FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο… καραντίνας Nο2: Τσάμπα πήγε η πρώτη καραντίνα!

Ημερομηνία: 09-11-2020 | Συντάκτης:
Γράφει μια πρώην και νυν έγκλειστη!

Ημερολόγιο καραντίνας Νο2  γιατί…  πολύ κράτησε όπως φαίνεται η έξοδός μας κι αυτό που απευχόμουν την προηγούμενη εβδομάδα κι εγώ και όλοι μας έγινε! Ξανά κλεισμένοι μέσα, ξανά τούπα όλα! Ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες επιστρέφει και ο Φρέντυ Κρούγκερ ακονίζει τις λεπίδες του και θερίζει πλέον αλύπητα, αφού το δεύτερο lockdown έχει τώρα λόγο με φόντο τα 2500 και 3.000 κρούσματα ημερησίως , ρεκόρ θανάτων και αύξηση διασωληνωμένων και ΜΕΘ που έχουν φτάσει ξανά στα όρια τους! Τι μας λέει όλο τούτο; Προφανώς ότι… τσάμπα κλειστήκαμε μέσα την πρώτη φορά για ένα τρίμηνο, τσάμπα  μπήκε σε περιπέτειες η οικονομία, τσάμπα έχασε ο περισσότερος κόσμος τις δουλειές του και οι ενορχηστρωτές της διπλής καραντίνας έγιναν τσάμπα μάγκες! Κι εμείς που δεν πήραμε το μάθημά μας, μείναμε μεταξεταστέοι και πάμε σε νέα εξεταστική!

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη τον Μάρτιο, η τωρινή καραντίνα που γίνεται κατόπιν εορτής,  πραγματοποιείται σε ένα κλίμα σχετικού αιφνιδιασμού ίσως και λόγω των  αρχικών κυβερνητικών διαβεβαιώσεων  ότι δεν θα πάμε σε ολικό lockdown  και μικρότερης κατανόησης από τους πολίτες που βλέπουν ότι ο κύκλος των περιορισμών αυξάνεται με άδηλο μέλλον! Γιατί επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί και μάλιστα με επαναλαμβανόμενες παρατάσεις καραντίνας τη στιγμή που τα κρούσματα ήταν ελάχιστα, είναι πλέον διάχυτος ο φόβος των πολιτών ότι στις 30 Νοέμβρη επειδή σίγουρα δεν θα έχουμε πιάσει το στόχο σημαντικής μείωσης των κρουσμάτων, θα έχουμε και νέα παράταση και πάμε για Χριστούγεννα παρέα με το Χαρδαλιά!

Κι επειδή τώρα ΞΕΡΟΥΜΕ, ξέρουμε πολύ καλά,  γιατί βιώσαμε τις συνέπειες της πρώτης καραντίνας που ήταν τραγικές σε οικονομικό επίπεδο, χιλιάδες επιχειρήσεις ίσα και γλύτωσαν το λουκέτο και χιλιάδες εργαζόμενοι είτε έμειναν άνεργοι είτε δούλεψαν για δύο το πολύ μήνες στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης και δεν μπόρεσαν καν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις επιδότησης! Σε μια λοιπόν φτωχοποιημένη Ελλάδα και σε μια εντελώς φτωχοποιημένη και εγκαταλελειμμένη Ηλεία, το 2ο lockdown και ενδεχομένως ένα 3ο θα μας τελειώσει! Ισοδυναμεί με νέα μνημόνια και στο τέλος η  οικονομική κρίση που βιώσαμε θα είναι παχνιδάκι μπροστά σε αυτή που έρχεται! Μοιραίο ντόμινο λαθών και εγκληματικοί χειρισμοί που έχουμε ήδη υπεραναλύσει και δεν χρειάζεται επί του παρόντος να επανέλθουμε!

Η ουσία είναι μία: Ο κόσμος κουράστηκε, δεν έχει άλλες αντοχές ! Και τα οικονομικά μέτρα – ασπιρίνες δεν θα μπορέσουν να διορθώσουν την τραγωδία που ακολουθεί, γιατί οι προβλέψεις είναι άκρως ανησυχητικές και οι αριθμοί αδυσώπητοι! Κι άντε και πειθαρχούμε σε αυτήν την δεύτερη καραντίνα και τα νούμερα αρχίζουν να πέφτουν , τι θα γίνει στη συνέχεια και με ποια βήματα θα αρχίσει η επάνοδος στην μερική ομαλότητα και πόσο τελικά αυτή θα διαρκέσει; Ερωτήματα που μας βασανίζουν όλους και μας έχουν κόψει τα φτερά! Γι αυτό κα η τωρινή καραντίνα, ακριβώς επειδή γνωρίζουμε, θα  είναι πολύ διαφορετική από την πρώτη που επειδή ήταν κάτι καινούργιο, μπορώ να πω ότι διασκεδάσαμε και τον εγκλεισμό μας γιατί δεν ξέραμε τι μας περιμένει στη γωνία!

Τώρα υποψιάζομαι ότι περισσεύει μόνο η αγανάκτηση  και θα λάβουν τέλος και τα μαγειρέματα –άλλωστε με λίγα κέρματα στο πορτοφόλι τι γκουρμεδιές να μαγειρέψεις- τέλος  και τα tic toc και ο χαβαλές στο διαδίκτυο και οι χιουμοριστικές αναρτήσεις για το σκύλο που πάει δέκα φορές την ημέρα βόλτα και ο μαζικός αθλητισμός, περπάτημα και τρέξιμο με μάσκα είναι και κουραστικό!  Το αν έχω δίκιο ή όχι θα φανεί την επόμενη εβδομάδα, όταν θα αντιδράσει το διαδίκτυο, το facebook και το  instagram  αφού τουλάχιστον μέχρι τώρα, οι χρήστες του δεν κάνουν… χιουμοράκι! Αντιθέτως βρίζουν ασύστολα!  Γιατί έτσι θα είναι η ζωή μας από δω και πέρα μέχρι να βρεθεί το περιβόητο εμβόλιο; Ενα μήνα θα κλείνουμε και έναν θα ανοίγουμε και μετά θα ξανακλείνουμε;

Βέβαια πέρα από τους… συνειδητοποιημένους  έγκλειστους, υπάρχουν και οι αμετανόητοι, κυρίως οι νεολαίοι που θα συνεχίσουν να γεμίζουν τις πλατείες και να συνωστίζονται παρά τα περιοριστικά μέτρα, ίσως γιατί τους τα ‘ χουν όλα πληρωμένα και λυπάμαι αν γίνονται δυσάρεστη, αλλά αυτή είναι η αλήθεια! Όταν το χαρτζιλίκι πέφτει, υπάρχει δεν υπάρχει lockdown και δεν ιδρώνεις τη φανέλα για το μεροκάματο, η νεανική ορμή υπερισχύει της λογικής!  Και για να μην τα βάζουμε μόνο με τους νέους, υπάρχουν και οι άλλοι… έλληνες, οι ελληναράδες, που παραμονή της καραντίνας πλημμύρισαν τα καταστήματα ένδυσης γιατί θυμήθηκαν ότι δεν έχουν… βρακί  να βάλουν και έτρεξαν να αγοράσουν!  Αφήστε που πλήθος κυριών έτρεξε να κάνει… ρίζα στα κομμωτήρια και ημιμόνιμο στις μανικιουρίστες, να καλλωπιστεί για να  μαντρωθεί την επόμενη μέρα και να τις δει ποιος;  Ο αντίλογος τους είναι … κοκέτα και στην καραντίνα!! Αλίμονο!

Σημεία των καιρών λοιπόν όλα αυτά και εγώ το μόνο που εύχομαι συνέγκλειστοί μου είναι να αντέξουμε!!  Και μάσκα θα φοράμε μέχρι την άνοιξη κατά δήλωση Κικίλια κι αυτό είναι το λιγότερο!

Σκίτσο Θεόδωρος Δημητρίου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος