FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο καραντίνας Β΄: Η Ελλάδα στην «εντατική»!

Ημερομηνία: 22-11-2020 | Συντάκτης:
Γράφει μια πρώην και νυν έγκλειστη

Πιο τραγικά από κάθε άλλη φορά, ήταν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΕΟΔΥ αφού για πρώτη φορά ο αριθμός των νεκρών  μέσα σε ένα 24ωρο ξεπέρασε τους 100, 108 συγκεκριμένα, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς με covid έφτασαν τους 522 και αυτό είναι το πλέον σοκαριστικό!  Και βεβαίως το ότι μειώθηκαν τα κρούσματα δεν  έχει πια και τόσο  βαρύνουσα σημασία! Τώρα καταλαβαίνουμε τι ακριβώς σημαίνει επέλαση του κορονοϊού, γιατί στην πρώτη φάση της επιδημίας, τα νούμερα ήταν απλά αστεία μπροστά σε αυτό που συμβαίνει σήμερα. Το δε σύστημα υγείας έχει φρακάρει εντελώς και αυτό ήταν δυστυχώς  αναμενόμενο! Γιατροί και νοσηλευτές βιώνουν πρωτόγνωρες εικόνες για τα ελληνικά δεδομένα, συνθήκες πολέμου, δινοντας τη δική τους μάχη με τον κορονοϊό στα νοσοκομεία!  Ειδικά η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα είναι δραματική!

Αλλά και στην Ηλεία, η εικόνα αρχίζει να γίνεται επικίνδυνα ανησυχητική, αφού η υποτυπώδης μονάδα covid στο Νοσοκομείο του Πύργου έχει γεμίσει και για να επεκταθεί, η Ορθοπεδική και η Ουρολογική μεταφέρονται στην Αμαλιάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται όταν για να ενισχύσουν το Νοσοκομείο του Πύργου απογυμνώνουν της Αμαλιάδας και τα Κέντρα Υγείας! Μονάδα covid χωρίς εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό με την λογική του «κάνω ότι μπορώ», δεν ξέρω που ακριβώς θα καταλήξει! Και δεν είναι ύφασμα για να μπαλώσεις… τρύπες! Εδώ παίζονται ζωές και δεν μπορούμε να υπολογίζουμε στην αυτοθυσία των γιατρών και μόνο, όταν οι ίδιοι δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το φορτίο! Αφήστε που αν σήμερα δεν έχεις covid δεν μπορείς και να νοσηλευτείς πουθενά, γιατί το σύστημα υγείας κάτω από αυτές τις συνθήκες,  δεν αντέχει να σηκώσει ούτε τα απλά περιστατικά!

Το πώς ξέφυγε η κατάσταση είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Γιατί αν μας έλεγε κανείς στην πρώτη καραντίνα, εκεί που… μαγειρεύαμε, χασκογελάγαμε και κάναμε… tic toc ότι θα ερχόταν μια δεύτερη  πιο εφιαλτική, με πραγματική αιτία και φόβο αυτή τη φορά, μάλλον δεν θα το πιστεύαμε. Και παραμένει βεβαίως το ερώτημα, τι νόημα είχε η πρώτη καραντίνα και τα… συγχαρητήρια που δεχόταν η κυβέρνηση για το ότι  περάσαμε τότε  το ποτάμι χωρίς να βραχούμε, όταν  το δεύτερο κύμα της πανδημίας μας βρήκε… κατακούτελα; Τσάμπα η κλεισούρα, τσάμπα τα λουκέτα και η ανεργία; Γιατί τώρα και να θέλουμε να βγούμε από το lockdown βάσει του αρχικού σχεδιασμού, δύσκολα θα το καταφέρουμε με ότι συνέπειες αυτό φέρνει μαζί του. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι σε αυτές κλαίνε!! Δεν μπορεί για όλα να φταίει μόνο ο κορονοϊός!! Είναι σαν το γήρας, ου γαρ έρχεται μόνο!

Και η καθημερινή… παρέλαση των λοιμοξιολόγων, επιδημιολόγων και συναφών ειδικοτήτων από τα κανάλια, όπου ο ένας λέει το μακρύ του και ο άλλος το κοντό του, έχει κατατρομάξει τον κόσμο!  Κάθε μέρα εμφανίζεται και ένας νέος επιστήμονας που έχει μια δική του θεωρία,  ο ένας αναιρεί τον άλλο όχι μόνο για την ίδια την πορεία του ιού, αλλά σχολιάζει και το αντίκτυπό στην κοινωνία. Για το πότε θα ανοίξει η αγορά, ο ένας λέει το Πάσχα, ο άλλος το Δεκαπενταύγουστο, οι επαγγελματίες φρικάρουν ενώ  για την επιστροφή στην κανονικότητα έχουμε φτάσει ήδη στο… 2024-2025!! Και δεν έχω σκοπό να θίξω κανένα επιστήμονα, όμως το πράγμα έχει τελείως ξεφύγει, είναι κάτι σαν τον πόλεμο των σεισμολόγων κάθε φορά που κάνει σεισμό, τριανταδύο σεισμολόγοι έχουν  διαφορετική αποψη ο καθένας για το ίδιο πράγμα! Τον σεισμό των 5 ρίχτερ! Οι καναλάρχες ποντάρουν στην τρομολαγνεία μόνο για την τηλεθέαση!! Δυστυχώς!

Κι ενώ έξω γίνεται κόλαση, ήρθε ο Κικίλιας να δώσει συνέντευξη τύπου για την… παρουσίαση του εμβολίου! Ό,τι πιο κουφό έχω ακούσει! Εδώ ακόμα το εμβόλιο δεν έχει πάρει έγκριση κυκλοφορίας, ο Κικίλιας ξέρει και τα… 1018 σημεία που θα τα μοιράσει! Μέχρι και ο κορονοϊός γελάει! Δηλαδή αυτή η κυβέρνηση εφευρίσκει μόνιμα τρόπους για να μας καταπλήσσει καθημερινά! Εδώ με την τηλεκπαίδευση γίνεται το έλα να δεις στα σπίτια του κόσμου, κοντεύουν να την στήσουν στις πλατείες ορισμένοι απελπισμένοι γονείς για να μπορέσουν να συνδεθούν με την πλατφόρμα και εκατοντάδες παιδιά δεν έχουν ένα τάμπλετ να κάνουν τη δουλειά τους,  ξελασπώνει η τοπική αυτοδιοικηση το Υπουργείο πλέον για να βοηθήσει και η κ. Κεραμέως μας λέει ότι όλα είναι τέλεια! Εξιδανικεύουν το απόλυτο μπάχαλο και την απόλυτη ταλαιπωρία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Και έρχεται μετά το Παρατηρητήριο fake news της ΝΔ με ένα κατάπτυστο δημοσίευμα να μας πει ότι τα κάναμε… πλακάκια,  τα τοπικά ΜΜΕ με τον κοινοτάρχη της Πεύκης – που σημειωτέον ο άνθρωπος δήλωσε Νεοδημοκράτης- , για να δώσουμε «υλικό» στον Τσίπρα, γιατί το πρόβλημα δεν ήταν… πρόβλημα, ήταν… fake news! Και φταίμε οι «πουλημένοι» και «εχθρικοί» προς την κυβέρνηση δημοσιογράφοι, ο πρόεδρος που ήθελε να κάνει σόου, οι γονείς που δεν αποδέχθηκαν τα… τάμπλετ, οι μαθητές που δεν κατάφεραν να συνδεθούν στο webex, οι δάσκαλοι στο σχολείο που δεν είχαν καταγράψει την κατάσταση, μπορεί και παπάς της ενορίας! Έλεος! Λίγη τσίπα δεν υπάρχει; Και λίγη αυτογνωσία επίσης! Κάντε μια βόλτα από το προφίλ της κ. Κεραμέως στο φβ και αφιερώστε ένα τέταρτο να διαβάσετε τα εκατοντάδες σχόλια των αγανακτισμένων ανά την Ελλάδα γονιών και μετά να έρθει το Παρατηρητήριο να μας κάνει… μάθημα και να μας κουνήσει το δάχτυλο!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος