FOLLOW US: facebook twitter

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Επιστροφή στην πραγματικότητα…

Ημερομηνία: 09-01-2023 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

«Επεράσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα, επεράσαμε όμορφα και τούτη τη χρονιά»  τραγουδάνε τα Ζουζούνια στο γνωστό παιδικό τραγουδάκι και νομίζω πως η χρονιά μας φέτος, η πολύ – πολύ δύσκολη.  έκλεισε κάπως έτσι , όπως κλείνουν πάντα οι γιορτές. Με μπόλικη… χρυσόσκονη που καλύπτει τη «μαυρίλα» όλης της χρονιάς δημιουργώντας την ψευδαίσθηση μιας επίπλαστης ευτυχίας, με διαρκείς επιδρομές στην κουζίνα και στις πιατέλες με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, με την ζυγαριά να…  ασθμαίνει μετά το γιορτινό δεκαπενθήμερο, με λιακάδα και καφέδες με  t-shirt  σε απόλυτα καλοκαιρινή διάθεση , με λίγη ανεμελιά γενικότερα, κάτι σαν διάλειμμα διαρκείας ! Και ναι, το είχαμε ανάγκη όλοι μας, να ξεχαστούμε αν και από την αρχή γνωρίζουμε ότι θα κρατήσει λίγο!

Επίλογος της  όλης της γιορτινής ψιλοκρεπάλης  οι … άδειες τσέπες μας, καθώς  τα καλάθια του σούπερ μάρκετ έβγαιναν φορτωμένα για τα γιορτινά τραπέζια και τα ρεβεγιόν που φέτος  τα διπλοπληρώσαμε λόγω της ακρίβειας! Κι έτσι το Δώρο εξανεμίστηκε -κυρίως για την απόλαυση του φαγητού-  χωρίς να το καταλάβουμε, αφού νοιώθαμε λίγο…  large και μπορεί και να το παρακάναμε αν και είχαμε υπολογίσει όλοι μας, να ψωνίσουμε τα απολύτως απαραίτητα. Καμιά φορά όμως παρασυρόμαστε όταν  τύχει να έχουμε κανένα ευρώ παραπάνω και λειτουργούμε παρορμητικά, μπορεί και αντιδραστικά, κόντρα στα όσα δύσκολα περνάμε, επιτρέποντας μια μικρή “πολυτέλεια” στον εαυτό μας και την οικογένειά μας, αν δηλαδή θεωρείται πολυτέλεια πλέον να έχουμε ένα γιορτινό τραπέζι με λίγο περισσότερα καλούδια από τα καθημερινά.

Κι ενώ αυτά έγιναν με τα είδη διατροφής, τα  εμπορικά καταστήματα  πέρα από τα καταστήματα  δώρων και τα παιχνιδάδικα που κάνανε χρυσές δουλειές – μείνανε ολίγον παραπονεμένα.  Κάτι γιατί το οικογενειακό εισόδημα δεν έφτασε για να καλύψει και αυτές τις ανάγκες, κάτι γιατί η  καλοκαιρία δεν δημιούργησε την ανάγκη να αγοράσουμε μπότες και παλτό για να υποδεχθούμε έναν χειμώνα που ακόμα δεν ήρθε  κι έτσι οι έμποροι περιμένουν από σήμερα τις εκπτώσεις να «ξεστοκάρουν» το απόθεμα για να μπει ρευστό στα ταμεία τους.  Με λίγα λόγια η χειμερινή μόδα και η Χριστουγεννιάτικη αγορά, πέρασε λίγο για αζήτητα και ο εμπορικός κόσμος είναι εμφανώς δυσαρεστημένος, γι αυτό και η νέα του αγωνία είναι να πάει καλά στις εκπτώσεις, όχι βέβαια για να ξεπουλήσει, ούτε να βγάλει κέρδη, αλλά τουλάχιστον να μπορέσει να αντικαταστήσει το εμπόρευμά του με τα ανοιξιάτικα.

Και η ζωή μετά τις γιορτές, είναι εδώ, με  επιστροφή στην πραγματικότητα και ας μην ξεχνάμε ότι από σήμερα ανοίγουν τα σχολεία, όπου  γρίπη και κορονοϊός κάνουν… πάρτι και οι μαθητές είναι η  πιο ευάλωτη ομάδα για την διασπορά των ιώσεων. Και οι γρίπες ξεκίνησαν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά,  ο μισός πληθυσμός της χώρας υποδέχθηκε τη νέα χρονιά με το θερμόμετρο αγκαλιά και μια στοίβα χαρτομάντιλα για το συνάχι! Γιατί από φάρμακα, ούτε λόγος! Είναι τέτοια η έλλειψη κυρίως σε αντιβιοτικά και αντιπυρετικά που πρέπει να είσαι τυχερός και να πέσεις πάνω στο… απόθεμα για να προμηθευτείς ένα κουτί. Όσο για 10 μέτρα του Πλεύρη, οι φαρμακοποιοί λένε ότι δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα.  Σε αυτή τη χώρα πλέον το μόνο γιατρικό κατάντησε να είναι η… αυτόϊαση χωρίς πρωτοβάθμια περίθαλψη με ένα ΕΣΥ διαλυμένο και τώρα χωρίς φάρμακα. Πλέουμε με βάρκα την ελπίδα και μια ευχή μόνο: Περαστικά μας!!  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος