FOLLOW US: facebook twitter

Ηλειακό μέτωπο ενάντια στα «λουκέτα» των ΑΕΙ: Σήμερα η συνάντηση των εφτά Δημάρχων με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Ημερομηνία: 05-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα
-Κλειστή αγορά σε Πύργου και Αμαλιάδα από τη 1 έως τις 2 το μεσημέρι
-Στάση εργασίας στο Δήμο Πύργου, την Π.Ε. Ηλείας αλλά και την Μητρόπολη σε Πύργο και το Επισκοπείο Αμαλιάδας

Ενιαίο και ισχυρό μέτωπο συγκροτούν οι εκπρόσωποι και οι φορείς της Ηλείας για να μην αποκλειστεί ο νομός από τον ακαδημαϊκό χάρτη  ενόψει της σημερινής κρίσιμης συνάντησης με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστο Μπούρα. Η άτεγκτη στάση του ιδρύματος και η αλαζονική στάση με την οποία αντιμετωπίζει την Ηλεία, έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στην τοπική κοινωνία, για αυτό και αποφασίστηκε σειρά κινητοποιήσεων και διαμαρτυριων, με στάση εργασίας στις υπηρεσίες και κλειστή αγορά.

Όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους οι φορείς της Ηλείας, το Πανεπιστήμιο Πατρών οφείλει να αναθεωρήσει τη στάση που τηρεί ως τώρα, και προσθέτουν πώς άπαντες στον νομό είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με το Πανεπιστήμιο για να στηρίξουν τα πανεπιστημιακά τμήματα της Μουσειολογίας και της Γεωπονίας.

Κλειστή η αγορά

Την απόφαση, να κλείσει η αγορά σε Πύργο και Αμαλιάδα, για μία ώρα, από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 2, έλαβαν από κοινού οι Εμπορικοί Συλλόγου Πύργου και Ήλιδας. Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου και ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας σε

ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη απόφαση της μεταφοράς των Πανεπιστημιακών Σχολών εκτός του Νομού Ηλείας και ενόψει της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/3/2021 και ώρα 13:00 μεταξύ όλων των δημάρχων του νομού Ηλείας με τον Πρύτανη κ.Μπούρα, αποφάσισαν από κοινού να κλείσουν  τα καταστήματα σε Πύργο και Αμαλιάδα μεταξύ 13:00 -14:00 την Παρασκευή 5/3/2021».

Στάση εργασίας σε Δήμο και ΠΕ Ηλείας

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, στάση εργασίας έχουν αποφασίσει και θα πραγματοποιήσουν ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας Ζαχάρως και ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας από τις 12 το μεσημέρι έως και τη λήξη του ωραρίου.

Αποχή και στη Μητρόπολη

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Ηλείας, “από τις 11 έως τέλους του ωραρίου τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και του Επισκοπείου Αμαλιάδας θα είναι κλειστά, λόγω αποχής των υπάλληλων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια κατάργησης των Πανεπιστημιακών τμημάτων Πύργου και Αμαλιάδας”. Όπως τονίζεται, η Μητρόπολη διατηρεί Φοιτητικά οικοτροφεία σε Πύργο και Αμαλιάδα και φιλοξενεί πολλές φοιτήτριες και φοιτητές ακόμα και καθηγητές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος