FOLLOW US: facebook twitter

Ημερίδες στο 2ο Δημοτικό Πύργου: Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός- Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση

Ημερομηνία: 21-11-2022 | Συντάκτης:

Δυο εξαιρετικές ημερίδες σήμερα και την Τετάρτη

  • Συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Δυο εξαιρετικές ημερίδες που απευθύνονται σε γονείς, θα πραγματοποιήσει σήμερα και την Τετάρτη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου στο χώρο του σχολείου, σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού” με ομιλήτρια την κ. Ιωάννα Γκίκα, Ψυχολόγο (Msc) τους Οργανισμού.

Σήμερα Δευτέρα  λοιπόν, από τις 18.00-20.00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ομιλία με θέμα “Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός- αναγνώριση και αντιμετώπιση”. “Μαμά να τον χτυπήσω κι εγώ;”, “Δεν αντέχω άλλο μπαμπά, δεν θέλω να ξαναπάω σχολείο”, δύσκολες φράσεις ειδικά οταν σχετίζονται με συμπεριφορά άλλων παιδιών απέναντι στο παιδί μας. Τι μπορείς να απαντήσεις; Πως μπορείς να αντιδράσεις; Ποια είναι η δική μας ευθύνη για τις συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο; Πως θέτουμε όρια στα παιδιά μας; Σε αυτές τις ερωτήσεις θα προσπαθήσει να απαντήσει η ψυχολόγος από το Χαμόγελο.

Την Τετάρτη, απο τις 18.00 έως τις 20.00 η κ. Γκίκα θα αναπτύξει το θέμα “Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση”. Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά 1 στα 7 κορίτσια και 1 στα 25 αγόρια θα κακοποιηθούν ή παρενοχληθούν σεξουαλικά μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Πως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση προλαμβάνει την κακοποίηση; Ποιος είναι ο ρόλος των γονέων; Υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να μιλήσω στο παιδί μου; Από που έρχονται τα παιδιά; Στόχος της συγκεκριμένης ομιλίας είναι να ενημερωθούν οι γονείς για τρόπους ενίσχυσης της εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους σε ότι αφορά θέματα σεξουαλικότητας καθώς και να δίνουν απλές συμβουλές για να τα θωρακίσουν απέναντι σε κάθε κίνδυνο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος