρα μεγάλα προβλήματα στους χώρους εργασίας αλλά και τους κλειστούς χώρους, με τους επιχειρηματίες κυρίως  της εστίασης να τρέμουν για διενέξεις με τους πελάτες! Η πρώτη εβδομάδα και για τα δύο “στοιχήματα” θα είναι καθοριστική και ποιος ξέρει τι θα δούμε!  Ειδικά για το δεύτερο, προβλέπω… συγκρούσεις σοβαρές και τσαμπουκάδες, γιατί ουσιαστικά την διαχείριση της κρίσης που θα δημιουργηθεί θα την επωμισθούν οι καταστηματάρχες που σε καιρούς δύσκολους για την τσέπη τους θα πρέπει να διώχνουν κόσμο σε ρόλο «αστυνόμου», πολλοί εκ των οποίων θα είναι και μόνιμοι πελάτες τους που μετά την κρίση του covid θα τους έχουν αποχαιρετίσει οριστικά!

Και μέσα σε όλο αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, ήρθε και το «κερασάκι στην τούρτα», οι εξαγγελίες της ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό που φέτος στόχευσε καθαρά στους νέους με επικοινωνιακό και εκλογικό περιεχόμενο, με μικρές «καραμελίτσες» για να τους γλυκάνει! Η επικοινωνιακή του ομάδα, εδώ και πολύ καιρό εστίασε σε δύο ηλικιακές ομάδες, τους νέους 17-24 και 25- 39, το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας που έχει επηρεαστεί σοβαρά από τις συνέπειες της πανδημίας και της ανεπαρκούς πολιτικής της κυβέρνησης στην εκπαίδευση, στην εργασία  κ.ο.κ και που βεβαίως φοβάται την ψήφο αντίδρασης! Γιατί όλα από κει ξεκινάνε και εκεί καταλήγουνε, να αντλήσουμε ψήφους από μια τεράστια δεξαμενή δυσαρεστημένων πολιτών που όμως είναι αρκετά… ζόρικη και δεν πείθεται εύκολα!

Μητσοτάκης: Μηδενίζεται για τους νέους το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data - AstraTV

Και το σκηνικό βεβαίως στη ΔΕΘ, στήθηκε κατάλληλα, με τους νέους στις πρώτες θέσεις και τους πρώην πρωθυπουργούς στη δεύτερη σειρά, ενώ  νέοι άνθρωποι, χαμογελαστοί κι ευτυχισμένοι εμφανίζονται στην γιγαντο οθόνη πίσω από τον Πρωθυπουργό ενόσω έκανε τις εξαγγελίες του  δωρίζοντας… data! Γιατί σου λέει η νεολαία σήμερα με ένα κινητό στο χέρι είναι όλη την ημέρα, καλύτερο δωράκι από αυτό δεν υπάρχει κι ας το δίνουν κατά διαστήματα τσάμπα και οι κινητές τηλεφωνίες χωρίς να περιμένουν τον κ. Μητσοτάκη!

Για τους εφήβους 15 – 17 ετών, που έχουν εμβολιαστεί, τα μέτρα περιλαμβάνουν  δωρεάν κάρτα στο κινητό τους 50 GB, στους νέους κάτω των 29 ετών μηδενίζεται το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data, ώστε όλοι οι νέοι να έχουν λέει ευκολότερη πρόσβαση στην επικοινωνία – ξέχασε τι τράβηξαν οι μαθητές με την τηλεκπαίδευση- και στη συνέχεια ήρθε και το «δωράκι» των 1200 ευρώ για έξι μήνες για τους νεους έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία όταν προσλαμβάνονται με πλήρη απασχόληση, αλλά δεν μας είπε ότι ο μισθός τους παραμένει 534 ευρώ και με αυτά θα πρέπει να πορευτούν!

Απροκάλυπτη εντελώς η προσπάθεια εξαγοράς των νέων με gigabytes και χαρτζιλίκι, αλλά με  data και ρεπό αντί για μισθούς, δεν βγαίνει ούτε ο μήνας ούτε οι λογαριασμοί και βεβαίως δεν παραλείπουμε την εργασία των 16ρηδων δώρο στους μεγαλοξενοδόχους που βαφτίζει «μαθητεία»! Και δεν είπε τίποτα φυσικά για τους  30.000 υποψηφίους που έμειναν έξω από τα πανεπιστήμια, για όλη την κοινωνική αναστάτωση που επέφερε το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και χίλια δυο άλλα που βιώνουν καθημερινά οι νέοι. Αν προσδοκά η κυβέρνηση ότι με λίγα giga δώρο θα γίνει αρεστή στη νεολαία που θα ξεχάσει όλα τα άλλα της προβλήματα και το κυνήγι εν μέσω πανδημίας, μάλλον αυταπατάται! Έτσι κι αλλιώς οι εξαγγελίες θα μπουν λέει σε διαβούλευση 6 μηνών, οπότε… χαιρετίσματα σου στέλνω! Οι περισσότεροι νέοι σήμερα  μπορεί να σερφάρουν σχεδόν όλη την ημέρα, ξέρουν όμως τι θέλουν, ξέρουν να παλεύουν για να το πετύχουν κι ας είναι μόνοι τους χωρίς υποστήριξη!!!

Και εσείς παιδάκια που σήμερα δίνεται ξανά ραντεβού στα θρανία, προσοχή, μασκούλες, αποστάσεις, αντισηπτικά και ας ελπίσουμε το κανάλι να το περάσουμε φέτος χωρίς να χρειαστεί να γυρίσουμε στο αποτυχημένο σύστημα της τηλεκπαίδευσης!!! Καλή σχολική χρονιά!!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος