FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο καραντίνας Β΄: Το θέατρο του παραλόγου!

Ημερομηνία: 21-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια
Γράφει μια πρώην και νυν έγκλειστη

Το θέατρο του παραλόγου,  παίζεται από το Σάββατο το απόγευμα με τις “κόκκινες” περιοχές, αφού άλλα ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς την Παρασκευή και άλλα γράφει το ΦΕΚ της απόφασης με τα νέα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν όχι μόνο για την Ηλεία, αλλά και για άλλες περιοχές! Έτσι την Παρασκευή στο “κόκκινο”  σύμφωνα με την ανακοίνωση Χαρδαλιά ήταν όλη η ΠΕ Ηλείας πλην του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων. Το Σάββατο η απόφαση βγάζει «εκτός» και το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας που βάφτηκε “κόκκινος” με  τρία μόνο κρούσματα προκαλώντας την αγανάκτηση των Ολυμπαίων που δικαιολογημένα σήκωσαν “μπαϊράκι”!  Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την ΠΕ Κεφαλονιάς. Την Παρασκευή ανακοινώθηκε ως “κόκκινη” και η Ιθάκη που ανήκει στον νομό Κεφαλονιάς και το Σάββατο με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της κυβέρνησης, ανακάλυψε ο δήμος  Ιθάκης ότι τελικώς δεν ήταν… “κόκκινος”  και τσάμπα η αναστάτωση!

Κι αναρωτιέμαι, τόσο… συντονισμένα θα βγούμε άραγε από την υγειονομική κρίση, όταν οι αρμόδιοι δεν ξέρουν να διαβάζουν  τον γεωγραφικό χάρτη της χώρας και δεν ξέρουν κατά πού πέφτει ο κάθε δήμος!  Και το συμπέρασμα αυτό δεν προκύπτει μόνο από τον χαρακτηρισμό των “κόκκινων” περιοχών, αλλά και από την κατανομή των κατοίκων στα εμβολιαστικά κέντρα. Γιατί αν γνώριζαν για παράδειγμα κατά που πέφτει η Ολυμπία δεν θα έστελναν αρχικά την ηλικιακή ομάδα των 60-64 να εμβολιαστούν καταχείμωνο και με καραντίνα στα Τρόπαια Αρκαδίας, ή τους κατοίκους της Ιθάκης στην Κεφαλονιά ή στην Βασιλική Λευκάδας! Βεβαίως μετά τις αντιδράσεις των δήμων η χωροθέτηση των εμβολιασμών άλλαξε, γιατί  προφανώς κατάλαβαν την… αστοχία τους ( ευγενικά του λέω)  και έτσι οι κάτοικοι της Ολυμπίας εμβολιάζονται τελικώς στη Ζαχάρω και οι κάτοικοι της Ιθάκης μετά από παρέμβαση του δήμου θα εμβολιαστούν στο νησί τους το επόμενο διάστημα.  Με λίγα λόγια αν δεν αντιδράσουν οι τοπικές κοινωνίες και οι δήμοι δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, είμαστε έρμαια λανθασμένων κεντρικών αποφάσεων!

Και επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω πώς ακριβώς προκύπτει τελικά ο αριθμός των κρουσμάτων, όταν ΕΟΔΥ και δήμοι μέσα στην εβδομάδα έκαναν εκατοντάδες  rapid tests σε όλη την Ηλεία και στα δελτία τύπου μας ενημέρωναν ότι όλα ήταν… αρνητικά, πλην ενός στη Βάρδα! Που στον άνεμο λοιπόν προκύπτουν όλα τα κρούσματα που εμφανίζονται καθημερινά στο νομό;  Και εν τέλει, ας ανακοινώνουν τα κρούσματα ανά δήμο, να ξέρουμε και τι μας γίνεται! Τόσον καιρό δεν ξέρουμε πόσα κρούσματα υπάρχουν στο δήμο Πύργο που μπορεί να δικαιολογούν το «κόκκινο», εκτός κι αν «κοκκινίσαμε» επειδή διαθέτουμε στην πόλη μονάδα covid στο Νοσοκομείο!  Να ξέρουμε κι εμείς τι ώρες και πού θα… προαυλιζόμαστε!  Και εδώ υπάρχουν μάλιστα δύο μέτρα και δύο σταθμά, γιατί ενώ η Αττική «βράζει» από τον κορονοϊό, η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 ισχύει μόνο για τα Σαββατοκύριακα όπως και στη Θεσσαλονίκη και εμείς στην Ηλεία που…  προληπτικά λέει γίναμε «κόκκινοι», θα κλεινόμαστε μέσα κάθε μέρα, ίδια ώρα!  Να αναλαμβάνει λοιπόν στο εξής η Π.Ε Ηλείας να ενημερώνει για τα κρούσματα ανά δήμο, για να ξέρουμε κι εμείς τι μας γίνεται! Γιατί αν περιμένουμε από το κεντρικό κράτος, τα είδατε τα χαϊρια μας, σας τα ανέφερα παραπάνω!

Όσο για την αγορά, ναι ευτυχώς παραμένει ανοιχτή ακόμα,  έστω και με τα διάφορα click away clikc inside και … τρίχες κατσαρές, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι στα μαγαζιά δεν πατάει άνθρωπος, όχι γιατί τον εμποδίζουν τα μέτρα να ψωνίσει, η… τσέπη του δεν του το επιτρέπει!  Και να  σκεφτεί κανείς, ότι είναι περίοδος εκπτώσεων! Τέτοια πανωλεθρία σίγουρα θα έχει χρόνια να  γνωρίσει η αγορά, χειρότερη ακόμα και από την εποχή των  μνημονίων και των capital controls! Γιατί τότε αρκετός κόσμος έτυχε να έχει,  τουλάχιστον στην αρχή,  μια μικρή  «καβάτζα», στη συνέχεια μας πήρε και μας σήκωσε! Τώρα όμως η οικονομική κρίση δεν έχει πλέον πάτο και δεν υπάρχει ούτε καν χαραμάδα επιβίωσης για πολύ κόσμο! Αν αυτή η κατάρα δεν τελειώσει άμεσα,  η κατάσταση δεν θα μαζεύεται με τίποτα!  Και δυστυχώς, έχουμε πέσει σε… λάθος χέρια για να μας βγάλουν από το πηγάδι!

Τέλος, ακούγοντας  κάποιες δηλώσεις του  Καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, ,για την πορεία της πανδημίας και την  πιθανότητα απελευθέρωσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό, να σας μεταφέρω ότι  ο Καθηγητής έκανε λόγο για μετακινήσεις… εμβολιασμένων ατόμων! Νέα παράμετρος αυτή; Δηλαδή όποιος δεν έχει εμβολιαστεί ή δεν έχει προλάβει να εμβολιαστεί  γιατί δεν έχει έρθει η ώρα της δικής του ηλικιακής ομάδας, δεν θα μπορεί να μετακινηθεί εκτός νομού; Πες το μας και αυτό κύριε Χαρδαλιά ότι θα χρειάζομαι πιστοποιητικό εμβολιασμού για να πάω  την άνοιξη ως την… Πάτρα ή  για να κάνω  Πάσχα… τιμωρημένη  και μόνη στο μπαλκόνι για δεύτερη φορά!  Μάλλον έχουν ξεφύγει εντελώς! Σε λάθος χέρια έχουμε πέσει κι αυτό το αντιλαμβανόμαστε κάθε μέρα όλο και περισσότερο!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος