FOLLOW US: facebook twitter

«Ήλιδα-Νέα Μέρα»: Αποχή από το δημοτικό συμβούλιο

Ημερομηνία: 27-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η δημοτική παράταξη “ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ» με ανακοίνωση της, επισημαίνει ότι απέχει από το προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνέχιση των δια περιφοράς συνεδριάσεων, καταθέτοντας αίτημα για συνεδριάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας μέσω τηλεδιάσκεψης

“Την κοινή απόφαση όλων των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ για αποχή από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας, απέστειλε ο επικεφαλής και τέως Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Όπως τονίζει ο κύριος Χριστοδουλόπουλος στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δ.Σ., ο Δήμος Ήλιδας διαθέτει τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και έμπειρο προσωπικό για συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως συνέβη με επιτυχία και στη συνεδρίαση του περασμένου Νοεμβρίου.

Αντ’ αυτού η δημοτική αρχή από το Νοέμβριο και μετά επιλέγει προκλητικά και ακατανόητα να συνεχίζει την πρακτική των δια περιφοράς συνεδριάσεων, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στα υπόλοιπα συλλογικά όργανα, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό το διάλογο πάνω σε κρίσιμα και ουσιαστικά θέματα.

Κοινή πεποίθηση όλων μας είναι ότι, η συνέχιση αυτής την πρακτικής υποβαθμίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς και απαξιώνει το ρόλο του δημοτικού συμβούλου, από τη στιγμή –μάλιστα– που υπάρχει ήδη στον Δήμο μας εφαρμοσμένη λύση.

Ανάλογη επιστολή από την παράταξή μας εστάλη τις προηγούμενες ημέρες και για τις συνεδριάσεις  της Οικονομικής Επιτροπής”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος