FOLLOW US: facebook twitter

Διαδικτυακή Ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας για τον Τουρισμό Κρουαζιέρας με θέμα: «Η Κρουαζιέρα μετά την πανδημία»

Ημερομηνία: 26-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Ποια η τρέχουσα κατάσταση και ποιες οι αναπτυξιακές προοπτικές της κρουαζιέρας, μετά την επανεκκίνηση του κλάδου;

Ποια είναι τα πρωτόκολλα και οι δράσεις που θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε τη σύνδεση με την τοπική επιχειρηματικότητα;

Πώς θα προσελκύσουμε περισσότερη κρουαζιέρα;

Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν κοινό και  ομιλητές κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας για τον τουρισμό κρουαζιέρας, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηλείας την Πέμπτη, 27 Μάϊου και ώρα 17:30 – 19:30.

Στο διάλογο θα συμμετέχουν εκλεκτοί προσκεκλημένοι με βαθιά γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο της κρουαζιέρας, όπως (αλφαβητικά):

  • η Δρ. Φαίη Μακαντάση, Επικεφαλής Ερευνών στη διαΝΕΟσις.

Η κα Μακαντάση διδάσκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, έχει ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και έχει συγγράψει και επιμεληθεί επιστημονικά κοινωνικοοικονομικές μελέτες που αφορούν την Ελλάδα και την έξοδο της χώρας από την κρίση.

  • ο κ. Ιωάννης Μπράς, Διευθύνων Σύμβουλος της Five Senses Consulting

Ο κ. Μπράς έχει εργασθεί στην ανάπτυξη ακινήτων, εμπορικών κέντρων και νέων επενδυτικών έργων, καθώς και στην παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών Project Management. Για έξι χρόνια ήταν επικεφαλής του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος στην Ένωση Λιμένων Ελλάδος. Έχει σημαντική εμπειρία στον τομέα της ανάπτυξης προορισμών και καινοτόμων υπηρεσιών κρουαζιέρας με 21 βραβεία στο ενεργητικό του. Είναι εξωτερικός σύμβουλος του Υπουργού Τουρισμού για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη των Ευρωπαϊκών και των Ελληνικών πρωτοκόλλων για την επανέναρξη της κρουαζιέρας. Σήμερα βοηθά πάνω από 30 λιμάνια σε όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη τους και τις διαδικασίες επανεκκίνησης τους (Cruise ReStart).

  • η κα Κρύση Παλάση, από τη CTM Hellas

H κα Παλάση ασχολείται συστηματικά με τον κλάδο της κρουαζιέρας από το 1981, όταν ξεκίνησε την καριέρα της ως European Sales Manager της Royal Cruise Line, εταιρείας που πρόσφερε διεθνές προϊόν υψηλής πολυτέλειας κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ. Η κα Παλάση λειτούργησε, μεταξύ άλλων, ως σύνδεσμος μεταξύ των γραφείων Πειραιά και San Francisco, συνεργάστηκε με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες και γραφεία marketing κρουαζιέρας των ΗΠΑ και ασχολήθηκε με την στρατηγική πωλήσεων, το «λανσάρισμα» νέων προϊόντων και την οργάνωση προώθησης. Το 1989 που η Royal Cruise Line πέρασε στην κατοχή της Kloster (Norwegian Cruise Line), η κα Παλάση ανέλαβε Director of Passenger Operations.  Το 1996 η κα Παλάση ίδρυσε μαζί με τον Πάνο Σωτηρίου την CTM Hellas, ενώ το 1998 συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία ενός κομβικού homeport κρουαζιέρας στο Κίελο. Εκτός από προσφορά υπηρεσιών ειδικού συμβούλου, ασχολείται με τις πωλήσεις ξένων ναυπηγείων και η εταιρεία της συνεργάζεται με μεγάλο διεθνές γραφείο brokering για αγοραπωλησίες επιβατηγών πλοίων.

Τοποθετήσεις θα κάνουν οι κ.κ. :

  • Κωνσταντίνος Νικολούτσος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας
  • Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Δήμαρχος Πύργου και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου
  • Ιωάννης Λέντζας, Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης
  • Γεώργιος Γεωργιόπουλος, Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας
  • Νικόλαος Ζαρόκωστας, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας
  • Διονύσιος Μπουλούτας, Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ηλείας, αρμόδιος για την Κρουαζιέρα

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή εκδήλωση, να σχολιάσετε και να θέσετε τις ερωτήσεις σας στη συζήτηση μέσω YouTube και Facebook, ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:

YouTube

 

Facebook: https://www.facebook.com/iliachamber/

Για περαιτέρω πληροφορίες καθώς και για γραπτές ερωτήσεις που θέλετε να υποβάλλουμε προς τους ομιλητές, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω:

Email: dimitrios.f.bakalis@gmail.com , κ. Δημήτριος Μπακάλης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος