FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο καραντίνας β΄: Κάποτε την ιστορία τη γράφανε οι παρέες…

Ημερομηνία: 12-07-2021 | Συντάκτης:

Κάποτε λέγαμε ότι την ιστορία την γράφουν οι παρέες και το ζούσαμε κι έγινε moto ζωής και περνάγαμε όμορφα,  ύμνος στην συλλογικότητα, στο κέφι, στη φιλία, στην δημιουργικότητα πολλές φορές… Σήμερα, αρχίζω να αμφιβάλλω πλέον ακόμα και γι αυτό, γιατί ο ιός έσπειρε καινά δαιμόνια ακόμα και στις παρέες και λειτουργεί πλέον διασπαστικά! Αυτό το…  εμφυλιοπολεμικό κλίμα που ύπουλα προωθείται, και  αρχίζει να επικρατεί με τον διαχωρισμό… εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, διαρρηγνύει ακόμα και τους δεσμούς της παρέας! Οι διαφορετικές θέσεις και απόψεις για τον εμβολιασμό και κυρίως για το ίδιο το εμβόλιο, άλλος το θεωρεί σωτηρία – ακόμα και ως αναγκαίο κακό- και άλλος απλώς δηλητήριο που κρύβει πίσω του τεράστια οικονομικά και όχι μόνο συμφέροντα, έχει καταφέρει να διχάσει την κοινωνία! Και πολύ φοβάμαι ότι σύντομα και ειδικά με τις πολιτικές που προωθούνται, θα αποδειχθεί πολύ επικίνδυνο για την ενότητα, ακόμα και την εθνική!

Γιατί οι δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας, δεν είναι μόνο αυτές που φαίνονται, είναι και οι αφανείς και κυρίως αυτές που κυοφορούνται και που μπορεί να εξελιχθούν σε ένα τέρας που θα μας κατασπαράξει! Η διπλή καραντίνα, μας διάλυσε δύο φορές, σε όλους τους τομείς, από την ψυχολογία μας μέχρι την καθημερινότητά μας και την οικονομία που οδηγείται σε κατάρρευση, φοβάμαι ότι στο τέλος θα γίνουμε Λίβανος, αλλά δεν έχει σταματήσει εδώ! Είναι σαν το έγκαυμα, που προχωρά βαθιά και σου κατατρώει τις σάρκες! Και αν αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση συνεχίσει αυτήν την τακτική του εμφυλιοπολεμικού κλίματος, λαμβάνοντας πρωτάκουστα οριζόντια, διχαστικά, μη ηθικά,  και μη ρεαλιστικά μέτρα, συχνά και γελοία,  για να προωθήσει τον εμβολιασμό, μόνο χαμένοι θα βγούμε!

Ο κόσμος δεν πείθεται με αυτόν τον τρόπο, καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς δεν χωράνε σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση! Είναι δυνατόν να σου λέει για παράδειγμα ότι για να παραστείς σε γάμο θα πρέπει να είσαι ή εμβολιασμένος ή να έχει ραπιντ ή μοριακό τεστ στο χέρι για να πας στο γλέντι, ο θεός να το κανει δηλαδή γλέντι; Ποια οικογένεια τετραμελής καλεσμένη σε γάμο θα δώσει 4 επί 20 ευρώ, σύνολο 80 ή 4 επί 60 ευρώ σύνολο 240  ευρώ για να τιμήσει το ζευγάρι χώρια το γαμήλιο δώρο; Καμιά, σας το υπογράφω! Ακόμα και τα νέα μέτρα για την εστίαση που πάντα θα πληρώνει στο εξής το μάρμαρο για διαχωρισμό των επιχειρήσεων για αμιγώς εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους με πιστοποιητικό υγείας, μπαίνει στο τραπέζι της αναθεώρησης και ετοιμάζεται νέο πλαίσιο!  Όμως το τείχος ανοσίας θα πρέπει να βρουν άλλον τρόπο να το χτίσουν! Με γελοιότητες δεν χτίζεται και μάλιστα σε ένα οικονομικό σύστημα που αιμορραγεί από παντού!

Γιατί μέχρι στιγμής τα δεδομένα που έχουμε, είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων ότι  ο κορονοϊός επελαύνει, μέχρι τον Αύγουστο μπορεί να έχουμε εως και 4000 κρούσματα ημερησίως και από το φθινόπωρο έρχεται το 4ο κύμα της πανδημίας με ύπουλες μεταλλάξεις του ιού, Δέλτα, Έψιλον και πάει λέγοντας, μέχρι να εξαντλήσουμε το… αλφάβητο τη βάψαμε! Στον αντίποδα της υγειονομικής κατάστασης που διαμορφώνεται, έχουμε ένα άλλο δεδομένο, την παραδοχή της κυβέρνησης ότι… λεφτά δεν υπάρχουν, τα ταμεία άδειασαν, άρα νέα οικονομική στήριξη, απλώς ξεχάστε την! Και βέβαια αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, οι G20 στην τελευταία τους συνεδρίαση, ανακοίνωσαν ότι υπάρχει καθολική απόφαση , να αποφύγουμε νέα περιοριστικά μέτρα στην κίνηση των πολιτών και στον τρόπο της ζωής τους!

Δηλαδή οι πολιτικές ηγεσίες ξορκίζουν την πιθανότητα επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του αντίκτυπου που έχει στην οικονομία. Μπρος λοιπόν γκρεμός και πίσω ρέμα! Θα μας αφήσουν στην τύχη μας να… λωβιάσουμε (όπως λέγανε οι παλιοί) κι όποιος επιβιώσει, επιβίωσε!  Κι είναι ξεκάθαρο – με βάση τα στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος- πως ποσοστό πάνω από το 35% – σχεδόν το ένα τρίτο – της τραπεζικής χρηματοδότησης στην χώρα μας κατευθύνεται σε μόλις 680 μεγάλες επιχειρήσεις! Ό,τι ψίχουλα δόθηκαν στις πιο μικρές επιχειρήσεις δόθηκαν, η στρόφιγγα έκλεισε! Σε κάθε περίπτωση έρχεται πολύ δύσκολος και εξοντωτικός χειμώνας και παρόλα αυτά, εκτός από την πανδημία, παρελαύνει και η εκλογολογία! Να χαμε να λέγαμε! Γι αυτό βρείτε τρόπους να καλλιεργήσετε την ενότητα μεταξύ μας και όχι το διχασμό!! Αυτή για μένα, είναι η μεγαλύτερη αποστολή της κυβέρνησης τούτη την ώρα…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος