FOLLOW US: facebook twitter

«Ήλιδα-Ολυμπία Ποδηλατώντας»

Ημερομηνία: 14-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

ilida-olympia-podilato2

(Φωτογραφικό στιγμιότυπο από πρωινή έξοδο καταγραφής του πρώτου κομματιού της χωμάτινης διαδρομής του Ήλιδα Ολυμπία… πάμε βουνό!)

5η ποδηλατική διαδρομή την Κυριακή στις 9 π.μ.

Η 5η ποδηλατική διαδρομή «Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία Ποδηλατώντας» 2016 είναι γεγονός! Όλοι μαζί οι ποδηλάτες θα ενώσουν για μία ακόμα φορά δύο τεράστιας ιστορικής και πολιτιστικής αξίας τόπους. Την Αρχαία Ήλιδα και την Αρχαία Ολυμπία. Η εκκίνηση θα δοθεί στον προαύλιο χώρο του παλαιού μουσείου της Αρχαίας Ήλιδας, την Κυριακή 17 Απριλίου και ώρα 9 το πρωί.
Και φέτος ποδηλατούμε στις δύο καθιερωμένες διαδρομές του event. Όποιος επιλέξει την ασφάλτινη θα έχει 56 εύκολα χιλιόμετρα, όπου, ποδηλατώντας μαζί με αγαπημένα του πρόσωπα, θα περάσει μία αξέχαστη Κυριακή και θα γεμίσει με εικόνες χρωμάτων και αρωμάτων, εικόνες Άνοιξης! Ενώ αυτός που θα επιλέξει την χωμάτινη διαδρομή, θα βλέπει για 54 χιλιόμετρα την αδρεναλίνη του να φτάνει σε υψηλά επίπεδα, να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και την αντοχή του σε ένα πιο δύσκολο «τερέν» από αυτή της ασφάλτινης, απολαμβάνοντας τις απίστευτες ομορφιές που θα συναντήσει.

 

Οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας σας ενημερώνουν:

Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν τα εξής πριν την εκκίνηση: Χάρτη με την διαδρομή τους όπου θα αναφέρονται τα χωριά με την σειρά που θα πρέπει να τα συναντήσουν για να μην χαθούν. Στην δεύτερη σελίδα θα αναγράφονται τα τηλέφωνα των: υπεύθυνος διαδρομής, τεχνικός, γιατρός, ερυθρός σταυρός, κλπ.), διάφορα διατροφικά προϊόντα τα οποία και θα χρησιμοποιήσουν κατά την διάρκεια της διαδρομής για να μην εξαντληθούν, π.χ. μπανάνες, παστέλι και νερό.

Όσον αφορά στην χωμάτινη διαδρομή θα υπάρχουν δύο σταθμοί υδροδοσίας. Ο Πρώτος σταθμός θα είναι στο χωριό Περιστέρι που βρίσκεται περίπου στο 18ο χιλιόμετρο της διαδρομής και ο δεύτερος σταθμός θα είναι στο χωριό Χειμαδιό στο 23ο περίπου χιλιόμετρο της διαδρομής.

Όσον αφορά στην ασφάλτινη διαδρομή θα υπάρχουν τρεις σταθμοί υδροδοσίας. Ο Πρώτος σταθμός θα είναι στο χωριό Οινόη που βρίσκετε περίπου στο 18ο χιλιόμετρο της διαδρομής, ο δεύτερος σταθμός θα είναι στο χωριό Χειμαδιό περίπου στο 30ο χιλιόμετρο και ο τρίτος σταθμός θα είναι στο χωριό Καρούτες 10 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία.

Παρόλα αυτά αν κάποιος χρειαστεί νερό στο ενδιάμεσο, θα παραλάβει από το κινητό σταθμό υδροδοσίας μετά από επικοινωνία του με τον υπεύθυνο της διαδρομής.

ilida-olympia-podilato

Γενικές πληροφορίες για την διαδρομή

Το πρωί της Κυριακής όσοι δεν μπορούν να μεταφερθούν στην Αρχαία Ήλιδα θα έρθουν στην πλατεία Ανεμόμυλου στην Αμαλιάδα και από εκεί θα μεταφερθούν με δικά μας μέσα, αυτοί και τα ποδήλατά τους δωρεάν. Επίσης και η μεταφορά από την Αρχαία Ολυμπία στην Αμαλιάδα κατά την επιστροφή θα είναι δωρεάν.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής αν κάποιος κουραστεί, θα έχει την δυνατότητα μεταφοράς του και του ποδηλάτου του με αυτοκίνητο.

Παρόλα αυτά αν κάποιος χρειαστεί νερό στο ενδιάμεσο, θα παραλάβει από το κινητό σταθμό υδροδοσίας μετά από επικοινωνία του με τον υπεύθυνο της διαδρομής.

Η σηματοδότηση της διαδρομής θα γίνει όπως κάθε χρόνο με 250 ταμπέλες που θα έχουν πάνω τους αύξοντα αριθμό, έτσι ώστε αν χρειαστείτε κάποιας μορφής βοήθεια κατά την διάρκεια του event να μπορέσουμε πιο γρήγορα να έρθουμε κοντά σας , επίσης θα σηματοδοτήσουμε με σπρέι και με κορδέλες έργου και σε συνδυασμό με τον χάρτη που θα παραλάβετε ελπίζουμε να μην χαθούμε.

Στη αρχαία Ολυμπία κατά τον τερματισμό θα παραλάβετε ένα μετάλλιο συμμετοχής, ένα αναμνηστικό δίπλωμα προσφορά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, και ένα αναμνηστικό t-shirt του event προσφορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Στις 2:00 το μεσημέρι θα πάμε για φαγητό στο εστιατόριο ‘’Αμβροσία ‘’ στην Αρχαία Ολυμπία για να κλείσουμε το event με μια μικρή γιορτή. Το φαγητό θα είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες που θα έρθουν από περιοχές εκτός Νομού Ηλείας και είναι προσφορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της φιλοξενίας .Για όλους τους υπόλοιπους εμάς το κόστος θα είναι 10 ευρώ το άτομο.

Στις 2:00 θα αναχωρήσει από την Ολυμπία το πρώτο πούλμαν με αυτούς που δεν θα καθίσουν για φαγητό, όλοι οι υπόλοιποι θα αναχωρήσουμε μετά το φαγητό.

Όλα τα ποδήλατα θα μεταφερθούν με μεγάλο φορτηγό από την Ολυμπία στην Αμαλιάδα (συσκευασμένα) και θα παραληφθούν από τους ιδιοκτήτες τους στην πλατεία Ανεμόμυλου στα γραφεία του εμπορικού συλλόγου Αμαλιάδας.

Μεταφορά με πούλμαν στην Ήλιδα για τους συμμετέχοντες από τον Πύργο

Οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας σε συνεργασία με τους Φίλους Ποδηλάτου Πύργου, έχουν προνοήσει για μεταφορά μέχρι 40 συμμετεχόντων από τον Πύργο στην Ήλιδα. Όσοι επιθυμούν να είναι με τα ποδήλατά τους έξω από το Εθνικό Στάδιο Πύργου στις 7:30 το πρωί.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Από την περασμένη Δευτέρα 4 Απριλίου ξεκίνησαν οι εγγραφές για την 5η ποδηλατική διαδρομή «Αρχαία Ήλιδα – Αρχαία Ολυμπία Ποδηλατώντας» και θα συνεχιστούν έως και το πρωί της Κυριακής (πριν την εκκίνηση) 17 Απριλίου ημέρα του event.

Οι διοργανωτές, «Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας», μας καλούν να πάρουμε τα ποδήλατά μας και να ποδηλατήσουμε μαζί στα ανατολικά μονοπάτια της ημιορεινής Ηλείας, διαβεβαιώνοντάς μας ότι δεν θα χάσουμε!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος