FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο εξόδου: Απ’ τον Ιούλιο στο Σεπτέμβρη ένα… τσιγάρο δρόμος!

Ημερομηνία: 28-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια

Γράφει μια πρώην «έγκλειστη»

Καλοκαίριασε επιτέλους, έπρεπε να μπούμε στον Ιούλιο για να το καταλάβουμε, αφού μετά τον «καυτό» Μάη μήνα, περάσαμε από το σοκ του καύσωνα σε ένα μικρό… φθινόπωρο για να καταλάβουμε ότι ήρθε ο καιρός για θάλασσα που μέχρι τώρα ήταν «παγόβουνο»! Και μαζί με μας τους ντόπιους, θα αρχίσουν τις βουτιές και οι τουρίστες που θα φτάσουν στην χώρα μας από την Τετάρτη που ανοίγουν επισήμως αεροδρόμια και λιμάνια για επισκέπτες εξωτερικού και φυσικά εδώ θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε face to face τον εισερχόμενο κορονοϊό! Το μεγάλο στοίχημα λοιπόν του τουρισμού αλλά και της διασφάλισης της υγείας μας είναι εδώ και ας ελπίσουμε να μην τα κάνουν… μαντάρα με τους ελέγχους, γιατί την βάψαμε!

Ελπίδα και ανασφάλεια πάνε χέρι- χέρι και οι πρώτες μέρες θα δείξουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση,  αν θα πλημμυρίσουμε με υγιείς τουρίστες ή ενοίκους των περιβόητων ξενοδοχείων καραντίνας. Στην Ηλεία ένα είναι κι αυτό στην Ανδρίτσαινα κι ας ελπίσουμε να μην αποκτήσει «πελάτες» από τις πρώτες μέρες! Τα τεστ που θα γίνονται λέει στα 27 αεροδρόμια της χώρας και στα μεγάλα λιμανια, θα είναι στοχευμένα και οι ταξιδιώτες θα έχουν… barcode! Κάτι δηλαδή σαν τα προϊόντα των σούπερ μαρκετ, αφού οι έλεγχοι θα είναι δειγματοληπτικοί σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας βάσει ενός ειδικού λογισμικού που θα υπολογίζει ποιοι επισκέπτες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι φορείς του ιού!

Κάθε ταξιδιώτης θα λαμβάνει ένα ειδικό barcode, βάσει του οποίου οι αρχές εδώ στην Ελλάδα θα γνωρίζουν με την άφιξη του εάν πρέπει να ελεγχθεί ή όχι. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι πρόκειται να συμβεί! Θα παίζουμε με την μέθοδο των πιθανοτήτων και δεν ξέρω στην πράξη πώς αυτό μπορεί να συμβεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πόσο εκπαιδευμένοι θα είναι όλοι αυτοί που θα βρίσκονται στις πύλες εισόδου της χώρας μας για να το αντιμετωπίσουν, αφού οι καταστάσεις είναι σίγουρα πρωτόγνωρες και βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά! Γιατί άλλο τα σχέδια επι χάρτου και άλλο η πράξη! Απ’ την άλλη, η αγορά του τουρισμού «κλείνει το μάτι» σε όλη αυτή την ιστορία γιατί δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς αφού ζει με την ελπίδα της επιβίωσης! Μακάρι η υπευθυνότητα και η ατομική και συλλογική ευθύνη να υπερισχύσουν των φόβων μας.

Γιατί σίγουρα θα περάσουμε το πιο ‘δύσκολο’ καλοκαίρι στα νεώτερα χρονικά – πιο δύσκολο κι από τις εποχές της κρίσης- και θα φτάσουμε σε ένα πιο δύσκολο ακόμα φθινόπωρο… ξεψυχισμένοι! Και τότε είναι που θα κάνουν την εμφάνισή τους νέοι «σωτήρες» που  πλασάρουν τις λεγόμενες «μικροπιστώσεις» των 25000 ευρώ! Δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις  που φαντάζομαι θα κάνουν ουρά για να εξασφαλίσουν «ζεστό χρήμα»,  πολύ φοβάμαι χωρίς να σκεφτούν και πολύ τους όρους, αφού η ανάγκη για επιβίωση θα έχει βάρκα την ελπίδα! Και τότε είναι που θα πέσουν στην αγορά οι επιτήδειοι, γιατί άλλο επιδότηση και άλλο δανειοδότηση, αφού διαβάζω ότι τέτοιου είδους δάνεια διεκδικούν να χορηγούν ακόμα και… εταιρείες κινητής τηλεφωνίας!  Μάλιστα, ο υπεύθυνος του πρότζεκτ  microSTARS για τις μικροχρηματοδοτήσεις, αποκαλύπτει για τις εν λόγω εταιρίες,  ότι… «τα τηλέφωνα δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε, το ενδιαφέρον είναι τεράστιο»!

Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό! Και αν δεν φροντίσει το κυβερνητικό επιτελείο που θα δώσει τις άδειες στις εταιρίες και στα πιστωτικά ιδρύματα που θα χρηματοδοτούν τον κοσμάκη να διαφυλάξει την διαδικασία χρηματοδότησης και να προστατέψει τους δανειολήπτες από τα «κοράκια», η πλειοψηφία θα βρεθεί ξανά καταχρεωμένη! Όλο αυτό μου θυμίζει το «λεφτά υπάρχουν», όπου μοίραζαν σε εκείνες τις «χρυσές εποχές» που κατέστρεψαν τη χώρα από διακοποδάνεια μέχρι δάνεια για να σε… θάψουν  και βούλιαξε ο τόπος, ενώ χιλιάδες σπίτια βγήκαν στο σφυρί ακόμα και για τρία χιλιάρικα! Οικονομολόγος δεν είμαι, αλλά είναι φως φανάρι τι πάει να συμβεί και με πόση προσοχή θα πρέπει να χειριστούν το ζήτημα του «ζεστού χρήματος» και οι ίδιοι οι επίδοξοι δανειολήπτες και ειδικά τα οικονομικά κυβερνητικά κουμάντα!

Γιατί σε τέτοιες εποχές που δεν κυκλοφορεί «ζεστό χρήμα», κάποιοι κάνουν πάντα την κρίση ευκαιρία με στόχο αν κερδοσκοπήσουν – σαφώς και δεν το κάνουν από την καλή τους την καρδιά- και κάποιοι αναγκάζονται να βάλουν το κεφάλι τους στο ντορβά μήπως και σωθούν!  Σκεφτείτε ότι ακόμα και οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ πουλήθηκαν σε ξένα funds με ότι αυτό συνεπάγεται!!! Τελεία! Και ο Σεπτέμβρης δεν απέχει πολύ από τον Ιούλιο, ένα τσιγάρο δρόμος είναι!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος