FOLLOW US: facebook twitter

«Ημέρες Σταδιοδρομίας»: Γόνιμος διάλογος σε Ζαχάρω & Λεχαινά

Ημερομηνία: 14-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

-Δήμητρα Σκαλτσά: «Συγχαρητήρια στην εφημερίδα «Πρωινή» για τις πολύτιμες συμβουλές από ειδικούς σε κρίσιμα θέματα»

Σε ένα ιδιαίτερα ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι δύο πρώτες από τις 7 Ημερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Ημέρες Σταδιοδρομίας» που διοργανώνει η Εφημερίδα «Πρωινή» μαζί με την Αέναον ΚοινΣΕπ.
Η μικρή «περιοδεία» επαγγελματικού προσανατολισμού στην Ηλεία με κεντρικό ομιλητή τον κ. Σπύρο Ζαφειρόπουλο, της εταιρείας Orientation – Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας, είχε ως πρώτους σταθμούς τη Ζαχάρω και τα Λεχαινά.
Η προσέλευση μαθητών και γονέων ήταν παραπάνω από ικανοποιητική, ενώ η συμμετοχή τους κατά τη διάρκεια των ημερίδων ήταν ενθουσιώδης. Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα να τεθούν αρκετά ερωτήματα από τους συμμετέχοντες και ακολούθησε ένας πολύ γόνιμος διάλογος.

Τέλος, όλοι οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν συμμετοχή στο διαγωνισμό με βραβείο ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητή Λυκείου αξίας €100, οι νικητές του οποίου θα ανακοινωθούν με το πέρας των ημερίδων.

H Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού Ζαχάρως κα Δήμητρα Σκαλτσά που παρευρέθηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στην ημερίδα στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως δήλωσε πως «επρόκειτο για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διεύρυνε τους ορίζοντες των μαθητών και τους βοήθησε να σκεφτούν πιο σφαιρικά για τις επαγγελματικές επιλογές που έχουν, αλλά και τις εναλλακτικές διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν.

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι πολύτιμος για τους μαθητές του Λυκείου οι οποίοι καλούνται να επιλέξουν επαγγελματικό πεδίο στη νεαρή και τρυφερή αυτή ηλικία.

Ο ομιλητής, κύριος Σπύρος Ζαφειρόπουλος, με προσηνή τρόπο, έδωσε συμβουλές και πληροφορίες στους παρευρισκόμενους, μαθητές και γονείς, τονίζοντας πως η αρχική επιλογή των σπουδών δεν χρειάζεται να είναι δεσμευτική και ότι ποτέ δεν είναι αργά για τη λήψη μιας συνειδητής απόφασης για τη μελλοντική επαγγελματική πορεία.

Συγχαίρω την εφημερίδα «Πρωινή» για την εξαιρετική πρωτοβουλία να διοργανώσει τις «Ημέρες Σταδιοδρομίας» σε όλους τους δήμους, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να λάβουν πολύτιμες συμβουλές από ειδικούς σε κρίσιμα θέματα, όπως αυτό των επαγγελματικών προοπτικών, της διαχείρισης του άγχους, της οργάνωσης της μελέτης και πολλά άλλα που τέθηκαν στην ημερίδα».

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Λεχαινών και υπεύθυνος λειτουργίας του Cine Άστρον κ. Διονύσης Παναγιώταρος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μόνο ωφέλιμες μπορεί να είναι για τους μαθητές και την περιοχή γενικότερα, ενώ ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας τόνισε πως η ημερίδα θα πρέπει να επαναληφθεί στο μέλλον προκειμένου να ενημερωθεί ακόμα μεγαλύτερος αριθμός μαθητών και γονέων.

Οι επόμενες προγραμματισμένες ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι «Ημέρες
Σταδιοδρομίας» είναι: 

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022, 18:30 – Γαστούνη – Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο
Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022, 11:00 – Κρέστενα – Αίθουσα Μαθητικής Εστίας
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022, 11:00 – Αρχαία Ολυμπία – Δημαρχείο 

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022, 18:30 – Πύργος – Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας
Ηλείας
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022, 18:30 – Αμαλιάδα – Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ήλιδας

Με την υποστήριξη των φορέων
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Πύργου, Δήμος Ήλιδας, Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας,
Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Δήμος Ζαχάρως, Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Δήμος
Πηνειού

Μέγας Χορηγός
ΙΕΚ euroteam


Χορηγοί
φροντιστήριο Mathisis, φροντιστήριο κύβος, φροντιστήρια Βόλλαρης, φροντιστήριο
Ιδιαίτερο, φροντιστήριο ΟΡΜΗ, φροντιστήριο-σπουδαστήριο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ

Παρακολουθήστε το teaser:

Εγγραφείτε στη φόρμα:
Πραγματοποιήστε εγγραφή στις εργασίες της Ημερίδας «Ημέρες Σταδιοδρομίας» για να
λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικές με τον επαγγελματικό προσανατολισμό καθώς επίσης και
για σχετικές εκδηλώσεις. Με την εγγραφή σας λαμβάνετε μέρος στο διαγωνισμό με
βραβείο ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητή
Λυκείου αξίας €100.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1DaDnlBRHgjb2aqOrbEIGHxtHusXMilFUSCCT
RUUqGPFi0w/viewform


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος