FOLLOW US: facebook twitter

«Ήλιδα-Νέα Μέρα»: «Δεσμεύουν το μέλλον μας στο ζήτημα διαχείρισης του νερού»

Ημερομηνία: 14-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παραταξης ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΈΡΑ Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αναφέρεται στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης του νερού, υποστηρίζοντας ότι ο δήμαρχος Ήλιδας δεσμεύει το μέλλον τους, μέσω εν κρυπτώ διαδικασιών, τακτικισμών και καταστρατήγησης των δημοκρατικών θεσμών.

«Σχετικά με το μείζον θέμα της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και των Δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας για το έργο “Διαχείριση νερού ύδρευσης στους Δήμους Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Δυτικής Αχαΐας, Ήλιδας» που ψηφίστηκε από τη δημοτική αρχή στην διά περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 18ης Δεκεμβρίου 2020, η παράταξή μας έχει να αναφέρει τα εξής:

Κατά την συνεδρίαση ΜΟΝΟ τα τρία μέλη της δημοτικής μας παράταξης «ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ» αντέδρασαν και καταψήφισαν το θέμα, που ήρθε τεχνηέντως ή την τελευταία στιγμή και προ ημερησίας, προκειμένου να μην υπάρχει διεξοδική συζήτηση.

Εμεί, αμέσως, θέσαμε μια σειρά από ερωτήματα τόσο για το περιεχόμενο της προγραμματικής, όσο και για τον αχαρακτήριστο τρόπο με τον οποίο εισήχθη ως θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, ζητώντας να ενημερωθούμε ενδελεχώς για τους όρους και την ουσία από τον δήμαρχο Ήλιδας, ο οποίος υπέγραφε την εισήγηση.

Επιπλέον, ζητήσαμε το θέμα να αποσυρθεί και να συζητηθεί σε πρώτο στάδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι το κυρίαρχο όργανο του δήμου μας. Αντί αυτών, 25 ημέρες μετά τόσο η Δημοτική Αρχή Ήλιδας, όσο και οι δήμαρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας συνεχίζουν αδικαιολόγητα να σιωπούν και να μην απαντούν στα καυτά ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Η επισκευή του Φράγματος Πηνειού - ert.gr

Πλέον θέτουμε και δημοσίως τα όσα καταθέσαμε στην Οικονομική Επιτροπή:

-Γιατί η προγραμματική σύμβαση ήρθε στην Οικονομική ως «έκθεση ιδεών» γιατί εισήχθη εσπευσμένα, προ ημερησίας και χωρίς η εισήγηση που κατατέθηκε να περιλαμβάνει τα ελάχιστα τα οποία προβλέπει η νομοθεσία, για μια τέτοια δεσμευτική για 27 έτη σύμβαση.

-Γιατί απουσιάζουν από την προγραμματική σύμβαση οι όποιοι οικονομικοί όροι και οι προϋπολογισμοί των έργων που θα απαιτηθούν;

-Είναι ή δεν είναι ενημερωμένοι ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης για την συμμετοχή τους στην προγραμματική και στον φορέα που δημιουργείται και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί ή σύμβαση σε κανένα από τα τρία δημοτικά συμβούλια των δήμων που συμμετέχουν σ’ αυτή;

-Γιατί παρακάμφθηκε ο όμορος Δήμος Πηνειού από την προγραμματική σύμβαση και με ποιά λογική συνέβη αυτό;

Τα ερωτήματα πολλά και αναπάντητα κι όλα αυτά συμβαίνουν διότι, για ακόμα μία φορά ο κύριος Λυμπέρης, κατά την προσφιλή του τακτική προσπαθεί να καταστρατηγήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και να παρακάμψει την ορθή λογική.

Όλο λόγια, φαμφάρες, συνθήματα, λεονταρισμούς και ουσία για τους δημότες μηδέν. Ένα ακόμα πυροτέχνημα όπως το προεκλογικό «Σε 100 ημέρες καθαρό νερό στον Δήμο Ήλιδας».

Με αυτή την τακτική ούτε σε 100 χρόνια δεν θα αναβλύζει καθαρό νερό από τις βρύσες των συνδημοτών μας. Ευτυχώς, όμως, όλοι σας έχουν καταλάβει. Όμως με τις μεθοδεύσεις, τους τακτικισμούς και τις έωλες πρακτικές σας, δυστυχώς, πάτε τον Δήμο μας χρόνια πίσω.

Εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε στην προσπάθεια οπισθοδρόμησης του Δήμου μας, στην καταστρατήγηση θεσμών και διαδικασιών και στην απαξίωση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Για το λόγο αυτό, ζητούμε την άμεση σύγκλιση –μέσω τηλεσυνεδρίασης– του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Δεν πάει άλλο με τις εν κρυπτώ διαδικασίες που δεσμεύουν το μέλλον μας”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος