FOLLOW US: facebook twitter

«Ήλιδα-Νέα Μέρα»: Για «πραξικοπηματική» μεθόδευση κατηγορεί τη δημοτική αρχή ο Χρ. Χριστοδουλόπουλος

Ημερομηνία: 15-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Με ένα πρωτόγνωρο -για τα δημοκρατικά χρονικά του τόπου μας τρόπο- επιχείρησε η Δημοτική Αρχή Λυμπέρη στην Οικονομική Επιτροπή της Τρίτης, να περάσει το θέμα: “Έγκριση μελέτης, Τευχών Δημοπράτησης τρόπου διενέργειας του νέου διαγωνισμού: «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ 2018 – 2020» και ορισμός μελών Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και Επιτροπής Ενστάσεων”» τονίζει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ Χρ. Χριστοδουλόπουλος.

«Η πραξικοπηματική μεθόδευση, με τις ευλογίες του Δημάρχου Ήλιδας, έχει να κάνει με το τρόπο που εισήλθε το θέμα στην δια περιφοράς συνεδρίαση, καθώς εστάλη στα τρία μέλη της παράταξης μας που είναι τα μοναδικά της αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή, στις 12:23 το μεσημέρι, παραβλέποντας τόσο ότι η συνεδρίαση είχε ξεκινήσει από τις 12 το μεσημέρι, όσο και το γεγονός ότι το έντυπο ψηφοφορίας της ημερήσιας διάταξης είχε ήδη αποσταλεί από εμάς εμπρόθεσμα, στην έναρξη της συνεδρίασης.

Επιπλέον, όμως, τίθεται και μείζον πολιτικό ζήτημα, αφού δίχως την παραμικρή διαφοροποίηση των πραγματικών περιστατικών σε σχέση με την από 12-10-2020 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ήλιδας, όπου συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα και ελήφθη η υπ’ αριθμ. 324/2020 ΑΟΕ, επανήλθε και πάλι αυτολεξεί. Γιατί άραγε;

Μάλιστα, τότε το θέμα καταψήφισαν, ενώ πρώτα ζήτησαν την απόσυρσή του η οποία δεν έγινε δεκτή, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικολόπουλος Χρήστος και Αστερής Ευγένιος, ενώ λευκό είχε ψηφίσει ο αντιδήμαρχος κ. Χριστοφόρου Ευάγγελος. Στην ίδια συνεδρίαση απουσίαζαν εσκεμμένα για να μην συμμετέχουν στο συγκεκριμένο θέμα τα δύο υπόλοιπα μέλη της παράταξης Λυμπέρη.

Είναι προκλητικό και σκανδαλώδες να επανέρχεται προς ψήφιση ένα τόσο σοβαρό θέμα, ως προ ημερησίας, όταν έχει καταψηφιστεί πανηγυρικά από την ίδια την παράταξη του Δημάρχου.

Κανείς δεν μπόρεσε να εξηγήσει, τι είναι αυτό που άλλαξε από τότε και γιατί υπάρχει τόση πρεμούρα να κλείσει άμεσα και θετικά η συγκεκριμένη ψηφοφορία.

Προφανώς, εμείς δεν θα νομιμοποιήσουμε την παράνομη απόφαση που έλαβε ο ΦοΔΣΑ Ηλείας για απευθείας ανάθεση επί του ίδιου έργου και θα προσφύγουμε για την απόφαση στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και στον Ελεγκτή Νομιμότητας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η παράταξή μας ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ότι ανακαλεί τη συμμετοχή των μελών της στην συγκεκριμένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αν τα προ ημερησίας δεν αποσυρθούν και απέχει από τη διαδικασία. Απάντηση μέχρι τώρα δεν πήραμε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος