FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο καραντίνας β΄: Μεγάλος Γολγοθάς το… Πάσχα!

Ημερομηνία: 19-04-2021 | Συντάκτης:
Γράφει κι επιμελείται μια πρώην και νυν έγκλειστη

Την νέα δύσκολη εξίσωση για την έξοδο του Πάσχα, τις μετακινήσεις από νομό σε νομό αλλά και την λειτουργία των εκκλησιών το Μεγαλοβδόμαδο και την Ανάσταση , καλείται να λύσει τώρα η κυβέρνηση, καθώς τα χρονικά περιθώρια ημερολογιακά τουλάχιστον είναι πλέον ασφυκτικά. Η εκκλησία πιέζει, ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, τα κρούσματα και οι διασωληνώσεις εξακολουθούν να βρίσκονται στα ύψη η μπάλα έχει χαθεί τελείως! Ότι κι αν έχουμε κάνει, όση ταλαιπωρία κι αν έχουμε τραβήξει με τις καραντίνες, τα νούμερα αποδεικνύουν καθημερινά ότι όλα έγιναν στο… βρόντο! Κάτι γίνεται λάθος!! Και το λάθος το ξέρουμε, γιατί αν είχαν επενδύσει από την αρχή τα τόσα πεταμένα λεφτά εδώ κι εκεί μόνο στην στήριξη του ΕΣΥ, τα πράγματα σαφώς και θα ήταν καλύτερα! Πάμε από την μια αποτυχία στην άλλη και από την μια αναβολή στην άλλη για την έξοδο από το σκοτεινό τούνελ, σε σημείο που αυτή η έξοδος να φαντάζει ως ανέκδοτο!

Πλέον όμως το Πάσχα δεν παίρνει… αναβολή, όσο και να το θέλει η κυβέρνηση! Η πρώτη… λοιπόν ψυχρολουσία ήρθε με το ΦΕΚ της  Κοινής Υπουργικής Απόφασης  που αφορά τον τρόπο λειτουργίας των ναών η οποία βάζει …φρένο σε ό,τι ζητά η Εκκλησία για την ώρα, με την αναλογία ενός ατόμου ανά 25 τμ.  μέσα στους ναούς, που τίθεται σε ισχύ μέχρι τον Μ. Δευτέρα και από κει και πέρα… βλέπουμε! Μέχρι εδώ σου λέει, καλά τη.. βολέψαμε, έλα όμως που μετά την Μ. Δευτέρα ακολουθεί η Μ. Τρίτη, η Μ. Τετάρτη κ.ο.κ! Το πιθανότερο είναι να κάνουμε ξανά Ανάσταση στο… μπαλκόνι κι ούτε καν έξω σε προαύλια εκκλησιών κι όσο για το χωριό, πάλι μέσω… σκάιπ θα τσουγκρίσουμε τα ποτήρια στο Λαμπριάτικο τραπέζι! Το φιλί της Αγάπης είναι δεδομένο ότι δεν θα το δώσουμε είτε πάμε στο χωριό είτε δεν πάμε! Του χρόνου και βλέπουμε!

Σε κάθε περίπτωση το κυβερνητικό επιτελείο φαίνεται πως αυτή τη στιγμή κολυμπάει σε θολά νερά, έχει βρει σαν σανίδα σωτηρίας τα σελφ τεστ και τα έχει αναγάγει σε… διαβατήριο μετά την επιστροφή στα σχολεία και στην επιστροφή στην εργασία σε πρώτη φάση από σήμερα. Σκέφτεται δε,  να το επεκτείνει σε  ιερείς και πιστούς, ενώ έχει  δημιουργήσει προσδοκίες ότι με το τεστ στο χέρι υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να πας για Πάσχα στο χωριό!  Χλωμό βεβαίως το βλέπω πλέον το τελευταίο, με το σύστημα υγείας υπό κατάρρευση και για να είμαστε και ειλικρινείς άμα ανοίξει η διαπεριφερειακή μετακίνηση, θα γίνει της… κολάσεως στην Πασχαλινή έξοδο! Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση από τη στιγμή που με πρόσχημα το σελφ τεστ ανοίγεις τα σχολεία και το θεωρείς αξιόπιστο, με την ίδια λογική θα πρέπει να ανοίξεις και τους νομούς. Αν λοιπόν δεν το κάνει, σημαίνει ότι δεν το εμπιστεύεται για να το χρησιμοποιήσει ως διαβατήριο των μετακινήσεων! Άρα, για μια ακόμα φορά, αυτοαναιρείται!

Γιατί  οι ιθύνοντες γνωρίζουν πολύ καλά πως  το πιο εύκολο πράγμα είναι να πάρεις ένα σελφ τεστ από το φαρμακείο και ανεξάρτητα από το αν στην πραγματικότητα θα το κάνεις, ή έστω  αν θα το κάνεις σωστά για να μην είμαστε και κακόπιστοι, να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να ταξιδέψεις  χωρίς κανένας- πέρα από σένα τον ίδιο και την ατομική σου ευθύνη-  να πιστοποιεί αν είναι θετικό ή αρνητικό! Άρα στην ουσία, θα ταξιδέψεις ανεξέλεγκτα! Πάντως οι ειδικοί κρατούν μικρό “καλάθι” για τις μετακινήσεις  και με όλους τους τρόπους μας λένε ότι “μην περιμένετε!” Και πραγματικά όσο μεγάλη και να είναι η επιθυμία όλων μας να ξαναδούμε τους αγαπημένους μας που είναι μακριά, κατανοούμε το δίλημμα, γιατί μια παρακινδυνευμένη έξοδος όπου οι πληθυσμοί να ανακατωθούν,  μπορεί να εκτοξεύσει τα κρούσματα,  που σημαίνει ότι τις συνέπειες, πάλι εμείς θα τις πληρώσουμε!

Πάντως ανεξάρτητα από τις μετακινήσεις, την Τρίτη του Πάσχα αναμένεται να ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους η οποία έχει καθυστερήσει αναιτιολόγητα γιατί άμα δει κανείς τι έγινε στην Ερμού την πρώτη μέρα που άνοιξαν τα καταστήματα, θα καταλάβει ότι είναι βλακεία να παραμένουν κλειστά καφέ και εστιατόρια όπου ο κόσμος θα μπορούσε να μοιραστεί!  Δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβεις ότι ο κόσμος συνωστίζεται στους δρόμους και στην αγορά γιατί δεν έχει πού να κάτσει να πιεί έναν καφέ! Σε κάθε περίπτωση η δύσκολη εξίσωση του Πάσχα από όλες τις πλευρές είναι εδώ και είμαι πολύ περίεργη να δω πως θα την λύσει η κυβέρνηση! Υποπτεύομαι με τον πιο εύκολο τρόπο, πονάει κεφάλι, κόβεις κεφάλι!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος