FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο εξόδου: Ένα… νησί και φύγαμε!

Ημερομηνία: 14-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια

Γράφει μια πρώην «έγκλειστη»

Μεγάλη πέραση διαπιστώνω  τελικά ότι έχουν τα…  ελληνικά νησιά σε κρίσιμες για την χώρα στιγμές, αφού οι επικοινωνιακές τακτικές των ενοίκων του Μαξίμου,  επιβάλλουν… λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου για τα διαγγέλματα και τις ανακοινώσεις των εκάστοτε πρωθυπουργών. Τα… μαντάτα άλλοτε μαύρα, άλλοτε αισιόδοξα και άλλοτε έχουν τη θέση διαφημιστικής καμπάνιας! Η ουσία εμπερικλείεται θαρρώ στο στίχο του Ελύτη, “αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να  σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπελι κι ένα καράβι”!

Και στην προκειμένη περίπτωση ένα καράβι μόνο μας σώνει, να σαλπάρουμε και να την κάνουμε με όσα ακούμε κι όσα βλέπουμε! Η μικρή ιστορική διαδρομή, θα μας φανεί χρήσιμη. Διότι ήταν 23 Απριλιου του 2010 όταν ο  Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε το ακριτικό Καστελόριζο στις εσχατιές της  χώρας για να μας ανακοινώσει τα μαύρα μαντάτα για την είσοδο της χώρας στα μνημόνια αφού ζήτησε επισήμως την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ΕΕ. Με φόντο… ένα νησί  επιλεγμένο όχι τυχαία από το τότε επικοινωνιακό τιμ του Μαξίμου.

Ακολουθεί η 21η Αυγούστου του 2018, με το διάγγελμα Τσίπρα για την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο όπου με φόντο την Ομηρική Ιθάκη γιατί όπως και να το κάνουμε  παλέψαμε με…  Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες , αν τους νικήσαμε ή όχι είναι μια άλλη ιστορία – κι αφού προσπαθήσαμε να ορθοποδήσουμε, μας ήρθε φέτος η νέα… κατραπακιά του κορονοϊού κι αρχίσαμε πάλι να βουλιάζουμε! Κι επειδή τούτη τη φορά βουλιάζουμε όλοι παρέα κι όχι μόνο η Ελλάδα, πάμε τώρα να παίξουμε το χαρτί του Τουρισμού για να μην πάει εντελώς άκλαφτο το καλοκαίρι!

Κι έτσι φτάσαμε στις 14 Ιουνίου του 2020, όπου ο Κυριακός Μητσοτάκης, επέλεξε για διαφημιστικούς καθαρά λόγους, ένα άλλο νησί, την Σαντορίνη, για να προβάλλουμε τη χώρα, με φόντο το δημοφιλές παγκοσμίως ηλιοβασίλεμα της Οίας , σε ένα απόλυτα δυστυχώς ερημικό τοπίο! Εκεί που μέχρι πέρυσι συνωστίζονταν καθημερινά  μερικοί  χιλιάδες Κινέζοι  που κρέμονταν σαν τσαμπιά από τα βράχια για να δουν το ηλιοβασίλεμα, προχθές ήταν μόνο ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του!

Γενικά το θέαμα ήταν άκρως θλιβερό, γιατί με αυτά που είπε ο Κυριάκος, πρωτίστως ήθελε να διαφημίσει τον εαυτό του και την κυβερνητική πολιτική για το πόσο καλά τα πήγαμε αφού… κατατροπώσαμε τον κορονοϊό και δευτερευόντως την ίδια τη χώρα! Μόνο που σε αυτήν την παρουσίαση μίλησε και η ίδια η μοναξιά του τοπίου, όπου μέσα Ιουνίου οι επιχειρηματίες της περιοχής κυνηγάνε μόνο… μπεκάτσες!  Γιατί ο κορονοϊός κατατρόπωσε και την οικονομία οδηγώντας τον τόπο σε νέα φτώχεια που θα δείξει τα δόντια της μεσοπρόθεσμα και ούτε καν μακροπρόθεσμα κι ελπίζω να μην υπάρξει από το φθινόπωρο και άλλο… νησί στο κάδρο για να ανακοινώσουμε ότι ζητάμε νέα μνημόνια στήριξης!

Επί του παρόντος λοιπόν, καλό είναι η διαφήμιση να περιοριστεί στη διαφήμιση της χώρας και όχι στην κυβερνητική πολιτική και στην προσωπική διαφήμιση, γιατί αυτά γυρίζουν μπούμερανγκ κάποιες φορές και υπάρχει και η λαϊκή παροιμία ότι «στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό»! Κι αν μη τι άλλο, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή όπου αναγκαζόμαστε να ανοίξουμε διάπλατα τα σύνορα της χώρας στον τουρισμό χωρίς εχέγγυα για το ότι θα μας βγει τελικά σε καλό κλείνοντας το «μάτι» στον κορονοϊό, ας περιοριστούμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας χωρίς να κάνουμε φτηνές πολιτικές! Οχυρώστε κύριε Πρωθυπουργέ το δημόσιο σύστημα υγείας έτσι όπως πρέπει για να μπορούμε να πλασάρουμε ότι όντως είμαστε μια χώρα ασφαλής!

Γιατί ας μην ξεχνάμε – και σαφώς δεν είδα να καμαρώνετε γι αυτό- ότι από σήμερα όλα τα εργασιακά δικαιώματα που αποτελούν κατακτήσεις ετών, πάνε… περίπατο με το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα «Συν- εργασία» που κόβει στις μέση το μηναίο μισθό με το 15νθήμερο εργασίας που μπορεί να υιοθετείται χωρίς καν να ερωτάται ο εργαζόμενος! Μισοί μισθοί, μισά δώρα, μισή ζωή με μισοβέζικη κρατική επιδότηση! Σε ένα κράτος που ακόμα δεν έχει αποπληρώσει ακόμα ούτε όλα τα πρώτα χρωστούμενα σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες  και μεταθέτει από μέρα σε μέρα την καταβολή των 534 ευρώ στους εργαζόμενους  που τελούν σε αναστολή εργασίας! Λες και με τα 800 πρώτα ευρώ του Απριλίου, μια οικογένεια μπορεί να περάσει…  5-6 μήνες, να κάνει και Πάσχα και Δεκαπενταύγουστο και Χριστούγεννα μαζί!!!

Γι αυτό λοιπόν, περιορίστε την… αυτοδιαφήμιση κύριε Πρωθυπουργέ!! Περιοριστείτε στην διαφήμιση της χώρας…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος