FOLLOW US: facebook twitter

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Αγωνία για ένα… voucher!

Ημερομηνία: 25-07-2022 | Συντάκτης:

Ὅπου καὶ νὰ ταξιδέψω ἡ Ἑλλάδα μὲ πληγώνει
παραπετάσματα βουνῶν ἀρχιπέλαγα γυμνοὶ γρανίτες…
τὸ καράβι ποὺ ταξιδεύει τὸ λένε ΑΓΩΝΙΑ 937.

Γιώργος Σεφέρης


Όλη η Ελλάδα το καλοκαίρι κρατά μια βαλίτσα. Μια βαλίτσα όνειρα θερινών διακοπών για μέρη μακρινά κι ονειρεμένα και μια ελπίδα ότι δεν μπορεί τούτο το καλοκαίρι θα μπορέσω να κάνω το… ταξίδι που χρόνια μπορεί να σχεδιάζω στους χάρτες του μυαλού μου και μέχρι να τελειώσει ο Αύγουστος, ακόμα σχεδιάζεις κι ακόμα ελπίζεις! Στο τέλος βολεύεσαι στην καλύτερη περίπτωση με ένα διήμερο σε ένα γειτονικό νησί η σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι σε απόσταση 100 χιλιομέτρων το πολύ, με το voucher «Tουρισμός για όλους” – αν εν τέλει κληρωθείς- και οι χάρτες μπαίνουν ξανά στη… ναφθαλίνη! Στο τέλος μπορεί και να καταλήξεις πάλι στο… χωριό για καμιά βδομάδα και ευχαριστημένος να’ σαι!

Γιατί όσο και να … ξεντώνεις τον οικογενειακό προϋπολογισμό, διακοπές όπως τις ονειρεύεσαι, μέσα δεν χωρούν! Κάτι η ακρίβεια, κάτι οι βενζίνες και το ρεύμα, κάτι τα απρόοπτα, που να βάλεις ένα φράγκο στην άκρη! Γι αυτό και είχαμε ρεκόρ αιτήσεων για το «Τουρισμός για Όλους» μέσα στις λίγες μόνο μέρες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου έσπευσαν να συμμετάσχουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες και κυρίως νέοι άνθρωποι που με το εκατοπενηντάρι δεν πρόκειται να σωθούν αλλά θα πληρώσουν σκέφτηκαν ένα κρεβάτι για να κοιμηθούν! Γιατί φυσικά το “κουπόνι” δεν φτάνει για τίποτα άλλο πέρα από έναν ύπνο! Έτσι μας κατάντησαν, να περιμένουμε το πενιχρό “επίδομα” διακοπών για να…. σαλπάρουμε και να τους λέμε κι από πάνω ευχαριστώ!

Και οι “εκλεκτοί” βεβαίως είναι λίγοι. Γι αυτό μετά τη βροχή καταγγελιών για εμπαιγμό των πολιτών, που έμειναν εκτός του προγράμματος, ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε προχθές να ανακοινώσει τον διπλασιασμό των δικαιούχων που συνολικά ανέρχονται σε 400.000 και με μια διευκρίνηση. Τα νέα 200.000 ψηφιακά voucher, όσων δεν θα κληρωθούν με την πρώτη πάνε για Σεπτέμβρη με τα… πρωτοβρόχια! Με λίγα λόγια σου δίνει ένα πενιχρότατο επίδομα και σου κανονίζει και πότε θα πας διακοπές με “διαβατήριο” 150 ευρώ! Και επιχαίρει η κυβέρνηση και προεκλογικά στα πεπραγμένα της, θα καμαρώνει ότι μας έστειλε και διακοπές, όταν θα “πουλάει” για μια ψήφο την λογική των “επιδομάτων”, βάζοντας την κληρωτίδα τη ζωή μας!

Και εν τέλει, για ποια επιδόματα κάνουν λόγο, αυτά είναι απλώς μια σταγόνα στον ωκεανό εκείνων που μας έχουν κλέψει τον τελευταίο χρόνο μέσα από τους λογαριασμούς του ρεύματος, τις βενζίνες και τις ανατιμήσεις των πάντων κι όχι μόνο των βασικών προϊόντων του σούπερ μάρκετ! Το “φέρτε πίσω τα κλεμμένα” που επικράτησε ως σύνθημα στις πορείες των Αγανακτισμένων, τώρα επιστρέφει πιο έντονο από ποτέ! Δεν μπορεί να πλήρωσα ρεύμα ένα χιλιάρικο και να μου επιστρέφεις πίσω ένα πενηντάρι και να κάνεις και… πάρτι, η να πληρώνω 200 ευρώ βενζίνη το μήνα για τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις μου και να μου επιστρέφεις 50 ευρώ το τρίμηνο!

Γιατί για να είμαστε ακριβείς, μου τα επιστρέφεις, δεν μου τα χαρίζεις, για να κατευνάσεις τη λαϊκη οργή!!! Μόνο που όταν τελικά φτάνεις στο ταμείο για να λάβει τις “επιστροφές” και διαπιστώνεις ότι είναι απλώς ψίχουλα για να… ταϊσεις τα περιστέρια, η οργή μεγαλώνει ακόμα περισσότερο! Το ζητούμενο λοιπόν είναι να πάψουν να με κλέβουν! Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση και δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν “όπλα” στην προεκλογική φαρέτρα της κυβέρνησης! Λίγα μαθηματικά, πάει στο καλό, τα μάθαμε στο σχολείο για να μπορούμε να κάνουμε υπολογισμούς!!! Δεν νομίζω πως αξίζουμε ως λαός τόση αγωνία για ένα… voucher!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος