FOLLOW US: facebook twitter

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Εσείς θα πάτε Μέτσοβο για να σκεφτείτε;

Ημερομηνία: 19-12-2022 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Τα… όρη και τα βουνά θα πάρει λέει ο Κυριάκος – αντί να τα πάρουμε όλοι εμείς- για να σκεφτεί πότε θα κάνει εκλογές, αφού πρέπει κάποια στιγμή να την πάρει αυτήν την περιβόητη απόφαση όσο και να τον πονάει!  Ο κλοιός σφίγγει και μάλλον κατάλαβε ότι  δεν μπορεί επ’  άπειρον να στρογγυλοκάθεται στην ίδια καρέκλα και να μην θέλει με τίποτα να την αφήσει! Λες και μαζί με την πρωθυπουργία, του χαρίσανε και μια… logo δώρο! Ο καθαρός αέρας στο Μέτσοβο θα τον βοηθήσει να… συσκεφτεί με τον εαυτό του και να το πιεί τελικά το πικρό ποτήρι των εκλογών! ΠΑΣ Μέτσοβο, αντι για ΠΑΣ Γιάννινα με δυο παπούτσια πάνινα!

Άλλωστε η λέξη pass – εις την αγγλιστή- έχει γίνει τελευταία η αγαπημένη του! pass για τη βενζίνη , pass για το ρεύμα, pass για τα τρόφιμα τώρα, μιλάμε για γαλαντομία μεγάλη!  22 ευρώ το άτομο χοντρικά το food pass, 32 για ενα ζευγάρι με δυο παιδιά, άντε θα πάρουμε δυο κιλά κρέας και θα μας μείνουνε και για καραμέλες! Εμ καλά του είπε ο Αλέξης  «Κυρ Στεφανε θα το κάψουμε σήμερα», δανειζόμενος την κινηματογραφική ατάκα της Αλίκης Βουγιουκλάκη! Μωρέ θα το κάψουμε δεν λες τίποτα και δεν θα προλάβουμε να πάρουμε το εικοσάρι πριν τα Χριστούγεννα να μας κάνει τουλάχιστον τη γαλοπούλα δώρο! Αν και δεν το λες και τύχη να φας γαλοπούλα για το καλό του χρόνου από το “σόι”!

Άσε μερικοί που δεν καταλάβανε καλά με τον τρόπο που παρουσιάστηκε το food pass κι άκουγα χθες το βράδυ να λένε ότι θα πάρει το κάθε νοικοκυριό από…  220 ευρώ το μήνα και πάνω, αλλά όταν το μελετήσουνε το σχέδιο καλά θα δούνε ότι εννοούσε το 10% του 220, δηλαδή 22 ευρώ! Εξαρτάται  βλέπετε πώς το πουλάς το κάθε πράμα, μόνο που οι… ιθαγενείς τουλάχιστον απλά μαθηματικά ξέρουνε! Και η κούρσα των ανατιμήσεων τον τελευταίο χρόνο καταγράφει αυξήσεις ακόμα και στα βασικά είδη διατροφής, τουλάχιστον  από 15-25%, άρα για ποιο 10% μιλάμε δεν έχω καταλάβει!  Το δε Χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος θα είναι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν,  το ακριβότερο των τελευταίων 20 χρόνων και γι αυτό οι καταναλωτές περιορισμένου διαθέσιμου εισοδήματος, δηλαδή οι περισσότεροι από μας, εννοείται ότι θα περιορίσουνε σημαντικά τη  Χριστουγεννιάτικη δαπάνη!

Άρα, για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και γενικά τα έξοδα των Χριστουγέννων, θα πέσει γερός κόφτης από τα νοικοκυριά και ευτυχώς που ακόμα κρατάει ο καλός καιρός και περιορίζεται το κόστος της θέρμανσης, αλλά και η καλοκαιρία, καμιά βδομάδα ακόμα θα διατηρηθεί λένε οι μετεωρολόγοι. Πρωτοχρονιά θα κάνουμε μάλλον με καμιά δεκαριά βαθμούς κάτω γιατί τώρα έρχεται ο χειμώνας! Δεν τον αποφεύγουμε, μην κάνετε όνειρα, όπως δεν θα αποφύγει κι ο Μητσοτάκης τις εκλογές!  Όλα τα πράγματα έρχονται στην ώρα τους, νόμος! Άσε που εμείς δεν χρειάζεται να πάμε στο… Μέτσοβο για να σκεφτούμε! Σκεφτόμαστε και στο Κατάκολο, δεν έχουμε πρόβλημα! Τι λέτε; Έχoυμε;

  Άλλωστε τρία χρόνια τώρα, μόνο σκεφτόμαστε, δεν κάνουμε και τίποτα άλλο! Πως θα τα βγάλουμε πέρα, πώς θα πληρώσουμε το δάνειο, το ρεύμα, το ενοικιο, το σούπερ μάρκετ, τη βεζνίνη, το πετρέλαιο τα έξοδα των παιδιών, τρία χρόνια τώρα δεν κοιμόμαστε τα βράδια! Τι να μας κάνουνε τα προεκλογικά  ψιλικατζίδικα “δωράκια” ; Σταγόνα στον ωκεανό και πώς να τον διαβούμε! Ο ‘Τιτανικός” ότι πηρε μαζί του πήρε! Ας αφήσουμε λοιπόν τον Κυριάκο να ορειβατεί στο Μέτσοβο και τον Άδωνι να κουβαλάει τελάρα με…  μάπες στο Ρέντη κι εμείς πάμε γι άλλα ταξιδια, αληθινά!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος