FOLLOW US: facebook twitter

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Χριστούγεννα αγκαλιά με τον ιό!

Ημερομηνία: 22-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Αρθρογραφία, Νέα, Υγεία

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Αγκαλιά με τον κορονοϊό θα βγάλουμε όπως όλα δείχνουν και ίσως με περισσότερο ζόρι και τρίτο ουσιαστικά χειμώνα περνώντας το κατώφλι του 2022, αφού η πανδημία μπορεί να έκανε την εμφάνισή της στη Ελλάδα στα τέλη Φλεβάρη του 2020, αλλά και τότε ήταν ακόμα χειμώνας, άρα ημερολογιακά δεν έχει και πολύ σημασία ο χρόνος, δύο μήνες πάνω, δύο μήνες κάτω, πάμε ολοταχώς για την 3η χρονιά. Βέβαια είχαμε προλάβει να περάσουμε ελεύθερα Χριστούγεννα το 2019 μπαίνοντας στο δύσκολο 2020. Από εκείνη τη χρονική στιγμή όμως και μετά, περάσαμε σε μια νέα πραγματικότητα που είχε τα πολύ ζόρικα πάνω της και τα πιο εύκολα κάτω της στο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, όταν δύο καλοκαίρια στη σειρά ανοίξαμε άνευ όρων για να μπουν οι ορδές των τουριστών!

Η κυβέρνηση βεβαίως το είδε ως μέτρο αναγκαστικής επιβίωσης ενάντια στην σοβαρή πιθανότητα ολικής κατάρρευσης της οικονομίας και για να μην είμαστε άδικοι, με τον ίδιο τρόπο το αντιμετώπισε και ένα πολυ μεγάλο μέρος της βιομηχανίας του τουρισμού, της εστίασης και του εμπορικού κόσμου που είχαν πληγεί θανάσιμα από την πανδημία, όπως και η πλειοψηφία των πολιτών που ζητούσε χαλάρωση για να αναπνεύσει από τα διαδοχικά λοκ ντάουν. Δεν ξέρω πια αν αυτή τη στάση την πληρώνουμε τώρα, με το επόμενο αδυσώπητο κύμα πανδημίας , αφού κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση αν και η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο ενός γενικού λοκ νταουν αφού τα κρατικά ταμεία δεν μπορούν να το υποστηρίξουν οικονομικά, αν και η πανδημία εξαπλώνεται ραγδαία. Οι ειδικοί φαίνεται όμως να αφήνουν ένα τέτοιο “παραθυράκι” ανοιχτό!

Προς το παρών, πάμε ολοταχώς για μια περίοδο γιορτών που θα δυσκολέψει κυρίως τη ζωή των ανεμβολίαστων αλλά και γενικότερα την οικονομική ζωή του τόπου, αν υπολογίσει κανείς ότι η κατηγορία αυτή αφορά επιεικώς πάνω από το 60% του πληθυσμού! Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει πιάσει ταβάνι, ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται ξανά, όπως και των διασωληνωμένων με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ξανά να καταρρεύσει το εθνικό σύστημα υγείας το οποίο παρά τα όσα ζήσαμε η κυβέρνηση δεν φρόντισε να θωρακίσει αλλά τρέχει πάλι τελευταία στιγμή με “μπαλώματα’ να σώσει την κατάσταση, γιατί πάθαμε, αλλά δεν μάθαμε!

Έχει ξεχάσει όπως φαίνεται τα δικά της λάθη που μας έχουν φέρει σε αυτό το σημείο όπως είναι οι παλινωδίες της στη διαχείριση της πανδημίας, οι αμφιλεγόμενοι και ενίοτε αντιφατικοί περιορισμοί που υιοθέτησε, το άκαιρο μήνυμα χαλάρωσης πριν από το καλοκαίρι και το διάπλατο άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού χωρίς εκτεταμένους ελέγχους και πολλά άλλα. Και ως ύστατη επιλογή χρησιμοποιεί πολύ αυστηρά έως τιμωρητικά θα έλεγα μέτρα για τους ανεμβολίαστους με στόχο να τους πείσει να εμβολιαστούν, πράγμα που δεν βλέπω να πετυχαίνει και πολύ. Αντιθέτως έχει δημιουργήσει μια φοβερή πόλωση, όπου ο πληθυσμός έχει χωριστεί σε δύο μπλοκ, εμβολιασμέων και ανεμβολίαστων με συγκρουσιακές και διχαστικές τάσεις. Και δεν μιλάω για τους κατευθυνόμενους «αρνητές» που επικαλούνται διάφορες μπούρδες που έχουν πάρει φαλάγγι ακόμα και τους απογραφείς, αυτή η κατηγορία είναι ξεχωριστή και κατ’ εμέ απαράδεκτη.

Ωστόσο επειδή προσωπικά πιστεύω ότι στη ζωή δεν υπάρχουν αδιέξοδα και ο πανικός που σπείρουν δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με πανικό, αφενός η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει πολιτικές και να πάψει να κουνά μόνο το δάχτυλο και αφετέρου ας φροντίσει ο καθένας από μας να πάρει την ευθύνη του σε ότι αφορά τον εμβολιασμό. Μας τσεκάρουν και μας ελέγχουν από παντού, είμαστε άπαντες φακελωμένοι, πάρτε το είδηση, δεν περιμένουν να το κάνουν με το εμβόλιο!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος