FOLLOW US: facebook twitter

Ημερίδα για τις νέες τεχνολογίες στη σύγχρονη γεωργία

Ημερομηνία: 05-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

agrotes-neoi2

Αύριο στο Λαζαράκειο από το ΤΕΙ Αμαλιάδας

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση ημερίδα διοργανώνει το τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Αμαλιάδα, με τίτλο «Adapt2Change: Νέες τεχνολογίες στη σύγχρονη γεωργία – Τεχνολογίες παραγωγής θερμοκηπιακών προϊόντων με μειωμένες εισροές». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 19.30 στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

Η Ημερίδα εντάσσεται στα πλαίσια του έργου «Adapt2Change» (Προσαρμογή της γεωργικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στους περιορισμένους υδατικούς πόρους) το οποίο έχει στόχο την επίδειξη της ικανότητας προσαρμογής της γεωργικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στην περιορισμένη παροχή υδατικών πόρων και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Με δεδομένο πως η λειψυδρία και η ρύπανση των υδάτων είναι μια περιβαλλοντική απειλή που επηρεάζει μεγάλα τμήματα της Ευρώπης, το «Adapt2Change» φιλοδοξεί να προωθήσει βιώσιμες γεωργικές πρακτικές που να μπορούν να εφαρμοστούν από όλους τους αγρότες, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των καλλιεργειών υπό κάλυψη.

Στην υλοποίηση του έργου συμμετέχουν το ΤΕΙ Θεσσαλίας (επικεφαλής εταίρος), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Πειραιά, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών Κύπρου, το KEK Ευρωπληροφόρηση Α.Ε. και η ICON Group Τεχνική ΕΠΕ.

Ομιλητές θα είναι ο κ. Γιώργος Σαλάχας, Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με θέμα «Καινοτόμες τεχνολογίες παραγωγής στο θερμοκήπιο- Υδροπονία, Αεροπονία, NFT» και ο κ. Κωνσταντίνος Κίττας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα «Τεχνολογίες ρύθμισης του κλίματος των θερμοκηπίων – Η περίπτωση του κλειστού θερμοκηπίου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος