FOLLOW US: facebook twitter

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Αχ! Καημένε Χατζηπετρή!

Ημερομηνία: 31-01-2022 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Μετά από κάθε μεγάλη καταστροφή, είτε είναι φωτιά, είτε είναι κακοκαιρία, είτε είναι σεισμός, μόλις περάσει η μεγάλη… μπόρα, μπαίνει πάντα το μεγάλο ερώτημα για το ποιός φταίει, με ένα απίστευτο αλλά πανομοιότυπο γαϊτανάκι ευθυνών. Και που καταλήγουμε; παραφράζοντας λίγο τον Λουκιανό Κελαηδόνη στο ίδιο πάντα συμπέρασμα: “Δεν φταίμε εμείς, δεν φταίει κανείς, δεν φταίνε ούτε οι άλλοι. Δεν φταίμε εμείς, δεν φταίει κανείς. Για όλα φταίει… μόνο ο Χατζηπετρής”! Ναι αυτός ο άτιμος ο Χατζηπετρής τα κάνει όλα και είναι πάντα ο μοναδικός φταίχτης! Αν ντρέπονται; Όχι, δεν ντρέπονται. Καμία ντροπή, κανένα φιλότιμο!

Και μέσα σ’ αυτόν τον κακό χαμό, όπου χρειάστηκε τρεις μέρες στη βουλή να μιλήσουν 230 βουλευτές και υπουργοί για να καταλήξουμε στο… παραπάνω συμπέρασμα, είπε κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το εξής αμίμητο στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας: « Το σημαντικό, όπως σας είπα, είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να γινόμαστε καλύτεροι’! Λες και οι έλληνες τον εξέλεξαν πρωθυπουργό για να κάνει πειράματα και ασκήσεις… αυτοβελτίωσης στου κασιδιάρη το κεφάλι! Αλλά ακόμα και σε αυτό απέτυχε! Γιατί ούτε μάθαμε από τα λάθη μας, ούτε καλύτεροι γίναμε, ούτε και στο μέλλον αυτό θα συμβεί, γιατί σε θαύματα δεν ελπίζουμε!

Και απολογούμενος ο Χρήστος Στυλιανίδης, “ομολόγησε” και μια πικρή αλήθεια που πάντα κρύβεται πίσω από μια καταστροφή. “Υπήρχε σχέδιο αλλά δεν υλοποιήθηκε γιατί υπήρχε έλλειψη συντονισμού. Η ασάφεια και η έλλειψη συντονισμού της κεντρικής κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση” και όχι μόνο της αυτοδιοίκησης θα συμπλήρωνα. Γιατί τα καταστροφικά αποτελέσματα της έλλειψης συντονισμού τα έχουμε δει στην πράξη . Έτσι κάηκε η Ολυμπία και η Ηλεία το 2007, έτσι ξανακάηκαν τα χωριά της Ολυμπίας το 2021 και η Ολυμπία σώθηκε την τελευταία στιγμή αφού έπεσε πάνω της όλος ο κρατικός μηχανισμός για να αποφύγουν την παγκόσμια ξεφτίλα, έτσι πνίγονται στις λάσπες από τις πλημμύρες ολόκληρες πόλεις, περιουσίες και νοικοκυριά! Και ούτε μάθαμε από τα λάθη μας κ Πρωθυπουργέ, ούτε καλύτεροι γίναμε!

Εδώ αναζητώντας ευθύνες, προσπαθούν να τα ρίξουν τώρα στους μετεωρολόγους που δεν προέβλεψαν όπως άφησε να εννοηθεί το μέγεθος των έκτακτων καιρικών φαινομένων που αν ήταν προβλέψιμα δεν θα λέγονταν και έκτακτα! Σε βίντεο που μου έστειλαν το Σάββατο το πρωί για το πως προετοιμαζόταν η Νέα Υόρκη για την έλευση της μεγάλης χιονοθύελλας, δύο μερόνυχτα όχι μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά ακόμα και στις συνοικίες, αλατιέρες έριχναν τόνους αλατιού στους δρόμους και τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρισκόταν σε παράταξη για να επέμβουν σε περίπτωση αποκλεισμού! Εδώ είδατε εσείς κάτι αντίστοιχο στην Αθήνα, είδατε καμία αλατιέρα ή κανέναν εκχιονιστικό σε ετοιμότητα; Ποια προετοιμασία είχε γίνει στην πρωτεύουσα από τον κρατικό μηχανισμό; Καμία!

Τι να τις κάνουμε λοιπόν εκ των υστέρων τις συγνώμες που δεν έχουν καμία ταπεινότητα, καμία έστω αληθοφάνεια, αλλά αντιθέτως κρύβουν μια καλά μεταμφιεσμένη αλαζονεία και που επαναλαμβάνονται μάλιστα ελαφρά τη καρδία σε κάθε αποτυχημένη διαχείριση κρίσης; Παύουν τότε να έχουν και νόημα. Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω μέλι λέει ο σοφός λαός και κάτι παραπάνω ξέρει, γιατί γνωρίζει ότι στο τέλος θα του φορτώσουν κι από πάνω την “ατομική ευθύνη”! Σου λέει τι ήθελες άνθρωπέ μου να βγεις τσάρκα μέσα στο χιονιά; Να κάτσεις σπίτι σου να δεις καμιά ταινία στο Νετφλιξ, τώρα που έμαθες το κόλπο με την πανδημία δεν θα χαλάσεις τις συνήθειες σου. Άρα φταίς ή όχι; Φταις! Φταις! Να που αργήσαμε, αλλά βρήκαμε λοιπόν το φταίχτη!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός ΠύργοςΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΓΓΕΛΙΑ