FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο καραντίνας β΄: «Δούρειος ίππος» τα covid free μέτρα!

Ημερομηνία: 05-07-2021 | Συντάκτης:

Κάθε φορά που πλησιάζει η ώρα της στήλης, να σας εξομολογηθώ ότι σκέφτομαι πως το όνομα της «Ημερολόγιο καραντίνας», θα πρέπει να το αλλάξω, δεν έχει ίσως λόγο ύπαρξης γιατί ακούγεται παρωχημένο και την ίδια στιγμή οι συνθήκες με τον covid συνεχώς μεταβάλλονται και νοιώθω ότι τελικά ακόμα είμαστε με το ένα πόδι μέσα στον κλοιό της πανδημίας και με το άλλο πόδι έξω! Θεωρητικά λοιπόν βρισκόμαστε εκτός καραντίνας, αλλά πρακτικά επειδή ακόμα λουζόμαστε τις συνέπειες της, η ζωή μας κατάντησε να είναι μια μόνιμη… καραντίνα!

Και η εξήγηση είναι απλή, γιατί από την μια «φουντώνει» ξανά ο κορονοϊός,  πέρα από την εμφάνιση της ινδικής μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ, ήδη στην Ηλεία Παρασκευή και Σάββατο  καταγράψαμε 41 νέα κρούσματα κυρίως στον Κάμπο και ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας ηχεί η απειλή ενδεχόμενων τοπικών lock down αν η κατάσταση ξεφύγει, κάτι που ούτε θέλω να το σκέφτομαι ότι μπορεί να συμβεί.  Από την άλλη, τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τα ταξίδια, τα 150άρια στη νεολαία και τους θαμώνες στην εστίαση ως έμμεσος μοχλός πίεσης για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, δημιουργούν νέα δεδομένα και προβληματίζουν! Είναι σαν να βαδίζουμε σε μια ανοιχτού τύπου «καραντίνα γ΄» δηλαδή όχι έγκλειστοι!

Για μια ακόμα φορά, οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί φαντάζουν ανεδαφικοί και μη ρεαλιστικοί! Γιατί ότι θεωρείται νόμιμο δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικό! Παρότι πιστεύω προσωπικά ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζω,  ότι κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν κυρίως γιατί φοβούνται τις συνέπειες από ενδεχόμενες παρενέργειες, δεν είναι ηθικός ο διαχωρισμός των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη, λεπρούς ή όχι!! Και το «μάρμαρο» θα κληθεί να πληρώσει και ο ανεμβολίαστος αλλά υγιής πολίτης που για να ταξιδέψει θα υποχρεούται πέρα από τα εισιτήρια να δώσει 20 ή 60 ευρώ επιπλέον για το τεστ και βεβαίως οι επιχειρηματίες της εστίασης! Αυτοί κι αν έχουμε  ξανά το μεγάλο πρόβλημα, που  υποχρεούνται πλέον να κάνουν τον… αστυνόμο στους πελάτες τους!

Από τις 15 Ιουλίου που θα ισχύσει το νέο μέτρο για τον διαχωρισμό των κλειστών χώρων στην εστίαση σε «μεικτούς» και χώρους για αμιγώς εμβολιασμένους, πρόκειται να γίνει το… έλα να δεις! Δηλαδή ο επιχειρηματίας και το προσωπικό του καταστήματος, υποχρεούνται να κάνουν… πόρτα και… covid face control! Ο εστιάτορας αντί να τηγανίζει στην κουζίνα… ψάρια, θα πρέπει να ελέγχει τον πελάτη στην είσοδο, να τσεκάρει αν είναι εμβολιασμένος, να μαζεύει τα αρνητικά τεστ για να βάλει τον πελάτη στο μαγαζί κι όταν τα πιστοποιητικά δεν θα υπάρχουν να τον διώχνει τη στιγμή που έχει κάνει… ευχέλαιο να πατήσει κόσμος στο μαγαζί του μετά από 8 μήνες καραντίνας! Θα πρέπει να έχει και σεκιούριτι γιατί  βλέπω να πέφτει και… ξύλο!

Και εκτός από το ηθικό θέμα, δηλαδή οι επιχειρηματίες καλούνται παρανόμως να γίνουν “διαχειριστές προσωπικών δεδομένων”,  ο κλάδος εκφράζει τις επιφυλάξεις του και για το πώς θα πιστοποιείται η “ταυτότητα” του κάθε πελάτη!  Κι όλα αυτά θα πρέπει να τα υποστούν και οι μεν και οι δε, για να πιείς έναν καφέ ή να φας ένα σουβλάκι! Το αποτέλεσμα θα είναι ή να δημιουργηθούν παντού συρράξεις με απρόβλεπτες συνέπειες, ή απλά ο πελάτης θα σε… μουντζώσει και δεν θα ξαναπατήσει στο μαγαζί σου! Ήδη τα πολυδιαφημισμένα σελφ τεστ για τα οποία πληρώσαμε και εξακολουθούμε να πληρώνουμε εκατομμύρια, στην ουσία τα ακυρώνουν αφού κατάλαβαν αυτό που φωνάζαμε τόσο καιρό, ότι είναι άχρηστα και αναξιόπιστα, αφού στην ελλάδα βρίσκεσαι κι ότι δηλώσεις είσαι!

Μπορούν λοιπόν αυτές οι ευκαιριακές και μη εφικτές στην πράξη πολιτικές και πέρα για πέρα διχαστικές,  να πείσουν τον πολίτη να πάει να εμβολιαστεί; Αυτό είναι τα μεγάλο ερώτημα και μένει να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα! Πάντως η νεολαία δεν τσίμπησε εύκολα στο 150άρι, γιατί τα νούμερα των νέων που με κίνητρο το ‘δωράκι’ τους έσπευσαν να εμβολιαστούν, δεν είναι και τα αναμενόμενα, παρά το «μαγείρεμα» των αριθμών και την πλύση εγκεφάλου που πέφτει! Το ζητούμενο είναι να πείσεις τον πολίτη με τον σωστό τρόπο να πάει να εμβολιαστεί και όχι με… δόλια και ηλίθια μέσα που λειτουργούν ως «δούρειος ίππος» επιβολής της αστυνομοκρατίας που στηρίζει το σαθρό οικοδόμημα της κυβέρνησης!  Προβλέπω λοιπόν μεγάλη ταλαιπωρία το επόμενο διάστημα με την εφαρμογή αυτών των μέτρων και εύχομαι να μην ξεφύγει η κατάσταση και πάμε σε εμφυλιοπολεμικές συρράξεις! Και επίσης αναμένω την εξίσωση… καπνιστές εμβολιασμένοι και καπνιστές ανεμβολίαστοι!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος