FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο καραντίνας β΄: Ραντεβού στα… λουλουδάδικα!

Ημερομηνία: 29-03-2021 | Συντάκτης:
Γράφει μια πρώην και νυν έγκλειστη

Δεύτερη νέα θλιμμένη άνοιξη και σε άλλους καιρούς ο γλυκός καιρός,  οι ανθισμένοι αγροί και η γύρη που φτερουγίζει γύρω μας,  όλη αυτή η αναγέννηση της φύσης, θα ήταν από μόνη της ικανή να μας φτιάξει τη διάθεση. Όμως το φόντο αυτού του ανοιξιάτικου πίνακα είναι σκοτεινό, νοσοκομεία και νεκροτομεία γεμάτα με την σκιά της πανδημίας να πλανάται ακόμα στον ορίζοντα και το “φως” ολοένα να ξεμακραίνει. Άνθρωποι καταρρακωμένοι από τον φόβο, τον εγκλεισμό, την ανεργία,  την αφραγκία, αντιμέτωποι με ένα θολό “αύριο”  και μοναδικό σωσίβιο μια αρμαθιά υποσχέσεις ότι “σύντομα”, πόσο ‘σύντομα” άραγε, θα επιστρέψουμε στη ζωή μας. Ναι κάποτε θα γίνει κι αυτό, το θέμα όμως είναι τι θα βρούμε εκεί στην υποτιθέμενη “κανονικότητα”, αφού μετά από έναν όλεθρο ο χρόνος που σταματά, δεν ξεκινά ποτέ από το σημείο που άφησες τη ζωή σου!! Και γι αυτό είναι καλό να μην μιλάμε για  επιστροφή στην “κανονικότητα” αλλά για εκκίνηση σε μια νέα σκληρή πραγματικότητα επιβίωσης, αφού μέσα από αυτήν την τραγωδία κανένας δεν πρόκειται να βγει αλώβητος!

Και βεβαίως δεν μπορείς να μένεις αμέτοχος, όταν βλέπεις την μια αποτυχημένη κίνηση να ακολουθεί την άλλη ειδικά σε ένα ΕΣΥ που έχει καταρρεύσει στην κυριολεξία από τα πειράματα και τις  κινήσεις κυβερνητικής απόγνωσης που δεν μπορούν να “μαζέψουν” πλέον τα τραγικά λάθη στον τομέα της Υγείας, με αποτέλεσμα να πεθαίνει κόσμος ακόμα και εκτός ΜΕΘ! Η μπάλα έχει δυστυχώς χαθεί, ούτε οι επιτάξεις γιατρών  και  ειδικά με τον τρόπο που γίνονται σε αυτήν την φάση είναι σε θέση να λύσουν το πρόβλημα αποδυναμώνοντας μάλιστα τον ΕΟΠΠΥ, ούτε τα περιβόητα self tests  για τα οποία ακόμα δεν υπάρχει ικανό σχέδιο πλεύσης και τα οποία λέει θα… κρίνουν πότε θα γίνει το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων άκουσον!

Και ναι, έγιναν δεκτές οι δικαιολογημένες ενστάσεις των φαρμακοποιών να μην γίνονται στα φαρμακεία τους, αλλά ο καθένας να το κάνει σπίτι του, όμως η διαφορά είναι ότι δεν πρόκειται για τεστ… εγκυμοσύνης, αλλά για τεστ ανίχνευσης κορονοϊού και κανένας δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι αυτός που θα αποδειχθεί θετικός, θα κάνει ότι και όσα πρέπει! Και σε αυτήν την περίπτωση ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το ζητούμενο σε περίπτωση που βγαίνεις από το τεστ θετικός! Να ενημερώσεις τον ΕΟΠΠΥ, να καταγραφείς ως “αριθμός” στην καθημερινή λίστα των κρουσμάτων και μετά να πάρεις την οδηγία “μείνε σπίτι σε απομόνωση, φάε τη σουπίτσα σου και  μόνο άμα η κατάστασή σου ξεφύγει έλα στο νοσοκομείο; “  Η  απόφαση  πάντως είναι ειλημμένη,  ο “διαγωνισμός”  των… τριών   ημερών για 10 εκ. τεστ αναρτήθηκε στη διαύγεια, ο “ανάδοχος” έχει ονοματεπώνυμο και… με γειά τα τεστ!

Και εκτός από την Υγεία που είναι φυσικά το βασικό ζητούμενο, δεν μπορούμε να αγνοούμε και την πραγματική οικονομία που έχει και αυτή καταρρεύσει! Έχω πια βαρεθεί να ακούω για ημερομηνίες  «κλειδιά» για λιανεμπόριο, εστίαση, σχολεία,  τουρισμό, όταν το μόνο που έχουν καταφέρει  πέντε σχεδόν μήνες τώρα, είναι να ανοιγοκλείνουν κατά διαστήματα  τα… κομμωτήρια! Οδεύουμε προς το Πάσχα κι ακόμα το λιανεμπόριο είναι κλειστό και παζαρεύουν αν θα ανοίξει με click away ή.. click in shop, “πούλησαν” ως μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης επιχορηγήσεις για να αγοράσουν… σόμπες για τους υπαίθριους χώρους, να τις κάνουν τι δεν κατάλαβα γιατί σε λίγο θα είναι αχρείαστες, έχουν ένα voucher των 200 ευρώ για αγορά λαπ τοπ για μαθητές και φοιτητές που ακόμα δεν τα έχουν πάρει και σε λίγο η τηλεκπαίδευση θα λήξει!

Τίποτα μα τίποτα, δεν έχει γίνει στον καιρό του, γιατί ακόμα και κάποια υποστηρικτικά μέτρα που μοιάζουν θετικά, κολλάνε στην εφαρμογή τους, γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί  να δώσει λύσεις με σχέδια επι χάρτου  και χωρίς “στρατηγούς” σε καιρό πολέμου! Κι όσο κι αν προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν όλο αυτό το διάστημα την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα με τα ταρατατζούμ των πριβέ παρελάσεων, δεν τα κατάφεραν! Πεθαίνει κόσμος! Κυριολεκτικά και μεταφορικά! Κι ο Κυριάκος δίνει… ραντεβού στα λουλουδάδικα! Εκεί να καταλάβεις τι γίνεται!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος