FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο καραντίνας Β΄: Μυθολογία για… πάσα νόσο!

Ημερομηνία: 14-02-2021 | Συντάκτης:
Γράφει μια πρώην και νυν έγκλειστη

Κι ενώ η «Μήδεια» όπως βαφτίστηκε η νέα «λευκή» κακοκαιρία  αρχίζει να κυκλώνει σιγά- σιγά όλη η τη χώρα που από τις Αλκυονίδες μέρες μπαίνει κατευθείαν στην κατάψυξη, αναρωτιέμαι τελικά πώς γίνεται να βαφτίζουμε όλα τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα, με αρχαία Ελληνικά ονόματα,   θεούς, ημίθεους, βασιλιάδες,  ανθρωπόμορφες θεότητες, πριγκηπέσες και…  μούσες, τεράστια η γκάμα από το πάνθεον των μυθικών προσώπων και χωρίς κανέναν διαχωρισμό στο συμβολισμό τους! Τώρα θα μου πείτε, λέμε πέρασε ο Ιανός και κατάστρεψε τη μισή Ελλάδα, τι να πούμε, πέρασε ο  Μήτσος ή η Κούλα  και κατέστρεψαν τη χώρα; Άλλη βαρύτητα το ένα όνομα, άλλη το άλλο! Αλλά ας πούμε η Θάλεια, που ήταν η μούσα της ευθυμίας, της κωμωδίας και των συμποσίων, η χαρά του θεού,  πως γίνεται να την έχουμε  συνδέουμε με μια καταστροφή;

Μέχρι τώρα λοιπόν έχουμε γνωρίσει  και αντιμετωπίσει τον Αντίνοο, την  Βικτώρια, τον Γηρυόνη, τη  Διδώ, τον Ετεοκλή, τη  Ζηνοβία,  τον Ηφαιστίωνα, τη Θάλεια, την Κίρκη και τον  Ιανό και τώρα ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και την Μήδεια! Οι άνθρωποι του Αστεροσκοπείου Αθηνών που «βαφτίζουν» τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τα αμερικανικά πρότυπα της ονομασίας των τυφώνων, αποφάσισαν ότι επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε τυφώνες τύπου Κατρίνα, αλλά κακοκαιρίες μικρότερης έντασης,  πολλές όμως και συχνές πλέον, θα χρειαστούμε και μια μεγάλη γκάμα ονομάτων κι έτσι ανέτρεξαν στην  ατζέντα « μυθολογία»- αρχαία τραγωδία για… σύγχρονες τραγωδίες! Να μην τις μονοπωλεί και η Επίδαυρος! Βέβαια αυτό που αναγνωρίζω στους «νονούς», είναι ότι τα «βαφτιστήρια» τους κατά μια έννοια μένουν ξανά στην ιστορία με έναν άλλο τρόπο ίσως, αλλά με το ίδιο πάντα… πρεστίζ και μια ομαδοποίηση των φαινομένων που εξυπηρετεί κυρίως το κομμάτι της «στήριξης» μετά τις καταστροφές. Αυτός είναι και ο τόχος.

Μόνο που τώρα δεν αρκεστήκαμε στις καταιγίδες, πήγαμε ένα βήμα παραπέρα και αρχίσαμε να βαφτίζουμε και τα… εμβολιαστικά κέντρα με τα ονόματα μυθικών μορφών της αρχαιότητας,  όπως το mega εμβολιαστικό κέντρο  «Προμηθέας» στο Μαρούσι που επισκέφθηκε ο Κυριάκος! Και ρωτάω λοιπόν τη φίλη μου στην Αθήνα, που θα εμβολιαστείς καλέ  και μου λέει στο «Προμηθέας», εσύ; Στα… Τρόπαια!  Τώρα τι συνδέει το «Προμηθέας» με τα Τρόπαια θα μου  πείτε; Μα ο κοινός παρανομαστής τους που είναι και πάλι κάτι… αρχαίο! Εγώ θα φύγω από την Αρχαία Ολυμπία ( να το αρχαίο) και θα πάω εκδρομή στα Τρόπαια Αρκαδίας για να βρω το εμβολιαστικό κέντρο, εκτός κι αν μέχρι να έρθει η σειρά μου έχει γίνει και ονοματοδοσία του, όπου μπορούν κάλλιστα να το πουν «Αφροδίτη», έτσι και τα χιλιόμετρα θα μου πέσoυν πιο… light! Μπορεί να το δούμε κι αυτό μην γελάτε, στα βαφτίσια είμαστε καλοί!

Βέβαια, διαβάζοντας τις προδιαγραφές του «Προμηθέα», μου…  πέσανε τα μούτρα, αφού σε πλήρη ανάπτυξη, εντός του κτηρίου σε δύο επίπεδα των 3.000 τ.μ. ( μην απορείτε,το εκθεσιακό κέντρο κέντρο Helexpo ήταν εκεί)  θα λειτουργούν 96 εμβολιαστικές γραμμές! Και πραγματικά πολύ το χάρηκα αλλά μήπως τα τετραγωνικά του εμβολιαστικού κέντρου είναι αντιστρόφως ανάλογα των ποσοτήτων των εμβολίων που έχει εξασφαλίσει η χώρα; Μήπως λέω! Γιατί αν αυτό και μόνο αυτό το εμβολιαστικό κέντρο τεθεί σε πλήρη λειτουργία, σε δυο μήνες μπορεί να εμβολιαστεί ολη η  Αθήνα! Δημιουργήσαμε λοιπόν την υποδομή και καλά κάναμε, τα εμβόλια μας λείπουνε για να εμβολιαστούμε όλοι!  Και μια καλύτερη οργάνωση για εμάς τους φτωχούς επαρχιώτες , γιατί τα Κ.Υ  της Ηλείας που θα γίνουν εμβολιαστικά κέντρα, είναι ακόμα στο…  περίμενε!  Και ο κόσμος θέλει όλος να εμβολιαστεί, ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος!

Δεν έχουμε όμως περιθώρια για άλλα κυβερνητικά επικοινωνιακά παιχνίδια και πολύ περισσότερο για άλλους αποτυχημένους σχεδιασμούς και πειράματα με καραντίνες που δεν αποδίδουν και που διάλυσαν και την ψυχολογία μας και την οικονομία της χώρας!  Εχουμε τόσο πολύ αγανακτήσει όλοι που και διπλή μάσκα θα βάλουμε και τριπλή και… τσίγκινα σώβρακα και πανοπλίες ολόκληρες! Αρκεί σύντομα αυτή η τραγωδία που  να τελειώσει γιατί με το «ακορντεόν» βιώνουμε πλέον την… αρπαγή της Περσεφόνης! Έξι μήνες στον πάνω κόσμο, έξι μήνες στον κάτω κόσμο!! Και δυστυχώς έχουμε πιάσει τόσο πολύ πάτο, που κοντεύουμε να ανατρέψουμε το μύθο και να μείνουμε για πάντα στον κάτω κόσμο!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος