FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο καραντίνας 2020: Ρώτησα το Χαρδαλιά που θα κάνω Πασχαλιά!

Ημερομηνία: 22-04-2020 | Συντάκτης:

Γράφει η «έγκλειστη»

-Το πιο… πρωτότυπο και μοναχικό Πάσχα καραντίνας περάσαμε φέτος ανά… τριάδες στα μπαλκόνια κι άμα δεν υπήρχε ούτε  βεράντα … τρεις νομά σε ένα δωμά  με ένα ταψί αρνί στο φούρνο πάνω στο τραπέζι και οι πιο τυχεροί ανά πεντάδες στις αυλές με κοκορέτσι κι οβελία που μετά δεν είχανε τι να το κάνουνε! Πόσο πια να φάνε πέντε νοματαίοι; Ολόκληρη τη σούβλα; Έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες, αβέρτοι και μπούγιο να γίνεται!

-Ποιος σας είπε όμως ότι στο Λαμπριάτικο τραπέζι καραντίνας δεν το γλεντήσαμε καθότι διαχρονικά γλεντζέδες;  Έτσι, το φαγοπότι συνοδευότανε και με την ανάλογη μουσική υπόκρουση μόνο που ο στίχος του δημοτικού είχε αλλάξει για το τραγούδι που έγινε viral: « Ρώτησα τον Χαρδαλιά πού θα κάνω Πασχαλιά… Και μου είπε μείνε σπίτι, που κυκλοφορεί η γρίπη και θα βγεις ξανά την Τρίτη» και να οι χοροί και να οι φούρλες! Κι έτσι ο Χαρδαλιάς πέρασε στην ιστορία του δημοτικού τραγουδιού ως άλλος… Διγενής «τρώγοντας» στη στροφή το «μάνα με τους εννιά σου γιους και με την μια σου κόρη»!

-Πάσχα λοιπόν μόνοι στο σπίτι, αλλά με… drone πάνω απ΄τα κεφάλια μας για τον εντοπισμό «παραβατών» της σούβλας και υπό το άγρυπνο μάτι του αστυνόμου, μόνο τα αυγά δεν τσουγκρίσαμε παρέα για το Χριστός Ανέστη!  Μεγάλη εμπειρία!! Ακόμα και την απαγόρευση κυκλοφορίας την πήραμε ελαφρά, Μ. Σάββατο, Λαμπρή και Δευτέρα του Πάσχα δεν κυκλοφορούσε ούτε… γάτος!

-Όσο για την Ανάσταση, αυτό κι αν ήταν εμπειρία! Δεν μου’ χει ξανατύχει να συντονιζόμαστε όλοι με την απευθείας μετάδοση της Αναστάσιμης λειτουργίας από την τηλεόραση για να ακούσουμε το «Χριστός Ανέστη» και να βγούμε στο μπαλκόνι με ένα κερί  αναμμένο από το… Άγιο Φως του αναπτήρα και να ευχηθούμε από μακριά στο γείτονα!

-Κάποιοι δεν κατάλαβαν καν αν ο Χριστός αναστήθηκε στις 12 το βράδυ ακριβώς όπως είχαμε συνηθίσει και ρώταγαν ο ένας τον άλλο από το μπαλκόνι! Αναστήθηκε καλέ, αναστήθηκε;  Αυτό βεβαίως είχε να κάνει με το πιο… κανάλι παρακολουθούσες γιατί δεν είχανε όλες οι live αναμεταδόσεις από τους Ναούς τον ίδιο… συγχρονισμό! Τελικά, πρώτα πέσανε τα λίγα  πυροτεχνήματα και μετά έγινε η Ανάσταση!  Το μόνο που έμεινε ίδιο ήταν η… μαγειρίτσα και εν συνεχεία το… malox, γιατί  τα Επείγοντα που άλλοτε  γέμιζαν με κρούσματα… δυσπεψίας από την πολυφαγία, τα’ χαμε ξεγράψει!

-Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην νορμάλ και βαρετή καθημερινότητά μας, στην εικονική, τα  social media το χαβά τους! Όλη η showbiz μπήκε στην κουζίνα οικογενειακώς με την ποδίτσα της! Αυγά κόκκινα δεκάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια, κοτέτσι ολόκληρο θα  στήναμε «Η ωραία Ελλάς»,  τσουρέκια, κουλουράκια που πλάθαν με τα δύο τους τα χεράκια και να τα βίντεο και να οι φωτογραφίες στο instagram και τα κλικς! Ποτέ δεν είχα φανταστεί πόσο προκομμένες και ταλαντούχες νοικοκυρές και μαγείρισσες τραγουδίστριες, μοντέλα και τηλεπαρουσιάστριες είχαμε! Το’ δαμε κι αυτό και τις θαυμάσαμε! Όλες στο ρυθμό του…tic toc!

-Κι όσο περνούν οι μέρες και τα χάχανα στερεύουν μαζί με την υπομονή μας, όλο και πιο πολύ σιγουρεύομαι ότι το lockdown ήταν πολύ πιο απλό για τους ιθύνοντες από το…  lockout που έχω την εντύπωση πως ούτε και οι ίδιοι δεν ξέρουν πως αυτό θα τον κάνουν να  συμβεί!. Και μέχρι τότε μάλλον έχουμε καιρό, θα είμαστε έγκλειστοι τουλάχιστον ως την Πρωτομαγιά, γιατί ο Τσιόδρας με το Χαρδαλιά δεν θέλουν με τίποτα να πιάσουμε το… Μάη γιατί σου λέει ανάγκη από άλλα… κουτσούβελα δεν έχουμε, σε λίγο στην εποχή της κανονικότητας δεν θα μπορούμε να θρέψουμε αυτά που ήδη έχουμε!

-Ρώτησα λοιπόν ξανά τον Χαρδαλιά πού θα κάνω την Πρωτομαγιά… Και μου είπε μείνε σπίτι, που κυκλοφορεί η γρίπη και θα βγεις ξανά την Τρίτη!!! Εκεί, στις… 32 του μηνός!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος