FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο εξόδου: Η “νύχτα με τις μάσκες”!!

Ημερομηνία: 13-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια

Ο τίτλος του γνωστού θρίλερ “Η νύχτα με τις μάσκες” θα ταίριαζε απόλυτα στον πανικό που δημιουργήθηκε με την αποστολή των μασκών για τα σχολεία από την ΚΕΔΕ και την παραλαβή τους από τους δήμους το βράδυ του Σαββάτου.  Συνεργεία πανικόβλητων εργαζομένων, αρμόδιων αντιδημάρχων και μελών της Πολιτικής προστασίας, έτρεχαν μέσα στη μαύρη νύχτα – λίγο πριν τις 10 φτάσανε στο δήμο Πύργου οι μάσκες για όλη την Ηλεία και στήθηκε στο παλιό Νοσοκομείο επιχείρηση παραλαβής, κατανομής ανά ηλικία και σχολείο και παράδοσης σε κάθε σχολική μονάδα, κάτι δηλαδή ανάλογο με αυτό που γίνεται με την διαδικασία των… ψηφοδελτίων!

Μια όχι και τόσο απλή ιστορία, να διαχωρίσεις ποιου τύπου μασκες πάνε στα δημοτικά και ποιες σε γυμνάσια και λύκεια, να τις πακετάρεις, να έρθουν εκπροσωποι των αλλων έξι δημων να τις παραλάβουν  και μετά με οχήματα του δήμου οι σάκοι να πάνε στα σχολεία! . Και κάπως έτσι ξαφνικά οι δήμοι έγιναν… ΕΛΤΑ Κούριερ και το… μπινελίκι πήγε σύννεφο και από τους αρμόδιους και από τους εργαζόμενους που αντί να περάσουν ένα βράδυ με τις οικογένειές τους, μετράγανε νυχτιάτικα μάσκες και πήραν σβάρνα τα κατσικοχώρια για διανομή! Βέβαια κάποιοι δήμοι επέλεξαν την πιο εύκολη οδό- και καλά έκαναν- να παραλάβουν τις μάσκες και τα παγουρίνο από τα δημαρχεία οι ίδιοι οι διευθυντές κάθε σχολείου.

Ωστόσο το γελοίον του πράγματος είναι ότι όλη αυτή η κινητοποίηση και το βάρος της δουλειάς που φόρτωσαν στους δήμους  η ΚΕΔΕ _ ως ο προμηθευτής- και Υπουργείο Παιδείας – ως ο εμπνευστής- έγινε για να πάρουν οι μαθητές… μία μονο μάσκα!!! Δηλαδή  δημιουργήσανε τέτοια αγωνία και τέτοιο πανικό με τις μάσκες για υπόθεση… 2-3 ευρώ , για να μην θεωρηθεί ότι “εξαναγκάζουν” το γονέα να επιβαρυνθεί με  αυτό το έξοδο και να κάνουν κοινωνική πολιτική, τη στιγμή που για να στείλεις το παιδί σου στο σχολειό, μόνο η γραφική ύλη που πρέπει να αγοράσεις για τις πρώτες μέρες ξεπερνά τα 100 ευρώ για κάθε παιδί! Άσε τις τσάντες και όλα τα υπόλοιπα!  Και αυτά εννοείται από την τσέπη του γονιού! Η προμήθεια λοιπόν μιας μάσκας τον βάρυνε και τάχα μου τον “ ξαλάφρωσε”  το υπουργείο που “επιβαρύνθηκε” το κόστος! Μην τρελαθούμε δηλαδή τώρα!!

Διότι εδώ παίζονται με το θέμα της μάσκας τα δεκάδες σίριαλ του παραλόγου και εκεί που ήταν να πάρει κάθε παιδί δύο μάσκες και ίσως και τρεις, κάποιες εταιρίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της τελευταίας στιγμής βγήκαν “εκτός” γιατί το  ΣΤ  κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου τις ¨εκοψε” γιατί δεν είχαν λέει στείλει τα απαιτούμενα έγγραφα, οπότε οι υπόλοιπες  τρέχουνε και δεν φτάνουνε! Και γαζώνουνε κα γαζώνουνε 24 ώρες το 24ωρο, αλλά που να καλύψουνε τον αριθμό των 5 εκ. μασκών που απαιτούνται για να φτάσουν για όλα τα σχολεία της χώρας! Αλλά σου λέει η κ. Κεραμέως, να δώσω εγώ τη μάσκα, για να μπορώ μετά να κοκορευομαι ότι όποιος δεν φοράει μάσκα στο σχολείο θα τον βγάζω έξω!

Και όσον αφορά το παγουρίνο – θυμάστε την περιβόητη φωτογραφία της κ. Κεραμέως με την δωρεά των πολύχρωμων  παγουρίνο-  «υπερόπλων” για την δημόσια υγεία των παιδιών που  σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, διάβασα ένα πολύ ωραίο σχόλιο της Ρένας Καραγιάννη και σας το μεταφέρω: «Να θυμίσουμε στην υπουργό ότι ως τώρα τα παιδιά μας δεν έπιναν νερό κάθε φορά που έβρεχε από νερόλακκους στην αυλή του σχολείου και όσο για την περιβαλλοντική τους συνείδηση φροντίσαμε να την καλλιεργήσουμε τόσο εμείς οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς τους .Ο «υπερβάλλων ζήλος» μιας επικίνδυνης κυβερνητικής πολιτικής που εκφράζεται με αλουμινένια τενεκεδάκια, προσφορά εθνικών ευεργετών, μόνο κλαυσίγελο θα μπορούσε να προκαλέσει, γεγονός για το οποίο πραγματικά θα άξιζε να της στήσουμε άγαλμα γελοιότητας!”

Και κάπως έτσι, με τούτα και με τ’ άλλα, φτάσαμε στον σημερινό αγιασμό και στην μετ’ εμποδίων έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τελικά το μοναδικό… υπερόπλο που θα έχουν τα παιδιά μας για να προστατευτούν από τον κορονοϊό, θα είναι μια μάσκα και ένα παγουρίνο! Πού είναι οι προσλήψεις περισσότερων εκπαιδευτικών που δεσμεύτηκε το υπουργείο, που είναι τα ολιγομελή τμήματα για να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις, που είναι ο απαραίτητος αριθμός καθαριστριών και το πλήρες ωράριο αφού εν μέσω κορονοϊού θα δουλεύουν με τρίωρες συμβάσεις και πότε θα προλαβαίνουν να καθαρίζουν σχολαστικά τις τάξεις  και πολλά άλλα ακόμη!

Και το σπουδαιότερο όλων, είναι πως να πείσεις τα παιδιά που  σήμερα θα ξαναδούν τους φίλους τους μετά από τρεις μήνες, για πολλούς μαθητές μπορεί να είναι κι εφτά οι μήνες μακριά από τα σχολεία, ότι οι αγκαλιές είναι πλέον… ακριβές και οι καιροί αλλάξαν! Θα το  συνηθίσουνε όμως κι αυτό…

Καλή σχολική χρονιά παιδάκια και να μείνετε ασφαλείς!!!  Σας θέλουμε γερούς και δυνατούς!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος