FOLLOW US: facebook twitter

Ηλικιωμένη βρέθηκε με κορονοϊό στο Γηροκομείο «Αγ. Χαράλαμπος»

Ημερομηνία: 24-05-2021 | Συντάκτης:
Αρνητικά όλα τα τεστ του ΕΟΔΥ στους υπόλοιπους τρόφιμους και το προσωπικό

Αναστάτωση προκλήθηκε προ ημερών στο Γηροκομείο Πύργου «Ο Άγιος Χαράλαμπος» όταν υπερήλική τρόφιμος εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού. Άμεσα, η Διοίκηση σε συνεργασία με την γιατρό, την μετέφεραν στο Νοσοκομείο του Πύργου όπου και μετά τον σχετικό έλεγχο επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετική στον κορονοϊό. Η ηλικιωμένη, που είναι εμβολιασμένη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην κλινική covid-19 του Νοσοκομείου Πύργου σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας Νίκο Σταθακόπουλο.

«Κινητοποιηθήκαμε αμέσως βάσει των πρωτοκόλλων και την περασμένη Παρασκευή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στο Γηροκομείο όπου και έλαβε δείγματα από τους 23 τρόφιμους και τα 16 άτομα προσωπικό. Όλα τα δείγματα βγήκαν αρνητικά» τόνισε και πρόσθεσε ότι τόσο οι ηλικιωμένοι όσο και το προσωπικό είναι εμβολιασμένοι ενώ και τα επισκεπτήρια εξακολουθούν να είναι σε αναστολή και να τηρούνται αυστηρά όλες οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα.

«Έχουμε τον πλήρη έλεγχο και ευτυχώς δεν υπήρξε μέχρι σήμερα άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Το προλάβαμε εγκαίρως» κατέληξε ο κ. Σταθακόπουλος. Το πώς ακριβώς κόλλησε η υπερήλικη τρόφιμος παραμένει άγνωστο ωστόσο αυτό που εικάζεται είναι πως κάποιο μέλος του προσωπικό μετέφερε άθελα του τον ιό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος