FOLLOW US: facebook twitter

Ilida Cup: Μεγάλη συμμετοχή στους προπονητικούς αγώνες του Δ. Παπαδόπουλου

Ημερομηνία: 10-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Περισσότεροι από 100 αθλητές την Κυριακή στο «Αέθλιον»

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 7 Μαΐου στο Κλειστό Ανδραβίδας-Λεχαινών «Αέθλιον», το 1ο προπονητικό «Ilida Cup», προπονητικοί αγώνες sparring, με την συμμετοχή πάνω από 100 αθλητών, για απόκτηση εμπειρίας των αθλητών, καθώς και επιλογή αθλητών για τα ανερχόμενα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Τα sparring διοργανώθηκαν από τον προπονητή Διονύση Παπαδόπουλο, προπονητή 4 συλλόγων: Αμαλιάδας “Ο Αρραχίων”, Πύργου “Ο Θαλλίαρχος”, Ανδραβίδας “O Καλλισθένης”, Φολόης “Οι Κένταυροι”.

Όπως αναφέρει ο Διονύσης Παπαδόπουλος «η συμμετοχή σε ένα άθλημα, κυρίως στις πολεμικές τέχνες (δυναμικά αθλήματα), δεν είναι απλά ένας τρόπος εκγύμνασης του σώματος, ούτε μόνο η αναζήτηση της νίκης, αλλά κάτι περισσότερο. Θεωρείται εκγύμναση του πνεύματος και παροχή στον αθλητή όλων εκείνων των στοιχείων που θα του είναι απαραίτητα στην καθημερινή του ζωή. Οι πολεμικές τέχνες, σε μεγαλύτερο βαθμό από τα υπόλοιπα αθλήματα, προσφέρουν στους αθλητές μια σειρά από στοιχεία-«εφόδια», τα οποία αποκτούν στο άθλημά τους και σχετίζονται με τον τρόπο διεξαγωγής του.

Αναζητώντας τέτοιου είδους στοιχεία, η καθημερινή δραστηριότητα των πολεμικών τεχνών, δομεί στον χαρακτήρα του αθλητή ανθρώπινες αξίες όπως σεβασμό και υπακοή, αλλά και πολλά πνευματικά/ψυχολογικά στοιχεία: Ο προπονητής εκτός από σωστή τεχνική που διδάσκει στα παιδιά πρέπει πάνω απ’ όλα να είναι άνθρωπος, δίπλα τους να τα προσέχει, να τα καθοδηγεί, να τα εμψυχώνει, να είναι υπέρ του σωστού ανταγωνισμού να μην επιτρέπει άνισες αναμετρήσεις και ύπουλα χτυπήματα και να δουλεύει αθλητές με γνώμονα την δομή ενός σωστά εκπαιδευμένου ψυχικά, εγκεφαλικά και σωματικά αθλητή.

Συνεχίζουμε έτσι την σωστή δουλειά, διοργανώνοντας αγώνες εμπειρίας ώστε να ατσαλώσουμε τους αθλητές μας και να τους δώσουμε την εμπειρία που λείπει από την επαρχεία, ώστε να αντιμετωπίζουμε αθλητές από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Δεν θα υπήρχε ανάπτυξη στο άθλημα αν δεν υπήρχε η συμμετοχή αξιόλογων προπονητών με ήθος και χαρακτήρα από τους νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας:

Γιώργο Παναγιωτόπουλο, Βασίλειο Σπανίδη, Κωνσταντίνο Κωνσταντελόπουλο, Γιώργο Ασβεστα. Καθώς και η στήριξη από το Δ.Σ του Α.Σ. Καλλισθένη Ανδραβίδας, Δρακόπουλου Παναγιώτη, Αλεξάνδρας Φραγκοπανάγου. Και τον Ερυθρό Σταυρό που είναι δίπλα μας σε όλες τις δραστηριότητές μας».

*Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τις σχολές σε Πύργο, Αμαλιάδα και Ανδραβίδα και τηλ. επικοινωνίας είναι 6975645340.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος