FOLLOW US: facebook twitter

«Ημέρες Καριέρας»: Γεφυρώνουμε την εργασία στην Ηλεία

Ημερομηνία: 06-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα


-Η πρώτη εκδήλωση σύζευξης επιχειρήσεων & υποψηφίων εργαζομένων στις 9 & 10 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της ΠΕ Ηλείας


H εφημερίδα Πρωινή υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου και το Επιμελητήριο Ηλείας και με την συμβολή της ΚοινΣΕπ Αέναον, καθώς και της Orientation-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας, διοργανώνει την εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας» με επίκεντρο την απασχόληση στον Νομό Ηλείας. Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Σπύρος Ζαφειρόπουλος, MSc, MA. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και έχει ως στόχο να αποτελέσει το σημείο σύζευξης μεταξύ επιχειρήσεων και υποψηφίων εργαζομένων ή και αποφοίτων που αναζητούν πρακτική άσκηση στο Νομό Ηλείας.

Τα δεδομένα που έχει διαμορφώσει η πανδημία στην αγορά εργασίας έχουν μεταβληθεί ριζικά και πρέπει όλοι οι εταίροι να αναπροσαρμόσουν τα σχέδιά τους και να εκσυγχρονίσουν τα εργαλεία τους. Ταυτόχρονα, δεκάδες έρευνες έχουν δείξει πως η αναζήτηση εργασίας επιβαρύνει υπέρμετρα την ψυχολογική κατάσταση των υποψήφιων εργαζομένων, καθώς οι κρατικοί φορείς εργασίας, παρά τις επιμέρους προσπάθειες με διάφορα προγράμματα, δεν καταφέρνουν να δώσουν αποτελεσματικές λύσεις στη σύνδεση των επιχειρήσεων που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό με τους ανέργους που αναζητούν την κατάλληλη εργασία.

Η κατάσταση αυτή είναι ακόμα πιο επιβαρυντική για τους νεότερους και για όσους επιχειρούν για πρώτη φορά να μπουν στην αγορά εργασίας, γι’ αυτό και η συγκεκριμένη εκδήλωση θα έχει και το χαρακτήρα Ημερίδας, όπου εκπρόσωποι επιχειρήσεων του Νομού θα παρουσιάσουν μέσα από ομιλίες την επιχειρηματική τους δραστηριοποίηση, καθώς και τις ευκαιρίες απασχόλησης και πρακτικής άσκησης που προσφέρουν.

Οι παρευρισκόμενοι επισκέπτες θα επωφεληθούν μέσα από την παρακολούθηση στοχευμένων σεμιναρίων που σχετίζονται με την αναζήτηση εργασίας και την προετοιμασία τους για την είσοδο στην αγορά εργασίας. Επίσης, θα τους δοθεί η δυνατότητα να δώσουν το βιογραφικό τους σε ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, αλλά και να ενημερωθούν για το πώς συντάσσεται ένα καλό βιογραφικό, πώς αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχίας σε μια συνέντευξη και για τις δεξιότητες που απαιτούνται στην αγορά εργασίας.

Η κάθε επιχείρηση θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το αντικείμενο απασχόλησής της και να προσελκύσει άμεσα ενδιαφερόμενους για να καλύψουν τις θέσεις εργασίας ή πρακτικής άσκησης που προσφέρει, αλλά και να αποκτήσουν ολοκληρωμένη και καθαρή εικόνα για το εργατικό δυναμικό της Ηλείας, τις ικανότητες και τις δεξιότητες που αυτό έχει. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της οικονομίας, με έμφαση σε κλάδους αιχμής για τον νομό, όπως ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας, η εστίαση και ο τουρισμός, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες οι επιλογές των ενδιαφερόμενων για την εξεύρεση εργασίας.

Με τις Ημέρες Καριέρας φιλοδοξούμε να συμβάλουμε στη βελτίωση της προσβασιμότητας στην αγορά εργασίας, στην αύξηση της απορρόφησης εργαζομένων σε όσο το δυνατόν καλύτερες θέσεις εργασίας, καθώς και στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Ηλείας, προκειμένου να μπορούν να εντοπίζουν γρήγορα και αποτελεσματικά τους εργαζόμενους που ταιριάζουν στις προδιαγραφές τους.

👉 Αν θέλετε να πάρετε μέρος στις Ημέρες Καριέρας και να έχετε την ευκαιρία να δώσετε το βιογραφικό σας σε εταιρείες που αναζητούν προσωπικό στην Ηλεία για εργασία ή πρακτική άσκηση αλλά και να δηλώσετε συμμετοχή στα 2 εργαστήρια δεξιοτήτων αναζήτησης εργασίας, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:
https://forms.gle/oJ8YJBxW3k94oaMDA

👉 Αν είστε εκπρόσωπος κάποιας εταιρείας ή οργανισμού και επιθυμείτε να συμμετάσχετε, μπορείτε να συμπληρώσετε αυτή τη φόρμα:
https://forms.gle/s938RnvB1kdfF6kV7

🎯 Η εκδήλωση απευθύνεται σε ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας, οι οποίοι αναζητούν εργασία ή πρακτική άσκηση ή απλώς επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην αναζήτηση εργασίας, καθώς και σε επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό για εργασία ή πρακτική άσκηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στο χώρο.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας, όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές σχετικά με τον Covid-19.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος