FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο καραντίνας Β΄: Επιστροφή στα θρανία, ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί!

Ημερομηνία: 31-01-2021 | Συντάκτης:
Γράφει μια πρώην και νυν έγκλειστη

Το πιο σημαντικό νέο της δεύτερης καραντίνας που πάει να κλείσει… τρίμηνο, είναι σίγουρα το σημερινό… μετά φόβου θεού  άνοιγμα των λυκείων και γυμνασίων της χώρας και η επιστροφή των μαθητών στην διά ζώσης εκπαίδευση! Οι μαθητές  έχουν ξεχάσει πλέον πώς είναι τα θρανία, πώς είναι να λειτουργείς μέσα στη τάξη μετά την πολύ προβληματική τηλεκπαίδευση, πώς είναι να βλέπεις ξανά τους καθηγητές και τους  συμμαθητές σου και να ανταλλάσεις δυο κουβέντες πραγματικές με τον άλλον απέναντί σου, να ζεις τις μικροχαρές της μαθητικής καθημερινότητας! Κι αυτό από μόνο του έχει μεγάλη αξία, όμως είναι και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, γιατί αν κάτι πάει στραβά, το σύστημα… ακορντεόν, το ξέρουμε καλά, άνοιξε- κλείσε και ξανά… μέσα!

Και βεβαίως είναι πολύ πιθανό, το νέο πείραμα για το άνοιγμα των σχολείων να μην έχει διάρκεια, γιατί δεν έγινε δα και καμιά μεγάλη προετοιμασία εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας για να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις! Κανένα μέτρο από όσα είχαν συζητηθεί και απαιτηθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα ως προαπαιτούμενα, όπως η μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη, δεν ελήφθη τελικώς και απλά είναι σαν να σταμάτησε ο χρόνος την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία! Η μόνη διαφορά είναι ότι κάθε… 20 λεπτά θα ανοίγουν τα παράθυρα και θα γίνονται συχνά τεστ σε εκπαιδευτικούς! Αν αυτά επαρκούν, καλή αρχή και πάλι! Πάντως, καθηγητές, μαθητές και γονείς είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, άρα το μόνο που μένει είναι οι μαθητές είναι πολύ προσεκτικοί! Κι επειδή είναι μεγάλα παιδιά, θεωρώ  πως είναι αρκετά υπεύθυνα και μπορούν να το κάνουν!

Κατά τα λοιπά, η αγορά συνεχίζει να είναι ανοιχτή στις κίτρινες περιοχές όπως η Ηλεία, που όμως τις τελευταίες μέρες μετρά αρκετά κρούσματα και το γεγονός αυτό χτυπά… καμπανάκι και δεν απέχουμε πολύ από το αλλάξουμε… χρώμα, με ότι πάλι αυτό συνεπάγεται και να γίνουμε… Πάτρα! Ας ελπίσουμε αυτό να μην συμβεί, γιατί τότε είμαστε όλοι μα όλοι για τον… ψυχίατρο! Η εστίαση εξακολουθεί να είναι πεθαμένη, ο κλάδος βογκά, δεν θα προλαβαίνουμε τα λουκέτα την άνοιξη αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και αν πιστεύουμε ότι ο τουρισμός θα φέρει την ανάκαμψη το 2021, μάλλον είμαστε γελασμένοι, γιατί όσο συνεχίζεται ο νέος πόλεμος των εμβολίων, το βλέπω χλωμό! Το θέμα είναι ότι μόλις πάμε να πιστέψουμε ότι σιγά- σιγά επανερχόμαστε σε μια ψιλοκανονική ζωή, πάλι κάτι πάει στραβά και αυτό δεν το έχουμε ακόμα ανακαλύψει! Λοιμωξιολόγοι – Οικονομολόγοι, ένα- μηδέν!  Αν δεν φτάσουμε τουλάχιστον στην… ισοπαλία του αγώνα, δεν σωνόμαστε! Γιατί οι μεν παρακολουθούν την πορεία του ιού, οι δεν την πορεία της Οικονομίας… αμέτοχοι!!

Βέβαια από… εξαγγελίες και φούμαρα, πάμε καλά!  Εδώ ζούμε σε μια χώρα όπου οι κυβερνώντες  ξέρουν πότε θα τελειώσει ένα έργο αλλά δεν ξέρουν πότε θα… αρχίσει, ανακοινώνουν δηλαδή πρώτα το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και μετά αυτόν της  έναρξης!! Όπως καλή ώρα η Πατρών- Πύργου! Έτος ολοκλήρωσης λέει του έργου το 2024, χρόνος έναρξης, ο… θεός ξέρει! Διότι ο υπουργός Υποδομών, ο κύριος Κ. Καραμανλής,  κάθε φορά που μιλά συνολικά για τα μεγάλα έργα υποδομών στη χώρα, όπως έγινε στην παρουσίαση του αυτοκινητόδρομου Ε65, μας… κοτσάρει και την Πατρών- Πύργου, διατυμπανίζοντας ότι είναι ένα από τα μεγάλα έργα που… ξεμπλόκαρε η κυβέρνηση της ΝΔ!  Κι αν όντως το έκανε και δεν το μάθαμε, γιατί δεν μας το λέει να χαρούμε κι εμείς και να αφήσει τις… αερολογίες; Από δαύτες χορτάσαμε 20 χρόνια τώρα!

Όπως χορτάσαμε και με το θέμα των χρόνιων υποσχέσεων του… ανύπαρκτου Πανεπιστημιακού χάρτη της Ηλείας, όπου συνεχίζουμε απλώς να κλαίμε πάνω από το φάντασμα της Μουσειολογίας, γιατί φάντασμα κατάντησε αυτό το τμήμα, αφού ειδικά τώρα με την πανδημία,  εκτός από καθηγητές, φοιτητής δεν υπάρχει πλέον ούτε για δείγμα στον Πύργο! Και οι τελευταίοι αναγκάστηκαν να ξενοικιάσουν και από την προσεχή χρονιά, δυστυχώς το βλέπω – αν δεν γίνει ένα θαύμα- να φεύγει και από το Μηχανογραφικό.  Το δε ΤΕΦΑΑ, όνειρο ήταν και όνειρο θα μείνει, όλα είναι προαποφασισμένα από το κεντρικό κράτος ότι κι αν κάνουμε εμείς εδώ κάτω! Δεν εννοώ βεβαίως ότι πρέπει να καταθέσουμε τα όπλα αμαχητί, γιατί  μόνο η μάχη που δεν δίνεται έχει χαθεί,  θεωρώ όμως ότι απευθυνόμαστε σε… ώτα μη ακοόντων!

Μόνιμη επωδός “η Ηλεία δεν επαιτεί, απαιτεί”, αλλά έχουμε πιάσει πλέον τόσο πάτο, που ακόμα  κι όταν… επαιτεί, δεν τις δίνουν δίφραγκο!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος