FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο καραντίνας β΄: Όλα είναι μουσική…

Ημερομηνία: 14-06-2021 | Συντάκτης:

Μια μικρή γεύση από στιγμές νυχτερινής διασκέδασης  σε ρυθμούς… κανονικότητας γιατί αυτό ναι, ήταν κανονικότητα για το ελληνικό καλοκαίρι, έστω και με το… ρολόι στο χέρι, πήραν το βράδυ του Σαββάτου όλοι οι πρώην έγκλειστοι, κυρίως η νεολαία, που κατέκλυσε στην κυριολεξία καφέ, μπαρ και εστιατόρια για το πρώτο βράδυ στην μεταβατική μεταcovid εποχή μετά… μουσικής, ξεφάντωμα άνευ όμως χορού! Σε όλη την Ελλάδα αλλά και στις μεγάλες πόλεις της Ηλείας, ειδικά Πύργο, Αμαλιάδα, Κουρούτα, Κατακολο, Σκαφιδιά,  τα  «πεθαμένα» μαγαζιά της εστίασης… αναστήθηκαν και γνώρισαν πεδίο λαμπρής δόξας! Ίσως γιατί όλα στη ζωή μας είναι μουσική! Έτσι ερωτευόμαστε, έτσι αγαπάμε, έτσι κλαίμε, έτσι ονειρευόμαστε, σε τόνο… λαμινόρε!

Πραγματική γιορτή λοιπόν η επιστροφή της μουσικής στη διασκέδαση, όλοι οι καταστηματάρχες είχαν φροντίσει να εξασφαλίσουν DJ και μουσικό πρόγραμμα και βεβαίως να… ξεπουλήσουν, ξορκίζοντας τον κορονοϊό που μπορεί να μην έσβησε ακόμα από το χάρτη, όμως πέρασε σε δεύτερη μοίρα! Δεν ξερω βέβαια αν όλο αυτό θα μας βγει σε καλό, η… πρόβα τζενεράλε θα δείξει, όμως ο κόσμος που τόσο ταλαιπωρήθηκε όλους αυτούς τους μήνες από την γάγγραινα του εγκλεισμού, ένοιωσε ότι ξαφνικά απελευθερώθηκε! Και ναι, η πρώτη αυτή βραδιά ήταν και μια καλή τονωτική ένεση για την αγορά της εστίασης, γιατί τόσο καιρό ανοιχτά αλλά στη… μούγκα ήταν σαν να τρώς την ωραιότερη σπεσιαλιτέ… ανάλατη!

Και πολλοί φοβάμαι ότι από σήμερα οι… δημόσιοι κατήγοροι των καναλιών θα αρχίσουν να κατηγορούν πάλι τη νεολαία ότι… δεν τήρησε τα μέτρα βάζοντας φυτιλιές στο μουσικό σκηνικό και ένας- ένας θα παρελαύνουν ξανά λογιών- λογιών λοιμωξιολόγοι σπέρνοντας καινά δαιμόνια! Όμως ήταν απόλυτα λογικό και αναμενόμενο ότι την πρώτη μετά μουσικής βραδιά θα γίνει χαμός παντού, αλλά και αυτό μέσα στο πρόγραμμα ήταν! Το θετικό βεβαίως είναι ότι μεγάλο μέρος και της νεολαίας πια έχει μπει σε πρόγραμμα εμβολιασμού και αυτό είναι σε πρώτη φάση το πραγματικά «διαβατήριο» για την επιστροφή μας στη ζωή και στις μικρές απολαύσεις που μπορεί να μας χαρίσει! Βέβαια 1.33 οι έλεγχοι πύκνωσαν και η αστυνομία βγήκε στους δρόμους, οπότε οι μουσικές έκλεισαν στην ώρα τους και… άρχισαν τα πρόστιμα! Ό,τι χαρήκατε, χαρήκατε, μετά… σπιτάκι σας!

Κι εδώ ξεκινάνε τα… οξύμωρα των περιοριστικών μέτρων, αφού μετά την νέα σταδιακή απελευθέρωση, γάμοι και βαφτίσεις ανεβαίνουν στον αριθμό των καλεσμένων, ανοίγει η μουσική αλλά… γλέντι γιοκ, διότι ο χορός… απαγορεύεται! Μπορείς να έχεις στο γάμο σου ακόμα και ορχήστρα, αλλά… το μαντήλι δεν θα το πιάσεις στο χέρι, ούτε καν το ζευγάρι δεν επιτρεπεται να χορέψει για να μην γίνει διασπορά του ιού από τα σταγονίδια του ιδρώτα! Τώρα αυτό πως σας φαίνεται; Κουλό, θα πείτε σε απλά λαϊκά ελληνικά! Ειδικά για τα ελληνικά γαμήλια γλέντια που θα βαράει το κλαρίνο κι εσύ θα πρέπει να κρατάς το ρυθμό μόνο με το… πόδι στην καρέκλα και θα παρακολουθείς την ορχήστρα να παίζει χωρίς να ρίξεις ούτε μια στροφή! Οι… 300 του Λεωνίδα των γάμων θα είναι καθηλωμένοι  στις καρέκλες και απλά θα… ακούνε λες και θα βρισκόμαστε σε συναυλία μουσικής δωματίου! Παγκόσμιο βραβείο πρωτοτυπίας σε όσους το σκέφτηκαν και το αποφάσισαν! Κι αν αυτό θεωρούν ότι θα μας σώσει από τον κορονοϊό, ας είναι! Θα’ χει και το ζευγάρι του γάμου να θυμάται…

Θα έχουμε θαρρώ να ζήσουμε πολλά τέτοια το φετινό καλοκαίρι που μοιάζει σαν τα άλλα που ξέρουμε και αγαπάμε, αλλά που σίγουρα θα είναι διαφορετικό… Τώρα πόσο θα μπορέσουν στην πράξη να τηρηθούν τα διαφόρων ειδών απαγορευτικά δεν το ξέρω,  θα φανεί εκ του αποτελέσματος στα επόμενα επεισόδια του σίριαλ…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος