FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο καραντίνας β΄: Σφυρίξαμε και… χάσαμε!

Ημερομηνία: 26-07-2021 | Συντάκτης:

Σιωπηλή εποχή το καλοκαίρι, μοιάζει να μην κινείται τίποτα, όπως τα ήρεμα νερά του Αυγούστου κάτι πρωινά που η θάλασσα είναι γυαλί κι εσύ στέκεσαι  δίπλα στην άμμο κι απολαμβάνεις τη γαλήνη και  την ομορφιά του τοπίου που μπορεί να ταράξει μόνο το μελτεμάκι που θα φέρει η  μέρα! Σιωπηλοί και οι άνθρωποι το καλοκαίρι , δεν τους ταράζουν πολύ τα γεγονότα, όσο σπουδαία κι αν είναι γιατί απολαμβάνουν το μικρό τους «διάλλειμα» στην καθημερινότητα, κάτι σαν παρατεταμένες διακοπές κι ας μην το έχουν κουνήσει ρούπι από τον καναπέ τους, ίσως γιατί ξέρουν ότι μετά την νηνεμία ακολουθεί η καταιγίδα και πρέπει να είναι έτοιμοι να το αντιμετωπίσουν. Γεμίζουμε όλοι μπαταρίες, γιατί αυτό έχουμε ανάγκη…

Όμως πέρα από τις δικές μας ανάγκες, η ζωή γύρω μας και δίπλα μας τρέχει και δεν κάνει δυστυχώς διάλλειμα, αντιθέτως προσπαθεί να μας ταρακουνήσει και να μας κινητοποιήσει! Στη «ζούλα» και κάτω από την δική μας καλοκαιρινή απάθεια, περνάνε ‘βροχή’  οι αλλαγές στην Παιδεία, βλέπε Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής  με 30.000 παιδιά έξω από τα Πανεπιστήμια, τα νομοσχέδια, ασφαλιστικό και εργασιακό που γκρεμίζει ότι έχτισαν με αγώνες και αίμα οι εργαζόμενοι,  οι νέες περιοριστικές διατάξεις για τον κορονοϊό και διχαστικές εμφυλιοπολεμικές τακτικές  λες και ο δρόμος των προστίμων, της αστυνομοκρατίας  και του εξαναγκασμού είναι αυτό της πειθούς των πολιτών για τον εμβολιασμό! Κάπου χάθηκε η μπάλα  μέσα στην καλοκαιρινή ακινησία, γιατί πάντα αυτό εκμεταλλεύονται οι κεντρικές πολιτικές για να περάσουν «ανώδυνα» τον νέο «οδικό χάρτη» της ζωής μας!

Γιατί παρά τα όσα διατυμπανίζει η κυβέρνηση χειροκροτώντας τον εαυτό της, αν περάσει κανείς μια βόλτα από τα εμβολιαστικά κέντρα, θα διαπιστώσει ότι υπάρχει η απόλυτη… ησυχία!  Το εμβολιαστικό πρόγραμμα καρκινοβατεί και όπως φαίνεται δεν αποδίδουν οι πολιτικές που έχει υιοθετήσει για να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν κι είναι καιρός να δουν την αλήθεια κατάματα, γιατί ο ιός συνεχίζει να καλπάζει και σε λίγο θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα! Και πέρα από τις φανφάρες,  αυτό που θα πρέπει να φροντίσει έστω και τώρα, είναι να δυναμώσει το εθνικό σύστημα υγείας για να μην καταρρεύσει ξανά σε περίπτωση έξαρσης του covid το φθινόπωρο! Γιατί μοιάζει ακατανόητο από την μια τα κρούσματα τα ανεβαίνουν – μπορεί να μην υπάρχει η ίδια νοσηρότητα και θνησιμότητα με τις προηγούμενες φάσεις της πανδημίας αλλά αυτό ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί- κι από την άλλη να κλείνεις τις κλινικές covid και απλώς να μοιράζεις πρόστιμα, μέτρα και… προνόμια τύπου καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς!

Και μέσα σε όλο αυτό το νοσηρό κλίμα, δέχθηκε ένα σοβαρό πλήγμα και η Δημοκρατία με την ακύρωση της προγραμματισμένης παρασημοφόρησης του διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλου από την Προεδρία της Δημοκρατίας που αμαυρώνει την ελληνική δημοκρατία τη μέρα εορτασμού της αποκατάστασής της!  Και εκθέτει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου προφανώς για την ελαστικότητα που επέδειξε στις πιέσεις της κυβέρνησης, που αντέδρασε προκειμένου να εξυπηρετήσει την δεξιά έως πολύ δεξιά πτέρυγα της ΝΔ. Βλέπε Μπογδάνος- όχι ο ο survivor αλλά ο βουλευτής- που επιχαίρει με αναρτήσεις στα social!

Μέχρι στιγμής η Προεδρία δεν έχει απαντήσει γι αυτό το “φάουλ” που την εκθέτει και εκθέτει και την χώρα, απάντησε όμως ο Ιάσονας Αποστολόπουλος λέγοντας στην ουσία ότι δεν έχει καιρό για χάσιμο: «Δυστυχώς, δεν έχω πολύ χρόνο να ασχοληθώ αναλυτικά με αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή είμαι στην κεντρική Μεσόγειο στο διασωστικό καράβι “Geo Barents”, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.Οι προτεραιότητες μας εδώ είναι διαφορετικές.”

Γιατί κάποιοι άνθρωποι συνεχίζουν το σπουδαίο τους έργο ακόμα και εν μέσω της δικής μας καλοκαιρινής “ακινησίας” και απάθειας! Όπως και ο Λευτέρης Πετρούνιας που στην πρώτη “μεγάλη” του στιγμή μετά από έξι χρόνια, έδωσε μια νέα εξαιρετική μάχη στα προκριματικά δείχνοντας το δρόμο για το Χρυσό μετάλλιο, αλλά… μόνος, η κρατική τηλεόραση απούσα από την live αναμετάδοση εκείνη τη  μεγάλη στιγμή! Όσες δικαιολογίες και να υπάρξουν για τόσο σημαντικά “φάουλ”, οι εξηγήσεις δεν θα είναι ποτέ αρκετές…

Σφυρίξαμε και… χάσαμε φίλοι μου!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος