FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο καραντίνας β΄: Οδηγός… επιβίωσης από τον καύσωνα!

Ημερομηνία: 02-08-2021 | Συντάκτης:

Τρελή ζέστη, αδέλφια καιγόμαστε! Όλη η χώρα βρίσκεται σε κλοιό πολυήμερου καύσωνα που όπως λένε οι μετεωρολόγοι, το… κυρίως πιάτο έρχεται από σήμερα, το Σαββατοκύριακο ήταν η πρόγευση! Κι όσοι είναι σε διακοπές θα τη βγάλουν ψιλοκαθαρή, όλοι οι υπόλοιποι που δουλεύουμε να δω τι θα κάνουμε και σε πόσα μέτωπα να παλέψουμε πιά δεν ξέρω! ΚορονοΙός, αφόρητη ζέστη, ανάσα δεν μπορείς να πάρεις,  φωτιές, η γειτονική Αχαία δοκιμάζεται σκληρά από τον πύρινο εφιάλτη, η μια κατραπακιά μας έρχεται μετά την άλλη! Ανάδρομος Ερμής διαρκείας, ένα πράμα! Ότι θα παρακάλαγα να περάσει ο Αύγουστος άρον – άρον για να ‘ ρθει Σεπτέμβρης, ούτε που το είχα φανταστεί! Και να μην έχω πάρει και άδεια ακόμα!

Τα αιρκοντίσιον και οι ανεμιστήρες δουλεύουνε στο φουλ μέρα- νύχτα, το καλύτερο είναι να μην κουνιέσαι ρούπι από το σπίτι, αν και ο κόσμος πάνω στην απόγνωσή του αναζητά λίγες στιγμές δροσιάς στη θάλασσα και οι παραλίες είναι τίγκα στον κόσμο! Σε οργανωμένες και μη, όπου υπάρχει κόκκος άμμου και νερό, έχει γίνει η απόλυτη κατάληψη! Χθες το απόγευμα ατενίζω τη θάλασσα από την καντίνα και αντικρίζω εικόνες… Ινδίας! Μέσα στο νερό εκατοντάδες κεφαλάκια, κεφαλάκια ξεφυτρώνουν από παντού σαν τα μανιτάρια! Αυτό δεν ήταν η Σπιάτζα, ο… Γάγγης ποταμός ήταν!! Που να βρεις εκατοστό θάλασσας να κολυμπήσεις! Ποιος να σκεφτεί τούτη την ώρα τον κορονοϊό και τις… αποστάσεις ασφαλείας! Καύσωνας εναντίον covid ή covid εναντίον καύσωνα; Διπλή πλέον η απειλή αλλά έχω το κεφάλι μου ήσυχο γιατί κατά τα Μαξίμου μόνο στο… χορό κολλάει, στη θάλασσα όχι!!

Και το δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο σήμερα, εργασία και καύσωνας! Και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργείο εσωτερικών, ευνοούν μόνο τις ευπαθείς ομάδες και όπως συνήθως μόνο το δημόσιο, ο ιδιωτικός τομέας άστον να πάει στο διάτανο! Ωραία έκθεση ιδεών για παύση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα, όπου οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν λέει σε δροσερούς αεριζόμενους κατάλληλα διαμορφωμένους από την επιχείρηση χώρους και… κυλικεία και για πέντε ώρες θα παίζουνε… τάβλι για να περάσει η ώρα και μετά τις 4, δηλαδή μέσα στο απόλυτο κάμα θα ξαναπιάσουν δουλειά! Εσείς δηλαδή πως το ακούτε αυτό; Εγώ, τέλειο! Και βεβαίως απόλυτα… εφικτό! Και καλά στο δημόσιο οι άδειες από την… σημαία θα πέφτουνε βροχή, άμα βρεις υπάλληλο σε υπηρεσία, πάρε με τηλέφωνο! Όλοι οι υπόλοιποι θα ψηθούμε σαν τις σαρδέλες! Ο οδηγός επιβίωσης είναι να μην βγεις καθόλου από το σπίτι, αν μπορείς να το καταφέρεις αυτό θα είναι το καλύτερο! Όλα τα υπόλοιπα είναι καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς!

Και μέσα στο απόλυτο λιοπύρι δίχως τέλος,ο κορονοϊός συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του! Το εσωτερικό  έγγραφο των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), η ινδική παραλλαγή του νέου κορονοϊού, που είναι γνωστή ως Δέλτα, είναι το ίδιο μεταδοτική με την ανεμοβλογιά και πιθανότατα μπορεί να προκαλέσει σοβαρότερες μορφές ασθένειας από προηγούμενες παραλλαγές του SARS-CoV-2, ενώ όσοι μολύνονται με αυτή φαίνεται να την μεταδίδουν είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. Εφιάλτης δίχως τέλος δηλαδή! Και τι έρχονται να μας πουν, αυτό που λέμε όλοι από την αρχή της πανδημίας, ότι «ο πόλεμος άλλαξε πρόσωπο»! Πόλεμος χωρίς σφαίρες! Τώρα το καταλάβανε! το επικίνδυνο όμως είναι ότι τώρα το επιβεβαιώνουν!

Γιατί ούτε η χειρότερη φαντασία δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ότι ενάμιση χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας, η ανθρωπότητα όχι μόνο δεν έχει αντιμετωπίσει τον κορονοϊό, αλλά η εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα», που είναι πιο μεταδοτική από την ανεμοβλογιά, τρομάζει τους επιστήμονες του CDC. Δεν ξέρω πόσο μακριά σκοπεύουν να τραβήξουν το σκοινί, το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα κοπεί και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες και δεν ξερω τι έχουν να δουν ακόμα τα μάτια μας από δω και πέρα! Τώρα είμαστε ωστόσο στη φάση, αντιμετώπισης καύσωνα, ο κορονοϊός ας περιμένει, όλα μαζί πώς να τα παλέψουμε οι άνθρωποι; Γι αυτό καθίστε τα επόμενο τριήμερο τουλάχιστον αγκαλιά με το αιρ κοντίσιον μήπως και τη γλιτώσουμε!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος