Το τζάμπολ του ηλειακού ντέρμπι, το βράδυ της Τετάρτης.

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Η  Ήλιδα πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΗ, που είναι και ιστορική καθώς είναι η πρώτη της συμμετοχή στην ιστορία της στην εν λόγω κατηγορία. Νίκησε  το βράδυ της Τετάρτης στο Κλειστό της Ήλιδας, τον ελλιπή  Ίφιτο μπροστά σε 200 περίπου φιλάθλους με 56-44 και μάλιστα εύκολα, καθαρίζοντας το παιχνίδι από το α΄ κιόλας ημίχρονο.

Γεμάτη ήταν η πτυσσόμενη εξέδρα στο Κλειστό της Ήλιδας.

Η ομάδα του Σάκη Κουκουζέλη προηγήθηκε 42-21 στο ημίχρονο με 15 πόντους του Ανδρέα Μπεκρή και το β΄ ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Κουκουζέλη να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής και τον Ίφιτο  να περιορίζει την έκταση της ήττας στο τελευταίο δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 12-3.

Η ομάδα του Χάρη Καραλή παρατάχθηκε με αρκετές βασικές απουσίες και δη χωρίς Γιώργο Μπεκρή, Παρασκευόπουλο και Μεντή, όλοι για εκπαιδευτικούς λόγους κι έτσι δεν είχε πολλή τύχη στο ματς. Ο Ανδρέας Μπεκρής με 21 πόντους ήταν ο MVP του ντέρμπι, ενώ από τον Ίφιτο ξεχώρισε ο Κορίζης με 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 42-21, 53-32, 56-44.

Ήλιδα (Κουκουζέλης): Μπεκρής 21 (1), Χαλικιάς 8 (1), Μάρκου 4, Ηλιόπουλος 5 (1), Ανδρουτσόπουλος 4, Κουλούρης 6 (1), Καστελιώτης 2, Θεοδωρόπουλος 5 (1), Τράπαλης 1, Καραλής, Παπαγεωργίου, Μπουλμπασάκος.

Ίφιτος Πύργου (Καραλής): Ρουμελιώτης 4, Παπαδόπουλος 7, Σιδηροκαστρίτης 3, Ζαγκλής 7, Μωραΐτης 4, Διαμαντόπουλος 7, Κορίζης 12 (1), Μαντάς, Σταμέλος.